keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Guadalest - Pieni vuoristokylä Espanjassa, osa 1

Ajoimme vuokra- autolla myös Guadalestin linnakkeelle ja vuoristoon, sillä paikka sijaitsee lähellä Algarin lähteitä, joista kirjoitin aiemmin. El Castell de Guadalest sijaitsee korkealla vuoristossa, joten sieltä näkee kauas ja korkeuseroja on paljon. Paikan päälle pääsee ainakin Benidormista ja Torreviejasta julkisilla, mutta Alteasta menimme ihan vuokra- autolla paikan päälle. Navigaattorin avulla pääsi helposti perille, paikka on suosittu turistien keskuudessa ja esimerkiksi iPhonen navilla löytyy reittiohjeet pelkästään paikan nimellä.

Guadalest_Spain_Espanja_2018-26

Guadalest_Spain_Espanja_2018-28

Täällä käyminen käy ihan hyvin treenistä - portaita ja viistoa tietä ylöspäin kertyy ihan kiitettävästi. Guadalestissä on myös yllättävän monia museoita kidutusmuseosta pienoismallimuseoihin ja siitä nukkekotimuseoon. Emme käyneet tällä kertaa museoissa, sillä paikan päällä oli porukkaa todella paljon arkipäivänä, kohde on aika suosittu turistikohde. Turistikohteille ominaisesti täällä on paljon erilaisia ravintoloita, kahviloita ja erilaisia matkamuistomyymälöitä, joista saa esimerkiksi nimikoituja hattuja, ponchoja, käsintehtyjä laukkuja ja olipa kylässä myös huonekaluliikekin.

Täältä ostimme lapselle paidan, jossa on Guadalestin lisko ja valinnanvaraa oli liskojen osalta todella paljon pihakoristeista erilaisiin vaatteisiin. Mukaan tarttui myös puinen miekka ja kilpi, jossa oli Guadalestin historiaan liittyvä kuva. Guadalestissa maurien perustama linnake on nimittäin valloitettu ensin taistelujen kera, jonka jälkeen linna on saanut osumaa sodissa ja useammissa maanjäristyksissä. Linnake on nykyään suojeltava kohde.

Guadalest_Spain_Espanja_2018-21

Guadalest_Spain_Espanja_2018-20

Guadalest_Spain_Espanja_2018-27

Guadalest_Spain_Espanja_2018-25

Kannattaa pysähtyä katsomaan upeita maisemia joka puolella vuoristokylässä, sillä täällä voit nähä sademetsämäistä maisemaa, vuoria, jyrkänteitä, padotun kirkkaan järven ja kauniita valkoisia taloja. Espanjassahan ei hirveästi järviä tai muita vesistöjä ole meren lisäksi, joten varmaan senkin takia tämä ja Algarin lähteet ovat niin suosittuja kohteita. Sama juttu on monissa muissakin maissa, kuten Garda- järvi Italiassa ja Bled Sloveniassa.

Guadalest_Spain_Espanja_2018-24

Näistä kuvista näette helposti korkeuserot - voin vain kuvitella millaista tuonne on ollut mennä vuosisatoja sitten ja varsinkaan linnakkeen valloitus mielessään! Guadalestista näki myös meren kaukaisuudessa vuorien välissä, oli niin kaunista kun ei meinannut erottaa mistä kohti sininen meri muuttuu taivaaksi tai toisinpäin.

Guadalest_Spain_Espanja_2018-23

Guadalest_Spain_Espanja_2018-22

Tämä kohde oli ehkä lapsemme lemppareita, sillä linnakkeet, sotaleikit ja muut ovat olleet viime aikoina pinnalla. Voitte kuvitella innostuksen, kun kadulla sattui vastaan puisia kilpiä ja miekkoja! Linnakkeella oli paljon katsottavaa kaikille, mutta minusta täällä oli parasta upeat maisemat ja tiedot historiasta, sekä linnakkeen rosoisuus siitä johtuen. Tavallaan hienoa, miten pienestä vuoristokylästä on tullut noin tärkeä kohde turisteille ja onhan siellä oma tunnelmansa, kun kävelee kujia pitkin ylös ja matkan varrella on jos jonkinmoista pikkuliikettä tai käsityöläisen putiikkia.

Guadalest_Spain_Espanja_2018-19

Altealla on myös mielenkiintoisia historiallisia tapahtumia menneisyydessä, mutta niistä kerron erikseen omassa postauksessaan. Jaoin Guadalest- postaukset kahteen eri osaan, sillä kuvia on niin paljon ja kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

Mukavaa keskiviikkoa teille!

4 kommenttia:

 1. Aika huikeita maisemia tässä postauksessa, tosiaan korkeuserot ovat huomattavia - aika mahtavia kuvia! Ja voin vain kuvitella lapsen innon kun näkee linnakkeita, kilpiä ja miekkoja :D Toista osaa odotellessa! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla että pidät! <3 Korkeuserot ovat kyllä huomattavia tuolla, ihan uskomattomia jyrkänteitä tai mutkaisia pikkuteitä! :) Sanoppa muuta, miekka on ollut kovassa käytössä täällä ja Espanjassakin kuljetti molempia mukana koko ajan. <3 Ajastan loppuviikolle tuon toisen postauksen! ;)^^

   Poista
 2. vautsi näyttää kyllä aika ihanalta paikalta :) ! huikeat maisemat 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä paikka oli kyllä upea ja paljon oli katsottavaa! :) Espanjassa on muuten aika siisti, kun siellä on sellaisia ns. järjestöjä/ yhdistyksiä, jotka edesauttavat pienten kylien ja nähtävyyksien turismia. Kauniita paikkoja ja kauniita maisemia. ^^

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)