perjantai 11. toukokuuta 2018

20 Kysymystä ja vastausta - Millainen minä olen bloggaajana?

Sain tämän blogihaasteen Katzariina- blogin Katalta, mutta alunperin tämä postaus on ilmeisesti lähtenyt Lipstick Loven Lindan kehittelemänä liikkeelle. Postauksessa on 20 kysymystä bloggaamiseen liittyen ja tietysti niihin kaikkiin vastaukset! Pyrin vastaamaan kaikkiin mahdollisimman rehellisesti ja kattavasti, toivottavasti jaksatte lukea tämän postauksen loppuun asti. Kuvista löytyy asu eiliseltä, kuvat otettiin Joensuun Taidemuseolla ja asusta pidän itse todella paljon, vaikka asusuunnitelmat muuttuivatkin aamulla fiiliksen mukaan.

Bikerjacket_Leatherskirt_Guess_Heels-4

Nahkatakki - Ompelimo Rokita
Paita - H&M
Nahkahame - Ompelimo Rokita
Korkokengät - Guess
Aurinkolasit - Instrumentarium*
Laukku - Cobblerina

*Saatu blogin kautta.

Kuvat; Kukkamaaria / Instagram @kukkuphoto

Bikerjacket_Leatherskirt_Guess_Heels-5


1. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?

Olen aina tykännyt kirjoittamisesta, oli sitten kyseessä äidinkielen esseet tai omat novellit ja muut tarinat. Bloggaaminen ylläpitää kirjoitustaitoa, kehittää valokuvaamistaitoa ja visuaalista silmää. Mutta halusin aloittaa bloggaamisen silloin vuonna 2010 pitääkseni tavallaan myös muistoja ja pientä palaa elämää tallessa. Silloin kulutustottumukset olivat aivan erilaiset ja blogin tarkoitus oli pysyä myös kartoilla ostoksistani, mutta onneksi blogi ja minuus ovat muotoutuneet vuosien mittaan parempaan suuntaan.

2. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?

Aloitin blogin kirjoittamisen 8.8.2010, eli tänä vuonna tulee kahdeksan vuotta täyteen! 

Bikerjacket_Leatherskirt_Guess_Heels

Bikerjacket_Leatherskirt_Guess_Heels-11

Bikerjacket_Leatherskirt_Guess_Heels-3


3. Kuvaile blogiasi. Mikä on pääasiallinen aihe ym.?

Pääasiallinen aihe on tyyli, mutta myös lifestyle näkyy joukossa. Asupostauksia pyrin julkaisemaan mahdollisimman paljon, mutta haluan myös herätellä ihmisiä kestävämpään ja eettisempään kuluttamiseen. Haluan jakaa tietoa vaatetusalasta, materiaalien kuiduista ja niiden ominaisuuksista, mutta myös vinkkejä, miten pitää vaatteensa ja asusteensa kunnossa.

4. Kuinka usein päivität blogiasi?


Pari- kolme kertaa viikossa. Harmillisen vähän, mutta ajankäyttö on pakko priorisoida jollain tavalla. 

5. Kummat ensin, kuvat vai teksti?

Molempia pitää olla, kokonaisuus on paras. 

6. Mistä saat inspiraatiota postauksiisi?

Työstä, elämästä, materiaaleista, lehdistä, sosiaalisesta mediasta ja monesta muusta asiasta. Ei tarvitse kuin jonkun pienen kipinän, niin kirjoittaminen sujuu todella hyvin. Usein myös asupostauksissa kuvat inspiroi.

Bikerjacket_Leatherskirt_Guess_Heels-13

Bikerjacket_Leatherskirt_Guess_Heels-17


7. Bloggaatko mieluummin aamulla, päivällä vai illalla?

Aamulla ennen kuin lapsi herää tai illalla. Päivällä on niin paljon muuta, että ajatus harhailee, ellei ole tietystä aiheesta kirjoitusflowta. Myöhään illalla olen virkeimmilläni, joten silloin kirjoittaminen sujuu parhaiten!

8. Kuinka usein teet jotain blogisi eteen kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.?

Hmm, aikalailla päivittäin. Tässä kevään kynnyksellä blogin sähköposti ruuhkautui todella pahasti, kun on tullut niin paljon yhteistyöehdotuksia ja kutsuja eri tilaisuuksiin. Yritän saada viestit käytyä läpi mahdollisimman pian, eli jos vastaukseni on viipynyt, niin tässä ja tämän hetkisen elämän kiireydessä on syy! Postauksia minulla on aika paljon jemmassa, mutta joskus voi olla, että julkaisen sen vasta tyyliin puolen vuoden päästä. Tai sitten en ollenkaan, jos teksti onkin liian henkilökohtainen julkaistavaksi.

9. Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?


Luen aika paljonkin blogeja, mutta kaipaisin erityisesti enemmän tyyliblogeja luettavaksi. Tyyli-, lifestyle- ja matkablogeja luen, eniten varmaan tyylipainotteisia blogeja.

Bikerjacket_Leatherskirt_Guess_Heels-19


10. Mitkä asiat kiinnittävät toisten blogeissa huomiosi ja saavat sinut liittymään jopa ehkä lukijaksi?

Selkeä ulkoasu, kauniit persoonalliset kuvat ja/ tai tyyli. Mielenkiintoiset tekstit, (pitkän) tekstin jaksottaminen kuvilla ja helppo käytettävyys. Nykyaikainen ulkoasu on paras, mutta mainoksia ei saisi tulla selatessa tekstin keskelle tai muuten niin, että lukeminen kärsii. Kommentoiminen pitäisi olla myös helppoa, että jään lukijaksi.

11. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?

1. Blogin kautta olen saanut todella paljon kavereita ja ystäviä, jotka ovat heti samalla aaltopituudella! Olen myös tutustunut moniin lukijoihin, muutamien kanssa olemme säännöllisesti yhteyksissä. Minusta on myös ihanaa, miten sitoutuneita lukijoita ja seuraajia minulta löytyy, se on tärkeä piirre blogissa kuin blogissa.

2. Blogin kautta pääsen myös tutustumaan uutuustuotteisiin ja mielenkiintoisiin innovaatioihin ensimmäisten joukossa. Tämä on aika siistiä, sillä monista tuotteista en olisi tietoinenkaan ilman tätä blogia.

3. Kehittyminen kirjoittamisessa ja valokuvaamisessa, mutta myös itsensä toteuttaminen blogissa eri tavoin. Nämä ovat tärkeitä asioita ja esimerkiksi kirjoitustaito on todella tärkeä asia elämässä, sillä harva välttyy kirjoittamiselta työelämässä, opiskellessa tai edes vapaalla. Asiallinen kirjoitustyyli on tärkeä töissä ja sillä voi erottua edukseen muun muassa työnhaussa sekä työtehtävissä, jotka vaativat kirjoittamista.

Bikerjacket_Leatherskirt_Guess_Heels-9


12. Entä kolme huonointa asiaa?

1. Välillä tulee stressiä päivitystahdista ja lukijamääristä, sillä oma työ ja opiskelut menevät tämän edelle. Voisi olla eri asia, jos tämä olisi rahallisesti kannattavampaa ja aikaa olisi enemmän.

2. Yhteistyöehdotukset, joista jää kuva, että minua pidetään joko tyhmänä tai ilmaisena työvoimana. Voin sanoa, että en 100% varmasti ala mainostamaan feikkikorkokenkiä ja laukkuja täällä, puhumattakaan muusta laittomasta, enkä kirjoita postausta, mikäli palkkio ja vaatimukset tekstiin sekä koko postaukseen eivät kohtaa ollenkaan. Välillä suoraan sanottuna suututtaa, kun pyydetään pitkää asiantuntevaa postausta kuvineen päivineen 10-20 euron korvausta vastaan. Asia erikseen, jos ollaan yhteistyökumppanin kanssa samalla aaltopituudella ja saatu korvaus hyödyttää minua tai lukijoita jollain tavalla, varsinkin kun yhteistöistä maksan myös verot kuten kuuluukin. Yhteistyö on kahden kauppa, eikä pelkästään toista osapuolta hyödyttävä juttu ja palkallisessa yhteistyössä on se hyöty, että aina sovitaan yksityiskohdista, kuten päivämäärästä, johon mennessä postaus on viimeistään blogissa.

3. Lapsen vauva- aikana saadut ihan hirveät ja sairaat kommentit. Tämä järkytti ja vahvisti vain entisestään sitä, että en halua altistaa lastamme noin pahoinvoiville ihmisille netissä ja sitä, että en kirjoita paljoa tai julkaise kuvia lapsestamme täällä. Nämä onneksi loppuivat kokonaan raskausajan ja synnytyksen jälkeen, kun jutut raskaudesta ja lapsesta loppuivat.

13. Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoidesi kanssa, eli vastaatko mielelläsi esimerkiksi kaikkiin saamiisi kommentteihin?

Vastaan mielelläni kaikkiin kommentteihin ja useimmiten vastaan useimpiin kerralla, sillä haluan vastata kommentteihin ajan kanssa. Viestittelen myös muutamien lukijoiden kanssa Facebookissa ja sähköpostitse.

