tiistai 1. elokuuta 2017

Syksyn muoti 2017 - Omat suosikit

Heinäkuu kääntyi elokuuksi ja täällä mietitään jo hieman syksyä. Toivon kuitenkin paljon lämpimiä ja sateettomia päiviä mahdollisimman pitkälle syksyyn, mutta otetaan siitä huolimatta pieni katsaus syksyn muotiin. Tänä syksynä tuntuu olevan todella monet asiat pinnalla ja tässä postauksessa käyn läpi hieman omia lemppareitani, jotka tulevat todennäköisesti näkymään pukeutumisessani jollain tavalla. Tai ovat jo näkyneet, monet näistä ovat nimittäin omia kestosuosikkejani!

Ruusukulta


Oi, tuo ihana sävy! Tykkään todella paljon tästä lämpimän sävyisestä ruusukullasta, mutta pidän myös valkokullasta. Keltakulta ei herätä niin suuria tunteita, se on hankalampi yhdistää vaikkapa omiin asuihini kun lähes kaikki koruni ovat valkokultaa tai hopeaa. Ruusukultaa minulla löytyy tällä hetkellä vain iPhonen takaosasta ja Cobblerinan mittatilauskengistä. Kieltämättä hieman himottaisi tilata Cobblerinalta myös laukku, jossa olisi ruusukultaa joko rusetissa taikka itse laukussa!

Samettikorkokengät Ellos Velvet Heels Syksyn muoti 2017 2018 trendit syysmuoti korkokengät blogi tyylibloggaaja muoti blogi fashion
Sametti toimii erityisesti viininpunaisena ja metsänvihreänä. 


Sametti


Sametti on kaunis materiaali ja syksyllä tätä nähdään erityisesti kengissä. Työni puolesta olen päässyt samettisia skater- hameita tekemään, mutta itse käytän pukeutumisessani samettisia korkokenkiä suurehkoilla ruseteilla. Nämä löysin vuosia sitten Elloksen alennusmyynneistä.

Samettikorkokengät Ellos Velvet Heels Syksyn muoti 2017 2018 trendit syysmuoti korkokengät blogi tyylibloggaaja muoti blogi fashion

Nahkatakki Biker Jacket Mittatilaustakki Rokita nahkatakki mittatilauksena mittatilausvaatteet Joensuu Pohjois- Karjala Ompelimo Rokita ompelija pukuompelija nahkatakki nahkatakit
Asiakkaalle valmistunut bikertakki aiheutti ihastusta ja inspiroi suunnittelemaan oman nahkarotsin tälle syksylle! 

Nahka


Yksi omista suosikkimateriaaleistani on taas tulossa kunnolla pinnalle! Ainahan nahka on muodissa, mutta nyt huomaa miten paljon esimerkiksi asiakkaat tilailevat nahkavaatteita ja muita tuotteita - nahkaa lisätään myös yksityiskohdiksi vaikkapa villakangastakkiin. Ihastuin tähän rouheaan Rossa- nahkaan valmistaessani asiakkaalle nahkarotsia, pitänee ommella itsellekin joku bikertakki upeassa sävyssä. Tälle trendille suuri peukku!

Midimittaiset mekot


Pitkät mekot tulevat syksyn tullen muotiin ja näistä pidän, vaikka en varmaan osaisi itse käyttää. Pitkä helma toimii hyvin Suomen keleissä, varsinkin midimitta, joka ei yllä maahan asti. Näistä löytyy niin rokimpaa kuin kesämekkomaisempaa ilmettä, joten lähes jokaiseen makuun löytyy sopiva. Näitäkin -yllätys yllätys - olen päässyt valmistamaan muoti- tietoisille asiakkaille erilaisista materiaaleista.

Sunnys Croptop Rokita Tyllihame Tulleskirt Light Green Bella Photo Kuopio Joensuu Valokuvaus fashion photography styleblog fashionblogger tyllihame midimittainen
Kuva; Bella Photo / Salla


Tyllihameet


Tähän ei varmaan tarvitse edes lisätä mitään? Tyllihameet ovat ihania ja näitä olen tehnyt pari itsellenikin.

Pastellinen Asu Pitkä Iltapuku Bella Photo Valokuvaus Syksyn muoti 2017 2018 trendit syysmuoti korkokengät blogi tyylibloggaaja muoti blogi fashion
Tässä kuvassa näkyy kaikki kolme ihanaa pastellisävyä, joista pidän! Kuva; Sallan kengissä


Vaaleanpunainen / vaalea liila


Pastellisävyt pysyvät edelleen muodissa ja jostain syystä olen itsekin ihastunut näihin, kuten tästäkin asupostauksesta huomaa. Minttu, vaaleanpunainen ja vaalea liila ihastuttavat, haluaisin itselleni vielä mintunvärisen nahkarotsin lisäksi vaalean liilan nahkatakin. Ihana väripilkku olisi syksyyn ja talveen. :)

Laatu


Tämä on tervetullut trendi, monet ovat alkaneet panostaa laatuun määrän sijasta tämän ekologisemman muodin ja ajattelutavan myötä. Myös itse kiinnitän paljon enemmän huomiota vaatekaappini sisältöön ja kuten vakituisesti seuraavat ovat huomanneetkin, niin aika paljon pyrin tekemään vaatteita itse niiden ostamisen sijaan. Tyyli voi olla mielenkiintoinen, vaikka uusia vaatteita ei joka viikko blogiin putkahtelisikaan! Kiinnittämällä huomion materiaaleihin ja muuhun laatuun vaatteet kestävät vuosikausia ja jopa vuosikymmeniä käytössä.

