perjantai 5. lokakuuta 2018

Parhaat ostostärpit / Altea, Benidorm ja lähiseutu

Alteasta löytyy todella paljon pikkuliikkeitä käsityöläisten liikkeistä erikoisliikkeisiin. Lähellekään kaikkea emme ehtineet kiertää läpi hieman alle kahden viikon aikana, mutta tässä postauksessa kerron nämä tärpit Espanjan ostoksiin, mitkä tulivat vastaan. Ehkä myöhemmin sitten lisää, jos matkustamme uudelleen Altean aurinkoon! Kuten arvata saattaa, erityisesti kenkäliikkeet kiinnostivat minua, vaateliikkeet eivät niinkään. Vaateliikkeitä löytyi vanhan kaupungin pikkukujilta ja tietenkin kauppakeskuksista, mutta useimmiten teen itselleni lisää vaatteita itse, kun ehdin. Mekkoja, hameita ja muita vaatteita kannattaa kuitenkin etsiä ostoskaduilta, jotka menevät Alteassa pitkittäin rannan lähellä, mutta myös vanhasta kaupungista löytyy maximekkoja ja muita vaatteita.

Kultaiset glitter korkokengat, kultaiset kengät, korkokengät Espanjasta

metalliset korot, kengät Espanjasta, edulliset korkokengät

Kengät, sukkahousut ja laukut


Altean rantakadulta löytyy pikkuputiikkeja, joista löytyy kenkiä ja laukkuja edullisesti. Rantakadun pikkuliikkeestä löysimme minulle Brasiliassa valmistetut korkokengät metallinsävyisellä korolla, eikä hintaa ollut kuin hieman alle parikymppiä. Nämä eivät kuitenkaan olleet aitoa nahkaa, mutta miltäs kuullostaa aitonahkaiset korkkarit 35-75 eurolla? Jep! Espanjalaisten valmistajien nahkakenkiä saa edullisesti monestakin paikasta ja monissa paikoissa oli 36- ja 37- kokoja tarjouksessa. Kannattaa toki huomioida, että espanjalainen lesti on kapeampi kuin suomalainen, joten jos jalka on kovin leveä niin sopivia kenkiä voi olla hankala löytää. Puupohjaisia kenkiä oli myynnissä todella paljon ja lähistöltä pääsee kuulemma ns. kenkäretkille noin 60 kilometrin päähän Alteasta, joka on koettava itse seuraavalla reissulla Espanjaan. Tsekkaa ainakin nämä, jos matkustat Alteaan, Benidormiin tai muualle lähiseudulle!

peep toe, heels, metallic heel, shoes from spain

Lips bag, huulilaukku, bag with lips, lip shaped bag


Valeria Shoes 
Calle Pont de Moncau 7, Altea
Facebook täällä
Instagram @Valeriashoesaltea

Valeria Shoes- liikkeen näyteikkuna oli aivan ihana, silmäni osuivat heti kiiltonahkaiseen huulilaukkuun ja nilkkureihin, jotka ostimme siskolleni kiitokseksi talo- ja kissavahtina olemisesta. Huulilaukkuja oli saatavilla myös mustana, hintaa oli noin 15 euroa. Täältä löytyy muodikkaita kenkiä, kirkkaita värejä ja hauskoja yksityiskohtia kengistä. Liikkeessä on sekä matalia, että korkeakorkoisempia kenkiä ja mikä parasta - myös asiakaspalvelu on kohdillaan.

Lips bag, huulilaukku, red shiny leather, bag with lips


Botticelli
Portal de La Marina, Ondara
Sivut täällä
Instagram @tiendasBotticelli

Botticelli- kenkien lisäksi täällä myydään myös Guessin, Liu Jo:n ja Calvin Kleinin kenkiä. Tässä postauksessa ensimmäisessä kuvassa näkyvät kultaiset kenkäni olivat reilussa alessa vaivaiset 35 euroa pyöristettynä, eli ei ollenkaan paha! Laatu vakuutti näissä ja paikallisuus tietenkin, kun minulla oli kahdesta vaihtoehdosta valittavana kengät.

