torstai 14. maaliskuuta 2019

Kenkämuoti 2019 / Kuosit, mallit ja värit

Oli pakko syventyä vielä tämän vuoden muodin osalta kenkämuotiin ja siihen, millaisia tuulia kenkämuotiin tulee ja onko jotain erityisen kivaa tiedossa. Tästä postauksesta löydät vaatteiden sekä asusteiden osalta vuoden 2019 kevään ja kesän muotia, mutta näin kenkäharrastajana halusin tehdä oman julkaisun myös kenkien osalta. Yllätyin, miten tutuilta osa uusista trendeistä tuntuu - niitähän löytyy jo monia omasta takaa!

Kenkatrendit_kenkamuoti_2019

Minna_Parikka_Nikita_korkokengat
Minna Parikan Nikita- kengät pinkissä värissä. 



Pompomit, tupsut ja pörröt


Muistatteko Sinkkuelämää- sarjan Carrien hörsyläkengät? Ne ovat taas in, oli kyse sitten höyhenistä, pörröisistä tupsuista tai vastaavista. Itseltäni löytyy Minna Parikan Nikita- kengät, joissa on tupsut varpaiden päällä ja nämä ovat myös värinsä takia erittäin ajankohtaiset - sähäkät värit ovat neonvärien lisäksi pinnalla. Näitä omia kenkiäni käytän toki muutenkin huolimatta siitä, ovatko ne muodissa vai eivät. Mutta hauskaa oli huomata, että nämä kengät osuvat useampaankin trendiin!

Höyhenkengistä pitää kyllä sen verran vinkata, että niitä on helppo tuunata itse. Esimerkiksi Tallinnan käsityötarvikeliikkeistä löytyy paljon erilaisia höyheniä ja netistä löytyy myös monenlaisia neonvärisistä pilkullisiin. Kiinnitys onnistuu kuumaliimalla, teippinauhalla tai pikaliimalla. Tämä vinkki kannattaa myös muistaa, jos haluaa lisätä kenkiinsä esimerkiksi timantteja, kukkia tai vastaavaa. Myös tällaisia tupsuja myydään käsityöliikkeissä ja kenkiin ne voi kiinnittää liiman ja karhulangan avulla.


Asu_Taftihame_Minna_Parikan_Nikita_kengät-8


Eläinkuosit


Eläinkuosit ovat muodissakin pinnalla nyt, mutta erilaisia eläinkuoseja näkee myös kengissä. Itselläni ei taida olla kuin nämä yhdet L.K. Bennettin korkokengät, joissa on eläinkuosi - näissäkin kuosi muistuttaa kilpikonnan kilven väritystä. Kuosia löytää verkosta googlaamalla "tortoise" tai "tortoise shell", paljon löytyy tässä kuosissa koruja, kenkiä ja muita asusteita. Tyylikäs printti, elävä pinta ja väritys on kaunis, nämä sopivat sen takia niin jakkupukujen kuin perusvaatteiden kanssa.


OutfitOOTDMyStyleLeatherskirtEspritBlazerMoschinoBag-11
L.K. Bennettin Serena- kengät, Tortoise Shell. 


LKBennett_korkokengat


Bootsit, korolliset maiharit ja western- vaikutteet


Bootsit mekkojen kanssa näyttävät ihanalta omaan silmään, vaikka tyyliä en ota itselleni käyttöön! Bootseissa on paljon eri värejä, mutta myös kirjailuihin kannattaa kiinnittää huomiota. Lyhyempi varsi sopii hyvin kesäänkin, mutta pidemmällä varrella bootsit ovat klassisemmat. Korollisista maihareista tykkään, rouheat maiharit sopivat vaikkapa farkkushortsien kanssa ja korolliset maiharit voisin yhdistää johonkin minihameeseen.

Kenkatrendit_kenkamuoti_2019_kevat_kesa
1. Cobblerinan mittatilauskengät, 2. Minna Parikka Nikita- kengät, 3. Steve Madden Rosegold- sandaletit, 4. Funtasman glitterkengät, 5. Minna Parikan Melt- korkokengät keltaisina, 6. Löytö Espanjasta. 


