keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Hemmottelua pitsikengillä ja valokuvaamisen haasteita

Kolmas kerta toden sanoo, ainakin asukuvien ottamisen kanssa. Kolmannella kerralla saatiin napattua kuvat tästä asusta, jossa oli ihanat mieheni ostamat pitsikengät. Pientä hemmottelua sain arkeen taas, sillä sain nämä jo pari- kolme viikkoa sitten. Pitsikengät ovat hempeän vaaleanpunaiset ja edullisiksi kengiksi lesti on ihmeellisen mukava. Pastelliset kengät yhdistin muiden pastellisävyjen kanssa, mutta nämä kengät olisivat tosi siistit myös rokimman asun kanssa! Mutta nyt tässä postauksessa keskitytään asusta kertomisen sijaan asujen valokuvaamiseen niin hyvässä kuin pahassa.

Pitsikengat_peeptoe_karjella

Nahkatakki - Ellos
Toppi - Esprit
Nahkahame - Rokita
Laukku - Cobblerina
Korkokengät - NLY Shoes
Kaulakoru - Kalevala Koru

Paivan_asu_nahkatakki_ja_nahkahame

Asu_nahkatakilla_ja_pastellivareilla

Asukuvien ottamisessa on aina omat juttunsa - aina välillä herää ajatus, että onko asu tarpeeksi kiinnostava blogiin vai pitäisikö jotain vaihtaa? Toisaalta arkipukeutumiseen minäkin haen inspiraatiota ja monet teistä ovat toivoneet arkisiakin asuja tai asuja matalilla kengillä. Tämän asun kanssa mietin myös arkisuutta, mutta toisaalta en halunnut vaihtaakaan kun värit olivat niin kesäiset. Asukuvissa kuitenkin enemmän vaikuttaa se oma fiilis ja kuvaajan fiilis, sillä jos kumpaakaan ei huvita niin jälki on myös sen näköistä.

Jos kuvauspaikka ei toimikaan odotetusti, niin säätämisen jälkeen turhauttaa. Esimerkiksi tämä paikka sillan kupeessa on usein haastava, sillä aurinko paistaa tähän joko osittain tai tähän ei tule ollenkaan valoa mistään suunnasta. Harmaana päivänä paikka on niin harmaa, että kuvissakin on vähän tuima tunnelma, ellei kuvia jälkikäsittele paljon. Varjoisampana päivänä saatiin pitkästä aikaa kuvat tässäkin paikassa! Pyrimme yleensä kuvaamaan niin, että kuvia ei tarvitse käsitellä lähes ollenkaan, vaikka raakakuviahan saisi muokattua todella paljon. Luonnollisuus viehättää minua hieman enemmän kuin todella käsitellyt kuvat. Joskus myös taitavasti käsitellyt ja voimakkaasti käsitellyt muotikuvat ovat upeita, varsinkin iltapukujen kanssa, mutta Suomessa iltapukuja tarvitsee aika harvoissa tilaisuuksissa.

Nahkatakki_pastellisavyt_asu

Cobblerinan_laukku

Vaaleanpunaiset_korkokengat

Näiden asukuvien osalta myös iho toi haastetta, sillä kokeilen nyt ensimmäistä kertaa kuorintasukkia eli jalkojen iho on vähän kärsineen näköinen. Tästä ylläolevasta kuvasta kuitenkin näkee, millainen korko kengissä on ja avoin takaosa sekä vaaleanpunainen nyöritys vilahtaa hieman. Haluan itse aina omissa asupostauksissani julkaista kuvia lähempää varsinkin asusteista, jolloin asuste tulee paljon paremmin esille. Pienet yksityiskohdat kokoavat asun, niitä ei kannata unohtaa.

Joskus kuvaajan puuttuessa kuvaan asukuvat jalustalla ja kaukolaukaisimella, mutta suosin mieluummin kuvaajaa. Jalustallakin saa nättejä kuvia, mutta säätämisessä menee oma aikansa ja 85mm kiinteää objektiivia käyttäessä meinaa olla hiina ja hiina, että yltääkö kaukolaukaisimella ottamaan kokovartalokuvat. Myös kuvakulman vaihtaminen vie aikaa eli kuvaamiseen pitää varata enemmän aikaa kuin kuvaajan kanssa.

Kesamuoti_2019_asu

Paivan_asu_nahkahameella

Pitsinilkkurit_vaaleanpunaiset

Asukuvien ottamisessa on vielä kehittymistä, vaikka onhan tässä jo hurjan pitkä matka tultu siitä, mitä asukuvat olivat vuonna 2010. Silloin ei vielä kasvoja näytetty blogissa ja kuvat rajattiin kapeiksi, ettei kuvassa tosiaan ollut muuta kuin se asu ja pieni pala makkarin seinää. Kamerat vaihtuivat järkkäriin noin kuusi vuotta sitten ja kameran mukana tullut kittiobjektiivi vaihtui muutamaan hyväksi havaittuun objektiiviin. Myös tietokone on vaihtunut kahdesti parempaan ja kuvanmuokkausohjelmat vaihtuneet ilmaisista maksullisiin, vaikka muokkaan kuvia vain kevyesti.