Lodi Shoes, Botticelli, shoe shopping, Shopping in Spain


La Marinan kauppakeskus sijaitsee Ondarassa ja sinne pääsee aika nopeasti autolla Alteasta tai Benidormista. Kauppakeskuksessa on todella paljon kenkäliikkeitä, kannattaa kiertää lähes kaikki! Osassa oli todella edullisia kenkiä, viidestä tai kymmenestä eurosta ylöspäin, mutta laatu oli vaihtelevaa eli tarkkojen kannattaa kiinnittää huomiota mm. kenkien liimauksiin. La Marinassa oli paljon liikkeitä, joista en ole koskaan kuullutkaan, mutta myös muutamia ketjuliikkeitä mitä täällä Suomessakin on. Samassa kauppakeskuksessa on myös Guessin oma liike ja muutamia liikkeitä mistä saa muun muassa Valentinon, Love Moschinon ja Hugo Bossin tuotteita.

Portal de La Marinasta ostettiin myös meidän muksulle todella iso oranssi kalapehmolelu sekä Ryhmä Hau- lenkkarit, kun edelliset menivät pieniksi. Tästä kauppakeskuksesta olisi löytynyt minulle ainakin kolmet- neljät kengät lisää, mutta rajat ne kai kenkäostoksillakin on. Ehkä... :D Lasten kenkiä täällä oli myös todella paljon, oli glitteriä, vilkkuvia pohjia, prinsessakenkiä, Disney- kenkiä ja itseasiassa myös korkokenkiä pienille lapsille, joka oli aika yllättävää.

Fishnet stockings, Calzedonia, Spain, stockings made in Italy


Calzedonia
Centro C. Portal de La Marina, Ondara

Calzedoniassa myydään italialaisia sukkatuotteita, alusvaatteita ja bikinejä. Täällä oli erikoisia verkkosukkahousuja, leggareita ja sukkia, joissa oli upeat koristeet. Mukaan tarttui erilaiset verkkosukkikset, mutta olisin voinut kyllä täältä ostaa paljon enemmänkin kaikkea - miltä kuullostaisi saumasukat pitsillä ja tavalliset sukat helmikirjotulla koristereunalla? Söpöjä ja seksikkäitä asusteita, suosittelen käymään!

Hapsukengat, Lodi highheels, Lodi, leather shoes, shoes from Benidorm, Spain, spanish shoes


Quinta Avenida Benidorm
Avenida Mediterráneo, 34
Benidorm
Facebook- sivut täällä

Täältä ostettiin minulle hapsukengät, jotka ovat aitoa nahkaa kokonaan. Benidorm on myös lyhyen ajomatkan päässä Alteasta ja tämä kenkäliike sijaitsee lähellä Benidormin suosittua uimarantaa. Täällä oli laadukkaita Espanjassa valmistettuja kenkiä, liike erottui edukseen kaikkien kenkäliikkeiden joukosta. Palvelu oli hyvää, parhaimmistoa koko reissulta - ja oli muuten ainoa liike, missä sovitussukat olivat samanlaisia kuin Suomessa, eikä muovisia jalanmuotoisia pusseja. Täällä oli parit kengät, mihin ihastuin, mutta nämä hapsukengät olivat erikoisemmat. Minusta täällä oli myös naisellisempia kenkiä kuin muissa liikkeissä saman kadun varrella. Samalla kadulla myydään myös pienoismalleja, leluja, uimiseen liittyviä tarvikkeita ja turistikrääsää.

fringe heels, high heels, leather shoes, shoes from Spain
Tämän värisiä korkokenkiä minulla ei vielä ollut ennen näiden löytämistä Benidormista, mutta ruskeat saappaat ja olkalaukku löytyy. 


Nämä hapsukenkäni olivat hieman yli 70 euroa, olivat viimeinen pari 37- kokoa ja puoleen hintaan myynnissä. Laatukengistä kertoo myös pohjan suojamuovit, laadukas kenkälaatikko ja tervehdyskortti kenkälaatikon sisällä, jossa muistutetaan espanjaksi taianomaisista hetkistä ja siitä, että muistaa myös nauttia niistä hetkistä sekä Lodi- merkin kengistä.


