sunnuntai 26. toukokuuta 2019

24 totuutta elämästä - blogihaaste ja kesäinen päivän asu

Bongasin huhtikuun alussa Optimismia ja Energiaa- blogista blogihaasteen, jossa vastataan kysymyksiin elämästä ja pohdiskellaan tulevaa sekä menneisyyttä. Blogihaasteita on välillä mukava tehdä ja tässä tuleekin vähän tarttumapintaa blogiin samalla. Mukavaa puuhaa näin lauantaille, vaikka teille postaus tuleekin julkiseksi parempaan julkaisuajankohtaan!


Mitä rakastat?
Perhettäni, ystäviäni ja luovaa työtäni ompelimossa. Rakastan myös Suomen kevättä, kesää ja syksyä, aurinkoisia päiviä, sumuisia aamuja ja rauhallisuutta. Pidän avoimista mahdollisuuksista ja kehittymisestä. Rakastan uusien asioiden kokeilemista sekä itseni ylittämistä tietyissä asioissa!

Missä olet tosi hyvä?
Ompelemisessa perheen miespuolisten mukaan ja itse lisäisin tähän myös kielet sekä matematiikan. Numeromuistini on todella hyvä, josta on aina hyötyä töissä kuin töissä. Luovuus on myös aina läsnä arjessa ja töissä, joten varmaan sekin lasketaan todella hyväksi asiaksi.

Mikä tai kuka saa sydämesi lyömään nopeammin?
Mieheni. Nämä Guccit taisivat myös saada sydämeni pamppailemaan Kööpenhaminassa, niin täydellinen kenkäpari ettei tosikaan! Suurelle joukolle puhuminen jännittää ja saa sydämeni lyömään nopeammin, vaikka pienemmässä porukassa ei ole mitään ongelmaa ja olen puhelias kuin mikä. Isommassa porukassa jään mieluummin kuuntelijan rooliin ja saatan vaikuttaa hiljaiselta/ ujolta. Tämä vaatisi harjoitusta, sillähän se jännitys lähtee.

Kesamuoti_2019_asuinspiraatio


Mikä tai kuka saa sinusta parhaat puolet esiin?
Aviomieheni ja ystäväni. Muuten parhaimmat puolet tulevat varmaan esille pienessä kiireessä, tehokkuus on se juttu ja pienessä paineessa olen entistä nopeampi. 


Kesamuoti_asu_saappailla

Paita ja nahkahame - Rokita
Olkalaukku - Marimekko
Saappaat - Dame Rose (Italiasta)
Aurinkolasit - Instrumentarium*

*Saatu blogin kautta.

Kesamuoti_asuinspiraatio_nahkahame_ja_toppi


Mitä haluaisit oppia?
Hyväksymään, että kaikessa ei tarvitse olla paras. Ei ainakaan silloin, jos resurssit eivät riitä kaiken tekemiseen 100 prosenttisesti.

Mistä haluaisit tietää lisää?
Haluaisin oppia ymmärtämään algoritmeja paremmin ja haluaisin tietää niiden taustoilla olevista asioista enemmän. Algoritmit ja niiden vaikutus orgaaniseen kävijäliikenteeseen ovat mielenkiintoisia minusta ja niitä on ehkä hieman haastavaa hyödyntää, mikäli asiasta ei tiedä paljoa. Näistä tosin ollaan ammattikorkeakoulussa puhuttu aika paljonkin ja silti tuntuu, että aiheesta voisi tietää paljon enemmänkin!

Onko sillä väliä viiden vuoden päästä?
No jaa... Ei ehkä ompelijana niinkään, mutta voisi siitä olla hyötyä blogin ja somen kanssa.

Marimekko_Alisa_vaaleanvihrea

Asu_nahkahameella_kesamuoti

Mustat_saappaat


Mitkä unelmasi olet saavuttanut?
Nuorempana haaveilin omasta perheestä ja puolisosta, jonka kanssa elämä on ihanaa ja tasapainoista. Olen myös saavuttanut työn, jossa on hyvä olla ja jossa on hyvät ammatilliset kehittymismahdollisuudet. Pääsin myös opiskelemaan alaa, jota halusin ja toivottavasti pääsen opiskelemaan myös etänä ylemmän amk- tutkinnon, jahka ensin valmistun ammattikorkeakoulusta. Olen saavuttanut myös sen pisteen blogin kanssa, että saan tästä enemmän palkkaakin.

Missä tilanteessa / millainen olit vuosi sitten? Entä viisi vuotta sitten? (Olet varmasti mennyt eteenpäin, vaikkei siltä aina tunnu.)
Vuosi sitten oli sama tilanne kuin nytkin, paitsi että nyt on toinen vuosi AMK- opintoja takana. Kesälle otin vain pari kurssia ja muuten olen edelleen yrittäjänä. En koe muuttuneeni vuodessa hirveästi, vaikka opinnot ovatkin tuoneet paljon uutta tietoa.