Terveyssandaalit


Terveyssandaalit on ehdottomasti no-no minulle, mutta ilmeisesti nämä sandaalit ovat tulossa pinnalle tänä vuonna remmillisinä - viime vuonnahan nähtiin niitä muovisia sandaaleja, joita käytettiin ysärillä uimarannalle tai saunaan mennessä. Tyyli ei miellyttänyt edes silloin katukuvassa, eikä vieläkään.


Neliönmuotoinen kärki


Joillekin tylppäkärki sopii, joillekin ei. Kuulun tähän jälkimmäiseen kastiin, en osaa käyttää tylppäkärkisiä kenkiä hameiden ja mekkojen kanssa - nämä voisivat sopia ennemminkin leveälahkeisten housujen tai housupukujen kanssa. Kuitenkin ajokengissäni on hieman tylppäkärki ja niitä käytän ajaessa joko goretexien, pillifarkkujen tai bootcut- farkkujen kanssa.


Vaaleanliila ja merellisyyttä huokuvat värit korallista murrettuun vaaleanvihreään


Ihana vaaleanliila! Keväällä tulee usein merihenkiset sävyt pinnalle, tällä kertaa törmäsin useaan otteeseen "seafoam green"- sävyyn eli sellaiseen murrettuun vaaleanvihreän / mintun sävyyn. Myös koralli tulee värinä pinnalle, sävy on kaunis varsinkin meikissä ja voisin kyllä ostaa jotkut kengätkin, jos juuri oikea malli ja sävy tulisi vastaan.

Steve_Madden_shoes_highheels_fringly-3
Steve Maddenin Fringly- kengät sähkönsinisenä. 


Steve_Madden_shoes_highheels_fringly

Hapsut, veistokselliset ja köysimäiset yksityiskohdat


Hapsuista tykkään todella paljon itse ja parit hapsulliset kengät minulla jo onkin. Veistokselliset korot ovat nyt se juttu eli kaikki erikoisen malliset korot, läpikuultavat korot, erilaiset kiilakorot ja vastaavat ovat pinnalla. Myös Minna Parikan tikkarikenkien veistoksellisuus on in. Köysimäisyyttä nähdään kiilakorkojen korko-osan pintana sekä remmeinä erilaisissa korkokengissä tai matalissa sandaaleissa. Myös monivärinen nahkapunos näyttää tänä kesänä hyvältä.


Mesh- ja timanttiyksityiskohdat


Espanjassa oli paljon kenkiä mesh- yksityiskohdilla ja se on erityisen kaunis nilkkureissa sekä saappaissa! Kolmet kengät tulee heti ensimmäisenä mieleen, joita kokeilin ja joissa oli meshverkkoa. Timanttiyksityiskohdat ja erilaiset koruketjut näkyvät nyt myös kengissä, aika siistiä! Omaan makuun kuitenkin sopii paremmin alla olevien kuvien kaltaiset glitterit ja strassit.

OOTD_nahkatoppi_midihame-5
Tämän ja seuraavan kenkäkuvan on ottanut Sadepisaroita Niitynkukkasilla- Jenni


Minna_Parikka_korkokengat
Minna Parikan Goodie vaaleanpunaisena. 


strassikengat_italialaiset_luciano_barachini
Luciano Barachinin strassikengät. 



Neonvärit


Kasari on muotia ja myös neonvärit ovat tulossa pinnalle entistä voimakkaammin. Myös kengissä! Muotisivustoja selaamalla olen törmännyt mm. neonkeltaisiin käärmekuvioisiin kenkiin, mikäs sen trendikkäämpää tänä kesänä? Neonvärit ovat mielenkiintoisia kengissä ja asusteissa, mutta vaatteissa ihan neonkirkkaat värit eivät miellytä omaa silmää.


Platform- pohja lenkkareissa ja korkkareissa


Platformit helpottavat kävelyä korkokengissä ja tuovat ilmettä rock- henkisiin kenkiin, mutta lenkkareissa se ei ole omaan makuun ollenkaan. Tulee mieleen spaissarit ja omat korkolenkkarit ala-asteelta. Mutta korkokenkiin sopii loistavasti, kun mittasuhteet ovat oikeat!