Uimalelut, uimapatjat, kynttilät ja muut


Eco Price Altea
Partida Planet 165, Albir

Alteassa oli pari sellaista kauppaa, joista saa ihan mitä vaan pikaliimasta auton öljyihin ja siitä sisustustuotteisiin. Eco- Price Alteassa myytiin myös tekokukkia, lautasia ja niitä uimaleluja. Liike on auki maanantaista lauantaihin. Haimme täältä uimaleluja altaalle, ostimme pojalle myös "hai- uimarenkaan", mutta se olikin viisivuotiaalle sopiva rausku- uimapatja. Erittäin edullisia tuotteita, samaa kamaa kuin mitä saa vaikka Citymarketista tai vastaavista marketeista. Tekokukkia täältä kannattaa käydä ostamassa, oli niin monenlaisia ja esimerkiksi sellaisia köynnöksiä, joista voi tehdä kukkaverhon oven kohdalle. Altean rantakadulta löytyy myös vähän vastaava liike, mutta se on paljon pienempi ja tuotteet ovat erilaisia.


Hups, liikaa ostoksia tai liian vähän laukkuja mukana? Persoonallisia matkalaukkuja löytyy myös Altean läheltä! 


Lentolippuihimme kuului kolme laukkua ruumaan, mutta menimme Espanjaan kahdella kun ei tarvittu kolmatta. Ostettiin kuitenkin paikan päältä varmuuden vuoksi yksi laukku lisää outlet- myymälästä, kun ostimme enemmän tuliaisia kun oli tarkoitus. Laukun kuviointi on aivan ihana, sen saa käsimatkatavaroihin ja siinä on pyörivät rullat alla lukon lisäksi. Takuuta laukulle saatiin kaksi vuotta ja laukun tunnistaa varmasti matkatavarahihnalta. Mietittiin, että saadaan tästä minulle näppärämpi matkalaukku työ- ja blogireissuille, kun tarvetta ei ole niin suurelle matkalaukulle kuin mikä meillä ennestään on.

Matkalaukku, kuviollinen matkalaukku, Greenwich, travel bag design
Tässä osa uuden Greenwich- matkalaukun kuviosta - upea! 


Carrefour- supermarketin yhteydessä olevassa Outlet- myymälässä oli paljon kuviollisia Greenwich- brändin laukkuja lapsille ja aikuisille, sekä tavallisia laukkuja että matkalaukkuja. Myyjä ei osannut englantia, mutta hyvin saatiin kaupat tehtyä, kun itse ymmärrän jonkin verran espanjaa.


Mitä Espanjasta kannattaa ostaa tuliaisiksi? 


Alteasta löytyy paljon kaikenlaista tuliaisiksi - ostimme tuliaisiksi muun muassa nilkkurit, kynttilöitä, laukun, sangriaa, oliiviöljyä, viiniä ja ilmakuivattua kinkkua. Alteassa on esimerkiksi Enrique Mendozan viinitila, jonka viinit ovat todella hyviä ja kylmäpuristettu oliiviöljy myös. Näitä saa myös ostettua kaupoista Espanjasta ja monesta muusta maasta. Tuolla viinitilalla kannattaa käydä myös maistelemassa viinejä ja tutustumassa tilan toimintaan, oli todella mielenkiintoista asiaa!

Tuliaisia Espanjasta, viinit, oliiviöljy, Enrique Mendoza winery, olive oil
Mieheni bongasi kauppareissulla minulle korkkariviinin, kaksi muuta ostettiin Enrique Mendozan viinitilalta. Keskellä Las Quebradas- punaviini ja oikealla kylmäpuristettu oliiviöljy, molempia voin suositella tuliaisiksi Espanjasta. 


Muita tuliaisvaihtoehtoja voisivat olla vaikkapa Guadalestin linnalla myytävät koristeliskot - liskot tuovat Espanjassa onnea taloon, jos niitä on talon seinillä tai sisällä. Paikalliset tuotteet ovat parhaita, olivat sitten viiniä, käsitöitä tai muuta!

Tuliainen Espanjasta, minilaukku, small bag from Castell de Guadalest
Siskoni tytär käyttää laukkuja kuten tätinsä, joten hänelle tuotiin tuliaisena tällainen hempeä kukkalaukku. Viimeinen vinkki - pidä silmät auki myös ruokakaupoissa! 