Trenssitakit


Vaatekaapin klassikko, ehdoton takkimalli välikausille. Siisti, rento, mukava päällä ja sopii arki- sekä juhlapukeutumiseen. Nyt helma saa olla reilun mittainen, jopa maahan asti tai midimittainen normaalin polvimitan sijaan.

My Style OOTD Outfit Finnish Blogger Fashion Syksyn muoti 2017 2018 trendit syysmuoti korkokengät blogi tyylibloggaaja muoti blogi fashion trenchcoat outfit trenssi takki
Oma trenssini on musta ja 100% puuvillaa. Ikää takilla on jo seitsemän vuotta ja aktiivisesta käytöstä huolimatta trenssi on todella hyväkuntoinen. 

Harnessit arkipukeutumisessa


Harnesseja olen päässyt valmistamaan todella monia ja kieltämättä harnessit ovat alkaneet kiinnostaa minuakin. T- paidan päällä tai mekon kanssa nämä ovat parhaimmillaan! Tuovat kontrastia varsinkin hempeisiin ja arkisiin vaatteisiin.

Korsettivyö


Nuorempana käytin korsetteja todella paljon ja edelleen käytän satunnaisesti esimerkiksi rock- keikoilla käydessä, mutta arkikäyttöön nämä eivät enää ole päässeet. Korsettivyö saattaisi kuitenkin minullakin mennä, tykkään kuitenkin käyttää leveitä vöitä väljien mekkojen kanssa.

Maria Korsettivyö Ompelimo Rokita Nahkainen korsettivyö nyörityksellä vyö nyörityksellä mittatilaus nahkatyöt Syksyn muoti 2017 2018 trendit syysmuoti korkokengät blogi tyylibloggaaja muoti blogi fashion
Valmistin Elämänhumalassa- blogin Marialle korsettivyön napakasta poronnahasta. Tästä työstä jäi itselleni mielenkiinto myös korsettivöitä kohtaan, näyttää tuo nyörillinen vyö niin hyvältä tässäkin kuvassa! 


Onko teidän syyssuosikeissa samoja juttuja kuin minulla? Lämpimiä päiviä teidän lukijoiden loppuviikolle, palailen taas pian ja tulleisiin kommentteihin vastaan huomenna paremmalla ajalla!

4 kommenttia:

  1. Nahka ja tylli löytyy myös täältä!:) Mu harmittaa kun oma luottis nahkatakkini sanoi nyt itsensä irti, kesti todella monia vuosia!:D Muhun sametti ei iske, se taisi olla talvella/keväällä pinnalla mutta en vaan tykästynyt. Todella hauska ja mielenkiintoinen postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! <3 Mie oon työni puolesta taas päässyt tekemään mittatilauksena nahkatakkeja asiakkaille, hyvä sijoitus on - itseltänikin löytyy käytöstä yli 30 vuotta vanha nahkatakki! :) Se on sellainen vaatekappale, mihin kannattaa panostaa, kestää vuosikymmeniä. Sametti oli tosiaan pinnalla myös keväällä / talvella, mut nytten tuntuu siirtyvän asusteisiin vaatteiden sijaan. ^^ Kengissä menee, mutta en ehkä osaa vaatteissa käyttää, korkeintaan jossain skater- hameessa! Kiitos, mukava kuulla! Tämä postaus tuli eilen mieleen ja sitten pitikin koostaa samantien, vaikka postauksia on luonnoksissa jo jonoksi asti. :)

      Poista
  2. Kiva postaus! Tyllihameet ja nahkatakit on ihania kyllä! Ruusukultakin näyttää nätiltä varsinkin sisustuksessa. Samettiin tosin en ole ihan onnistunut pääsemään sisään, kun omat assosiaatiot alkaa vetämään liikaa sinne ala-asteen joulujuhlan suuntaan. Monella tosin näkynyt aivan ihania asuja, joissa on samettiakin käytetty :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 :) Tänään tulee seiskalta tänne blogiin myös uimapuku- ja rantamuotia, käy ihmeessä lukemassa! :) Jep, tyllihameet ja nahkarotsit ovat ihania yhdessä ja erikseen. ^^ Ruusukulta on todella kaunis sävy, mutta esim. ompelutöihin on hankalaa löytää punakultaisia vetoketjuja. Sametista tulee miulle mieleen ylä-asteen ja amiksen goottiajat, tykkäsin sametista hirveesti silloin. Edelleen pidän, mutta vähän pienemmissä määrin eli juurikin kengissä tai laukuissa. :) Samaa mieltä, varsinkin viininpunainen sametti on upean näköistä!

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)