Eniten haluaisin harjoitella vielä vastavaloon kuvaamista, hämärällä kuvaamista ja tarkoitus olisi saada sumuisia asukuvia myös. Haluaisin myös kuvata tai kuvauttaa vähän sellaisen fantasiatyyppisen kokonaisuuden jossain kauniissa ympäristössä. Muutamia muitakin ideoita on tällä saralla suunnitelmissa, mutta niistä en kerro etukäteen julkisesti. Myös asuvideot kiinnostaisivat, saa nähdä alkaisinko niitäkin tekemään tänä vuonna. Valokuvaaminen on harrastuksena sellainen, missä voi aina kehittyä pidemmälle ja sama juttu blogin kanssa - vuosien mittaan olen oppinut yhtä sun toista!

Mikä teistä on haastavinta kuvaamisessa? Tai mikä on paras vinkkisi valokuviin? 

Nahkatakki_bikermalli_minttu_paivan_asu

Pitsiset_korkokengat

Cobblerina_olkalaukku_vaaleanpunainen

6 kommenttia:

 1. Onpa kauniit kengät :)
  Valokuvaaminen blogia varten on kyllä yks iso piiiiiiiiiiiip... Itse kun olen lähes 247 yksin niin ei ole ketään kekä ottaisi niitä kuvia puolestani. Yksin sitten joko ajastinta hyväksi käyttäen, peilin kautta tai kännykän etukameralla selfieitä.. Jää aika ankeiksi meikäläisen kuvat. :D joskus haaveilin siitä kun olisi ihminen joka haluaisi niitä kuvia ottaa ja jolla olisi vähän silmää touhuun. Ja yleensäkki kiinnostusta. Exä joskus kauan sitten halusi ottaa kuvia ja muutamia ihania onnistuikin, mutta sittemmin huomasin hänestä että kiinnostus lakkasi, ei selkeästi huvittanut panostaa mun takia ja lopulta lakkasin pyytämästä kun tuli itselle vain siitä harmistunut olo :(
  Noo mut näillä mennään mitä on, eli teiniselfieillä jatketaan xD
  Hassua lukea, että sinulla on toisinaan haasteita asujesi kanssa, monesti ulospäin saa niin sellaisen vaikutelman, että et varsinaisesti stressaisi asujasi vaan menet fiiliksen mukaan ja otat niistä sitten kuvia. Tunnut niin itsevarmalta ja määrätietoiselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Joo, totta. Yksin kuvatessa miekin käytän jalustaa ja tuota pientä kaukolaukaisinta. Ajastimen kanssa saisi säätää tarkennusta, mutta kaukolaukaisimella tarkennus onnistuu siihen kohti mihin haluaa. Kannattaa kysellä kavereita tai kysellä esimerkiksi Facebookin blogiryhmistä kuvauskaveria samalta alueelta, se on ihan kiva kun molemmat saavat blogiin kuvia. :)

   Joo, välillä tulee vähän sellainen fiilis, mutta pääosin menen kuitenkin kuvaamasi mukaan eli fiilis edellä. :) En oikein pidä siitä, että tulee epävarma fiilis asujen kanssa tai sit siitä, että mietin onko asu tarpeeksi hyvä. Tavallaan vähän hölmöä miettiä tuollaista kun kuitenki itsekin katson mielelläni myös ihan tavallisia arkiasuja! Mut onneksi näitä päiviä ei ole kovin usein! ^^ :)

   Poista
 2. Mun mielestä yksi isoin haaste on just se, että tausta riitelee asun kanssa. Vähän sama, mistä puhuit. Oon jotenkin niin nirso nykyään, että en ole otattanut asukuvia enää hirveästi, koska ei pääse kivoihin miljöihin kuvaamaan.

  Mun mielestä tässä kuvasarjassa lähikuvat kengistä toimii kuitenkin hyvin, koska niissä on hauska kontrasti hempeän pehmeän pitsin ja kovan kiven välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Kaupungissa kuvatessa pitää myös aina säätää sen kuvakulman kanssa, että ei jäisi liikennemerkkejä tai seinien töhryjä kuviin. :) Helpommin löytää kivat paikat syrjemmästä.

   Joo, tätä samaa just mietittiin kuvatessa, et nousen tuohon korkeemmalle osiolle kun se oli siistimpi kuin tuon korokkeen reuna. :D :) Kontrastit toimivat kyllä kuvissa hyvin! ^^

   Poista
 3. oii vähänkö ihanan lahjan sait sun mieheltä 8) niin nätit nuo kengät ja hienot kuvat ootte ottaneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kiitos! <3 Nää kengät ovat kyllä aivan ihanat. ^^ Ihana kuulla, kiitos!

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)