Meillä on ollut aina eri parisia ruokailuvälineitä, eikä olla löydetty välineitä, joista molemmat tykkäisivät. Antti bongasi supermarketin käytävällä Espanjassa pronssisen ruokailuvälinesetin, jossa on kiiltävä viimeistely ja 24- osaa. Kyseessä on Bergnerin Berlin- sarja ja nuo ovat aivan ihanat niin väriltään, kuin mittasuhteiltaankin. Nämä miellyttivät molempia niin paljon, että lähtivät mukaan aikalailla heti. Googlailtiin myöhemmin hintaa, kun maksettiin näistä neljäkymppiä, mutta muualla hinta oli lähes kaksinkertainen.

Cutlery, bronze colour, Bergner, Berlin Set, Bergner´s cutlery, aterimet, ruokailuvälineet

Espanjassa lähes kaikki oli edullisempaa kuin Suomessa, ainoastaan yksi asia tulee mieleen mikä oli koko porukan mielestä kallista, mutta se on sitten toinen juttu se. Mutta kannattaa pitää Espanjassa silmät auki myös marketeissa - sieltäkin voi löytyä jotain hyödyllistä ja sellaista, mitä ei ole löytänyt Suomesta etsimisestä huolimatta. Nyt meillä on aivan ihanat ruokailuvälineet keittiönpöydän Cutlery- laatikossa, jossa kaunis pronssinen väri pääsee oikeuksiinsa.

Ihanaa viikonloppua teille ja palataan pian blogin ääreen!

6 kommenttia:

 1. No tässäpä oli kyllä todella kattava postaus shoppailusta Altean suunnalla, kannattaisi jokaisen sinne suuntaavan lukea! :) Kengät ovat kaikki todella upeita, ja niin sinun näköisiä :) Mahtava löytö myös nuo aterimet, todella kauniita ovat <3 Ja ai että, viinin rakastajana myös minä varmasti raahaisin tuolta reilusti viiniä kotiin.. :D Ihana postaus! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis noi oli aivan loistavia paikkoja missä käytiin ja kaikista lähti jotain mukaan. :) Isoimmissa kauppakeskuksissa oli sit toki erilaisia vaatekauppoja ja vielä vähän lisää kenkäkauppoja. :D Kiitos, ihana kuulla! Nuo ovat kyllä ihania, toivottavasti ehdin käyttää, ennen kuin pysyvät lumet tulevat. ;) <3 Viinejä ja sangrioita tuli tosiaan otettua mukaan ja tuotua tuliaisina, viinit olivat siellä niin paljon halvempia kuin täällä. Viiniä ja patonkia oliiviöljyllä, oli ihana yhdistelmä, vaikka en tykkää oliivistä yleensä yhtään missään muodossa. :D Kiitos! <3

   Poista
 2. Vau mitä ostoksia! Ihan älyttömän hienot noi aterimet. Mä en ymmärrä, kun en löytänyt mitään ostettavaa koko reissulla. Kuvissa näkyvän sharongin ostin, ja muistaakseni yhden vai pari paitaa. No.. ensi kertaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enni! :) Joo, noi ovat kyllä aivan ihanat ja huippua, että mies bongasi nuo meille. <3 <3 Vähän erilaiset ja näyttää niin kivalta. :) Ohhoh, onpas hassua, et ei Espanjasta löytynyt hirveästi ostettavaa - mie oisin voinut vaikka kuin monet kengät ostaa. :D :D Seuraavalla kerralla sit paremmalla onnella! ;)

   Poista
 3. Todella hyvä ja kattava postaus Alteasta ja sen ostosmahdollisuuksista :) Noi hapsukengät ovat erittäin paljon mun mieleen, kerrassaan ihanat! <3 Todella ihanan huulilaukun ootte vieneet tuliaiseksi, siis ihan mahtava! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata! <3 Miulta löytyy kamerasta vielä paljon matskua reissusta, pitää pikkuhiljaa purkaa tännekin noita kuvia ja vinkkejä. :) Nuo hapsukengät ovat kyllä ihanat - en olisi uskonut, että ihastun ruskeisiin nahkakenkiin, mutta onhan noi nyt upeat! <3 Avoimin mielin kannattaa olla liikenteessä. ;) Huulilaukku jää itseasiassa miulle käyttöön, tuo on aivan ihana ja jotenkin niin överi. Meinasin käyttää Minna Parikan sushi-kenkien kanssa, ois aika loistava yhdistelmä! :) :D Tuo olisi ollut mustanakin niin siisti, mutta mustia laukkuja käytän niin harvoin, että punainen oli järkevämpi vaihtoehto. <3

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)