maanantai 22. lokakuuta 2018

Algarin lähteet ja vesiputoukset - Nähtävyys Espanjassa

Les Fonts d´Algar eli suomalaisittain Algarin lähteet olivat meille erityisen kiinnostava kohde - vesiputoukset ovat muodostuneet luonnonmukaisesti kallioiden väliin. Putoukset sijaitsevat Callosa d´en Sarriássa ja paikalle pääsee vuoden ympäri. Kävimme täällä yhtenä kuumana päivänä Guadalestin linnan jälkeen, sillä nämä kaksi kohdetta sijaitsevat aika lähellä toisiaan. Kristallinkirkkaassa vedessä saa uida, eli kannattaa ottaa tänne uikkarit mukaan!

Les_Fonts_d_Algar_Spain_Espanja_2018-13

Les_Fonts_d_Algar_Spain_Espanja_2018-24

Les_Fonts_d_Algar_Spain_Espanja_2018-32

Algarin lähteillä oli monta hyppypaikkaa, mutta myös sellaisia uintipaikkoja mihin pääsi rantaa myöten. Pää edellä hyppiminen on luonnollisesti kielletty, mutta jalat edellä saa hypätä vähän korkeimmiltakin kallioilta. Pohjat ovat kalliota ja kiveä, eli jos jalkapohjat ovat herkät, niin kannattaa ottaa sellaiset uimakengät jalkaan, joita Espanjassa myydään lähes joka paikassa. Algarin lähteiltä lähtee myös vaellusreitti, mutta jo pelkästään lähteille mennessä pääsee ihastelemaan kaunista luontoa, kiipeämään portaita ja joskus saattaa tulla hääparejakin vastaan valokuvaajan kanssa, sillä paikka on erittäin kuvauksellinen.

Alueella on myös ravintoloita, piknik- alue ja lähistöltä löytyy leikkipaikan lisäksi myös DinoPark, mutta siellä emme käyneet - se on melko suosittu turistikohde lapsiperheille, mutta ilmeisesti paikan päällä saa jonottaa aika pitkiä aikoja. Espanjassa aurinko helli meitä koko reissun ajan, eikä jonottaminen yli kolmenkymmenen asteen lämmössä houkutellut, joten Guadalest ja Algarin lähteet olivat paljon mieluisampia kohteita.

Spain_Espanja_2018_travelling_blogger
*Kuvan aurinkolasit saatu blogin kautta. 

Algarin lähteiden raikkaus ja paikan rauhallisuus oli ihana kokea suoraan Guadalestin linnan jälkeen, sillä jälkimmäisenä mainitussa oli huomattavasti enemmän turisteja ja hälinää. Lähteillä oli hiljaista, veden äärellä hieman viileämpää ja luonto oli erittäin kaunista. Lapsi piti myös tästä paikasta ja kulki polkuja meidän kanssa sujuvasti, kun oli niin paljon katsottavaa. Korkein putous Algarissa on noin 15 metrinen, mutta myös pienempiä putouksia löytyy ja eri kokoisia luonnonmukaisesti muodostuneita altaita hyppypaikkoineen.

Auto kannattaa yrittää saada mahdollisimman lähelle kohdetta, parkkipaikkoja on mainostetaan jo tien alusta asti ja matka putouksille on ylämäkeä. Eli kuumalla kelillä kannattaa huolehtia nesteytyksestä ja jos on lapsia mukana, niin erityisesti silloin kannattaa auto parkkeerata mahdollisimman lähellä oleville parkkipaikoille mikäli se on mahdollista.


Spain_Espanja_2018-3


Les_Fonts_d_Algar_Spain_Espanja_2018-12

Les_Fonts_d_Algar_Spain_Espanja_2018-10

Spain_Espanja_2018_my_son

Ajoittain lähteillä maasto meni haastavaksi kuten ylläolevasta kuvasta näkyy. Minäkin vaihdoin täällä korkokengät balleriinoihin, jotta pääsisin paremmin kulkemaan rosoisia kinttupolkuja ja kallioita. Vuoristoseutu täällä oli todella kaunista, puhumattakaan mutkaisen tien varrelle jäävistä pikkukylistä. Guadalestin ja Algarin lähteiden välinen reitti oli todella mutkainen, ei ole ihan heti tullut vastaavaa koettua! Eikä varsinkaan noilla nopeuksilla, Suomessahan nopeusrajoitukset tippuvat heti alas, jos on yhtään mutkaisempi tie. Nuo tiet olisivat olleet siistejä ajaa myös moottoripyörillä.

Les_Fonts_d_Algar_Spain_Espanja_2018-16

Les_Fonts_d_Algar_Spain_Espanja_2018-17

Les_Fonts_d_Algar_Spain_Espanja_2018-9

Les_Fonts_d_Algar_Spain_Espanja_2018-6

Les_Fonts_d_Algar_Spain_Espanja_2018-5

Les_Fonts_d_Algar_Spain_Espanja_2018-18

Lähteet olivat nähtävyytenä sellainen, jossa kävisin ehdottomasti uudelleen. Mikäs sen parempaa, kuin vilvoitella viileässä vedessä kuumana hellepäivänä? Voin kuvitella, että täällä olisi auringonlaskun aikaan todella kaunista, varsinkin korkeammilta kallioilta katsottuna. Lähdimme ajamaan takaisin Alteaan ennen pimeää, mutta Algarin lähteillä meni helposti parituntinen ja täällä olisi viihtynyt kauemminkin. Erittäin rentouttava ja kuvauksellinen paikka!

Les_Fonts_d_Algar_Spain_Espanja_2018-3

Spain_Espanja_2018_outfit

Ihanaa alkanutta viikkoa teille kaikille!

Spain_Espanja_2018-4

2 kommenttia:

  1. Todella kaunista ja erittäin kuvauksellinen paikka kuten sanoit! Ihanan paljon olit räpsinyt kuvia, ihana oli katsella useita otoksia tuosta kauniista paikasta :) Ihana olis pulahtaa tuohon kristallinkirkkaaseen veteen, oon aina halunnut itse asiassa päästä uimaan tuollaisessa paikassa, mutta en oo tainnut kertaakaan päästä, lisäksi oon sen verran vilukissa että tuollaisissa paikoissa on yleensä niin kylmää vettä etten edes ehkä uskaltaisi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! <3 Tuolla oli ihanan rauhallista, vedenkohina vaan kuului ja vuoristoltahan tuo lähde ilmeisesti tulee, eli kylmää oli. :D :) Mahtavaa ois ollut saada GoPro mukaan, sekä tuolla että Benidormin aaltoihin! Kerralla kun hyppää kalliolta, niin ei voi jänistää! :D :D

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)