14. Onko blogillasi muita somekanavia, kuten Instagramia tai Facebook sivuja?

On, täältä löytyy Instagram ja tästä Facebook- sivut. Muuten blogiani voi seurata Bloglovin'in kautta tai Blogit.fi- sivuston kautta.

Bikerjacket_Leatherskirt_Guess_Heels-7

Bikerjacket_Leatherskirt_Guess_Heels-18

Bikerjacket_Leatherskirt_Guess_Heels-10


15. Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?

Sekä että. Joskus en ole varma julkaisusta, mietin että kannattaako julkaista vai pitää ajatukset ominaan. Kirjoitan usein myös postauksen julkaisuun heti, mutta joskus viilaan ja viilaan tekstiä, kunnes olen täysin tyytyväinen siihen. Lähes valmiita postauksia löytyy luonnoksista varmaan noin parikymmentä tällä hetkellä, mutta niistä kahta en varmaan julkaise, kun menee niin henkilökohtaiseksi.

16. Bloggaatko avoimesti, eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi, vai pyritkö pitämään blogisi mahdollisimman omana tietonasi?

Bloggaan avoimesti, kaikki kaverit ja läheiset tietävät tästä. Blogin alkuaikoina en tästä kertonut kovinkaan monille, mutta silloin kaveripiiri ei ollut läheskään yhtä kannustava ja kaiken kaikkiaan yhtä hyvä ja tiivis kuin nykyään.

17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?

Sekä että. Viime aikoina olen karsinut palkattomia yhteistöitä minimiin, sillä ei ole mitään järkeä laittaa tuntitolkulla aikaa yhteistyöpostaukseen, josta saa pelkästään tuotteen tai palvelun. Se aika on kuitenkin pois omasta työ- ja opiskeluajasta. Mutta kyllä, rahallisesti hyödyn mainosten ja mainoslinkkien kautta, sekä silloin kun olemme yhteistyökumppanin kanssa sopineet rahapalkkiosta. Voin myös ottaa ja otankin joitain tuotteita vastaan, mutta silloin päätän itse kirjoitanko hyödykkeestä vai en. Jos se tuo lisäarvoa blogiin, toimii minulla ja kiinnostaa lukijoita, niin miksipäs ei?

Bikerjacket_Leatherskirt_Guess_Heels-6


18. Mikä tarina on blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?

Blogini nimi tulee pienestä kuunsirpin muotoisesta rasiasta, jossa säilytin itselleni tunnearvoltaan tärkeitä juttuja. Rasia on edelleen kirjahyllyä koristamassa, mutta tärkeimmät jutut olen siirtänyt siitä laatikkoon. Blogikin tavallaan sisältää rasian tapaan osan niistä elämäni tärkeistä asioista. Sisarusten kesken tuumailtiin tuossa hetki sitten, että blogin nimeksi voisi vaihtaa Milla Moon, joka sopisi suomalaiseen suuhun paremmin ja olisi lyhyempi, helposti muistettava. :)

19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos, niin miten?

Hmm, no suoraan sanottuna haluaisin hyötyä tästä rahallisesti enemmän, jotta voisin myös panostaa tähän enemmän. Tällöin voisin ja minun kannattaisikin käyttää tähän enemmän aikaa ja se näkyisi niin sisällössä, kuin myös päivitystahdissa. Blogia kuitenkin tekisi mieli kirjoittaa päivittäin, mutta aika on kuitenkin rahaa ja priorisoin työt blogin sekä muiden harrastusten edelle. Jos tästä haluaisi hyötyä rahallisesti enemmän, niin blogia pitäisi kaupallistaa enemmän eli sekään ei ihan niin yksinkertaista ole, vaan näissä asioissa on ne hyvät ja huonot puolensa kuten kaikessa muussakin.

Muuten olen kyllä tyytyväinen tähän, kuvat ovat tarpeeksi laadukkaita ja kirjoitan blogia sen verran, kun rahkeet riittävät. Tottakai haaveilen uudesta objektiivista ja vielä paremmasta kamerastakin, mutta näillä mennään toistaiseksi.

20. Kolme vinkkiäsi aloittelevalle bloggaajalle?

1. Kaikkein tärkein asia on se, että ole sinä! Pidemmän päälle harva jaksaa lukea blogeja, joissa samat asiat toistuvat jatkuvasti ja joissa kuvat muistuttavat erehdyttävästi toisiaan. Persoonaa peliin, on helpompi samaistua ja tekstejä on mukavampi lukea, kun niissä näkyy kirjoittajan jälki.

2. Panosta kirjoittamiseen ja kuviin. On paljon mukavampaa ja helpompaa lukea tekstiä, jossa isot alkukirjaimet ja välimerkit ovat kohdillaan. Kuvat ovat myös tärkeä osa- alue, mikäli tarkoitus on inspiroida asukuvin tai muiden kuvien kautta.