Viisi vuotta sitten tein töitä yrittäjänä omassa firmassa ja vakituisena ompelijana eräässä toisessa firmassa. Olin palannut viisi kuukautta aiemmin äitiyslomalta töihin, kun lapsemme oli 10 kuukauden ikäinen. Saman vuoden lopussa päätin irtisanoutua ja panostaa omaan yritykseeni, joka oli yksi parhaimmista päätöksistä mitä olen tehnyt. Erityisesti hyvinvoinnin kannalta. Olin niin helpottunut irtisanoutumisen jälkeen, että itkin ja nauroin yhtäaikaa, kun enää ei tarvinnut mennä päiväksikään altistamaan itseään huonolle työilmapiirille. Näin jälkikäteen ajateltuna olisi kannattanut irtisanoutua jo aiemmin, eikä vasta sitten kun kuppi meni lopullisesti nurin. Mieluiten välittömästi silloin kun huomasin, ettei asioihin puuttumisesta huolimatta ilmapiiri parane ollenkaan ja siihenkin oli selkeä syy.

Mikä on sinulle todella tärkeää?
Perhe, tasapainoisuus ja tasa-arvoisuus. Mielenrauha on minulle todella tärkeä asia ja se, että hyvä olo on vakio, ei poikkeustila.

Mitä tekisit, jos et voisi epäonnistua?
Panostaisin enemmän blogiin ja lanseeraisin oman vaatemalliston - tällä hetkellähän teen uniikkeja vaatteita ja asusteita tilauksesta asiakkaan mittojen mukaan.

Over_knee_boots_black_from_Italy

Paivan_asu_nahkahameella

Asukokonaisuus_tyylibloggaaja

Paivan_asu_minihameella


Kenen mielestä olet kaunis?
Mieheni ja joidenkin ystävieni mielestä ainakin. :)

Kuka rakastaa sinua?
Perheeni, lähimmät ystäväni ja lemmikit.

Miten muuttaisit maailmaa, jos kaikki olisi mahdollista?
Haluaisin, että ihmiset miettisivät enemmän syy- seuraussuhteita ja osaisivat katsoa oman napansa ulkopuolelle. Myös oman toimintansa kriittinen tarkastelu on välillä ihan paikallaan ja näiden avulla ehkäpä voisi tulla muutosta siihen omaan toimintaan ja käyttäytymiseen, näkemystä isommassa mittakaavassa sekä tavoitteita, joista on hyötyä yksilölle itselleen sekä tuleville sukupolville. Onhan se paljon helpompaa juuttua sinne "minä, minä"- tyyppiseen ajatteluun kuin se, että ottaisi selvää oman kuplansa ulkopuolisista asioista ja miettisi asioita pidemmällä tähtäimellä, laajemmalla näkemyksellä ja samalla ottaisi huomioon myös muut ihmiset.

Miksi sinut kannattaa tuntea?
Olen avoin ja pääosin iloinen tyyppi, mutta pystyn puhumaan myös vaikeistakin asioista suoraan. Ystävilleni olen kannustava, luotettava ja rehellinen - ylläpidän ystävyyttä, jaan hauskoja juttuja ja olen aina valmis auttamaan. Osaan myös nauraa itselleni ja huumorintajuni saattaa olla hieman sarkastinen. Olen kuulemma myös hyvää viinittelyseuraa, en valita, itke tai kiukuttele illanvietoissa. :)

Kevatmuoti_2019_paivan_asu


Milloin viimeksi teit jotain uutta?
Hmm. Hyppäsin viime kesänä benjihypyn ystäväni Juhon kanssa festareilla. Myös syys- lokakuussa uitiin Antin kanssa Välimeren suurissa aalloissa Benidormissa, tämä oli ihana kokemus myös!

Kohteletko muita kuten toivoisit itseäsi kohdeltavan?
Pyrin kohtelemaan muita samoin kun haluaisin itseäni kohdeltavan, mutta en ole kenenkään "roskasäkkinä" töissä enkä vapaalla, enkä alistu huonoon kohteluun oli ihmissuhde minkälainen hyvänsä. Riippuu paljon tilanteesta ja ihmisestä - jos kohtelet jatkuvasti muita huonosti niin et voi olettaa, että sinua kohdellaan aina kuin kukkaa kämmenellä ja ollaan ystävällisiä hamaan loppuun saakka. Eli kyllä, kohtelen muita ihmisiä mahdollisimman hyvin ja pyrin huomioimaan ihmiset ympärilläni, paitsi jos kyse on jatkuvasta huonosta käytöksestä, kiusanteosta, asiattomuuksista ja niin edelleen, joihin ei tule muutosta sanomisesta huolimatta.