Mules- mallin kengät eli pistokkaat


Näissä sirot pistokkaat kapeilla koroilla ovat upeita ja jättävät jalat kauniisti näkyviin, mutta peittävät ja muutenkin suuret mules- kengät ovat aika kömpelöt. Se on toki tarkoituskin, mutta umpinaisuus pistokkaissa ei sovi omaan makuuni, oli suunnittelijana kuka tahansa. Näitä on saatavilla kunnon plattareilla, tolppakoroilla ja vastavuoroisesti todella kapeilla koroilla.


GoldenHeelsGucciHeelsCobblerinaBagEspritJakkuHame-11
Guccin kultaiset sandaletit ovat tähän mennessä arvokkaimmat kenkäni ja ehdottomasti hintansa arvoiset! 


Metallivärit


Tämä ei ole ihan niin hitti juttu kuin muut, mutta erityisesti kultainen, ruusukultainen ja hopea nahka ovat nousussa. Myös kenkien osalta, mutta sävyt ovat enemmän edellä mainitun kaltaisia kuin kromisia tai "gun metal"- sävyisiä kuten muutama vuosi sitten. Ah, metallisävyt kengissä ovat ihania!

GoldenHeelsGucciHeelsCobblerinaBagEspritJakkuHame-13


Tässäpä oli mielestäni mielenkiintoisimmat kenkätrendit tältä keväältä ja kesältä, yllättävän monet ovat sellaisia mitä itseltäkin jo löytyy ja mikä minua miellyttää korkokengissä. Toivottavasti piditte postauksesta, palataan pian asukuvien merkeissä!

8 kommenttia:

  1. Jälleen mielenkiinnolla luin, mukava tosiaan lukea näitä kun muotilehtiä tulee selailtua nykyään enää niin vähän :) Noi hapsulliset sähäkänsiniset korot ovat vaan jotain niin ihanaa, harmi vaan etten itse osaa kävellä just jos ei päkiän alla oo mitään, muuten hommaisin jostain vastaavat heti ;) On sulla vaan kauniita kenkiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, kiitos Kata! <3 Joo, miekään en enää lue kuin Elleä, muuten seuraan muotisivustoja ja -blogeja netistä. :) Toki kirjoja luen kanssa aiheeseen liittyen... Nuo Steve Maddenit ovat kyllä aivan ihanat, tykkään todella paljon! ^^ <3 Onhan näitä, ihania kaikki. :') <3

      Poista
  2. Olipas mielenkiintoinen teksti! Saatan joutua kenkökaupoille!

    Krista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Kengät tekee paljon asuun kuin asuun, ovat usein piste iin päälle. ^^ Värikkäät kengät varsinkin ovat ihania! <3

      Poista
  3. Ooh mikä herkkupostaus😍😍 Tosi kivoja trendejä siis, mua kiinnostaa toi buutsitrendi kovasti. Ennen siis en tykännyt ollenkaan buutseista, mut nyt voisin antaa mahdollisuuden!😉 Tosi inspiroiva postaus, kiitos jälleen!😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! <3 Joo, tuo sopisi siulle kyllä todella hyvin, aika monenlaiset bootsit voisivat sopia siun tyyliin. :) Ihana kuulla, kiitos kiitos! <3

      Poista
  4. Olipa mielenkiintoinen postaus! Ja vitsit, miten kateudella ihastelinkaan kenkäkokoelmasi helmiä. Voi kun mun nilkat kestäisi tollaisia korkoja :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo, näitä on vuosien mittaan kertynyt ja on ihana vaihdella asuihin kenkiä. ^^ Miullakin alkoi matalista koroista ja se, miten hyvät ja tukevat kengät ovat jalassa riippuu siitä, onko koko ja lesti sopivia sekä mikä materiaali kengissä on. Korkokenkien pitää kuitenkin istua napakasti jalkaan, jotta ne ovat tukevat jalassa. :) Miulla korot meni korkeampaan vuosien myötä, näiden korkuisia käytän useimmiten nykyään! <3

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)