3. Kerro blogistasi muille. Ensin vaikka kavereille, sukulaisille ja sitten vaikkapa Facebookin bloggaajaryhmissä sekä Instassa. Kommentoiminen muiden blogeihin on myös hyvä tapa saada uusia seuraajia, kunhan kommentointi on järkevää ja aiheeseen liittyvää, eikä tyyliin "käy kattoo mun blogi11!". Kannattaa myös verkostoitua muiden bloggaajien kanssa ja esimerkiksi asukuvien yhteydessä muistaa mainita, mikäli bloggaajakaveri on ottanut kuvat - ristiin linkittämällä molemmat saattavat saada uusia kiinnostuneita seuraajia. Sama juttu Instagramissa ja Facebookissa, linkityksillä hyötyy molemmat osapuolet.

Ihanaa perjantaita teille kaikille ja palataan pian vähän kevyemmällä aiheella, tästä postauksesta tuli aika pitkä ja muutamissa kohdissa olin hyvin suorasanainen, mutta mitäpä sitä kiertelemään. Nauttikaa auringosta! 

4 kommenttia:

 1. Ihanaa viimein lukea sulta tää, olinkin oottanut innolla milloin julkaiset 8) Hurjaa miten pitkään oot kirjoitellut blogia, kahdeksan vuotta jo. Oot myös listannut niin hyvät vinkit aloitteleville bloggaajille! Kaunis on muuten asukokonaisuus ja kuvat <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos! <3 Tässä meni jonkin aikaa kirjoittaessa, et sai hyvän kokonaisuuden ja mahdollisimman kattavasti vastattua kysymyksiin. ^^ Joo, on kyllä kieltämättä tullut pitkään kirjoitettua ja aika paljon on blogikin muuttunut matkan varrella. Kiitos! Nämä asukuvat ovat kyllä kivat, tausta aika erilainen mitä olisin itse valinnut, mut toimii kuitenkin. Pikkusisko on hurjan hyvä kuvaamaan ja kehittyy koko ajan! :) <3

   Poista
 2. Tätä oli ihana lukea ja sä oot kyllä oikein taidokas bloggaaja ja kirjoitat tosi hyvin ja sun kuvaustyyli kaikissa asukuvissa on mitä mahtavin ja kaikesta välittyy semmonen rento tunnelma ja niin että sä puhuisit just mulle henkilökohtaisesti. Onhan sulla myös joo uskollisia lukijoita ja mä just mietinkin että oon tainnu ihan alusta asti seurata tätä blogia...ja vieläkään en tiedä yhtään miksi/mistä/miten tähän törmäsin. Tutustuttukkin ollaan joo jonkin verran ja se on ollut myös aikas mahtavaa että ihan tuntematon blogi ihminen voi tuntua niin tutulta. Onneksi ne huonot kommentoijat lähtivät pois..mä en ymmärrä yhtään semmosta käytöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, ihan huippua kuulla! :) Mie oon AMKissa saanut tosi paljon hyvää palautetta kirjoittamisesta, siisti juttu ja kyllähän se kieli pysyy yllä, kun kirjoittelee viikottain monta kertaa erilaisia tekstejä. Sitoutuneet seuraajat ovat kyllä huippu juttu ja sitoutuneet lukijat ovat arvokkaampia miun mielestä, mukava huomata miten monet ovat seuranneet jo kauan ja edelleen herätellään keskustelua kommenttiboksissa. :) Tuosta kirjoitustavasta on tullut tosi paljon palautetta, moni lukija on laittanut viestiä, että tuntuu että teksti on kohdistettu hänelle kaverillisesti. :) Se on aina kiva kuulla ja miusta on aika siistiä, että on onnistunut siinä kirjoittajana! Ollaan kyllä tutustuttu tässä vuosien mittaan jo aika hyvin, mahtava juttu miten samalla aaltopituudella ollaan monissa asioissa. Kiitos todella paljon kommentista ja palautteesta, näitä on ihana lukea! Sanoppa muuta, äitiys ja raskaus tuntuu olevan monille punainen vaate ja ihan sama mitä teet tai miten kasvatat lasta, niin aina teet jonkun mielestä väärin. Netissä tämä tuntuu vielä kärjistyvän entisestään, mutta onneksi ei ole mikään pakko altistaa lastaan tuollaiselle toiminnalle eikä siirtyä perhebloggaajaksi, vaikka äidiksi tuleekin. :) Elämässä on paljon muutakin ja jotkut tärkeimmät, merkityksellisimmät asiat on ihana pitää itsellään ja lähipiirissä! <3

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)