Onko jotain, mistä sinun kannattaisi päästää irti?
Ihmisistä, joiden kanssa yhteydenpidosta tulee lähinnä huono fiilis ja muita negatiivisia tunteita. Todennäköisesti alan pitää hieman välimatkaa näihin ihmisiin.

Mikä yksi asia sinun kannattaisi muuttaa heti, jotta voisit paremmin?
Edellä mainitun lisäksi pitäisi päättää kesäloman pitämisestä myös nyt kesällä, eikä odotella sinne syksyyn asti.

Ketä varten pukeudut?
Pääosin itseäni varten, mutta kunnioitan muita pukeutumalla tilanteen mukaan erilaisiin tilaisuuksiin. 

Saappaat_paivan_asussa


Millaiseksi vaatteesi saavat sinut tuntemaan itsesi?
Hmm. Minuksi. Tunnen toki oloni omaksi itsekseni myös ilman vaatteita, mutta vaatteiden kanssa minuus näkyy myös ulospäin tavallaan. Vaatteeni saavat aikaan hyvän, itsevarman ja naisellisen fiiliksen.

Viekö tämä unelmiasi kohti?
Tavallaan joo, koska kauniisti pukeutuessa kenkiä ja alusvaatteita myöten olen itsevarmempi. Itsevarmuus on aina hyvä juttu ja unelmia on helpompi saavuttaa, kun niitä kohti uskaltaa kurkottaa ja niiden eteen tekee töitä sen sijaan, että ajattelisi unelman olevan saavuttamattomissa.

Millaiseksi saat muut ihmiset tuntemaan itsensä?
Toivottavasti hyväksi, rohkeiksi ja arvostetuiksi. Uskoisin myös, että tärkeiksi ja olen otettu, miten monet ystäväni ja kaverini uskaltavat puhua kanssani asioista kuin asioista. Oli kyse sitten kipeistä, vaikeista tai aivan ihanista asioista. :)

Oletko oman elämäsi ohjissa vai tapahtuvatko asiat sinulle?
Sekä että - elämä olisi tylsää, jos kaikki olisi ennalta määriteltyä ja ohjattua. Monet ystäväni aina sanovat, että sinullehan tapahtuu, mutta itse ajattelen sen vaikuttavan siltä, kun kerron sattuneista asioista avoimesti. Jotkut asiat, joita ohjaan voivat tuoda jotain yllättävää eteen ja yllättävistä tapahtumista syntyy hauskoja tarinoita. Joskus myös vähemmän hauskoja, mutta kokemuksia ne ovat nekin. Esimerkiksi työhön liittyen olen pääosin elämäni ohjissa, mutta muuten jätän tilaa myös sattumille, enkä jätä jotain tekemättä siksi etten ole sitä suunnitellut.

Asuidea_nahkahame_ja_saappaat

Ihanaa alkavaa viikkoa teille! 

6 kommenttia:

 1. Oi miten kauniita kuvia, erityisesti tuo viimeinen on upea <3 Ja asukin on aivan ihana! :) Tosi kiva postausidea tämä, paljon mukavaa syvällistä pohdintaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Jenni! <3 Mie tykkään kanssa näistä kuvista, taustaa käytän aika usein, mutta asu sopii kivasti taustan kanssa eikä häviä taustaan. :) Ihana kuulla, tätä oli kiva tehdä ja sai kyllä joissain kohti miettiä, että mitä ihmettä tähän nyt vastaisi. :D Tovi meni myös miettiessä, että mikäs tilanne viisi vuotta sitten olikaan, mutta niin mukava huomata elämän kulkeneen parempaan suuntaan koko ajan. <3

   Poista
 2. Mielenkiintoinen haaste, oli todella mukavaa lukea sun ajatuksia näistä :) Ja hei, sä olet TODELLA kaunis mun mielestä, ja uskon että näin ajattelee moni muukin blogisi lukija! <3

  Niin ja asusta ei tietysti voi muuta sanoa, kuin ai että <3 Sulla on niin upea tyyli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon - tätä haastetta oli kiva tehdä ja välillä sai pohtia, että mitenkäs tähän kysymykseen vastaisin. :) Kiitos paljon, ihana kuulla! <3 <3 Tää asu oli kyllä todella kiva ja ihana kun sattui vielä tuuli tuohon kuvaushetkeen, niin hihat liehuu tuulessa. :) ^^

   Poista
 3. It's so great how you can make a look that would work well even in your winter look ready for summer too! Kx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, that´s so nice compliment. <3 And yes, this would work at winter time too - quite easy to change this outfit for different seasons! :)

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)