tiistai 5. marraskuuta 2019

Lokakuun parhaat Top 12 - Sisällön tuottaminen, Instagram, työt...

*Joissain postauksen kuvissa esiintyy blogin kautta saatuja tuotteita, ne tunnistat tähtimerkinnästä (*). 

Kuukausi vaihtui täällä lumisena ja tässä olisikin kooste lokakuun parhaimmista asioista. Lokakuu oli mielenkiintoinen kuukausi, paljon oli puuhaa ja paljon olimme myös ystävien kanssa. Edessä oli uusia asioita, tavallista arkea, remontin viimeistelyä ja muuta. Itselläni myös mieliala oli lokakuussa herkempi, joka tavallaan oli myös vahvuus tässä kuussa niin ihmissuhteiden kuin tavallisen arjen kanssa.

Baltic-fashion-Monton-shirt
Kuva; Tanja Räty


Cattier-Paris_hiusnaamio


Sisällön tuottaminen messuilla

Tämä oli aivan älyttömän mukavaa vaihtelua, tein siis yhteistyökumppanille Instagram- sisältöjä messuilta ja messuille. Mielenkiintoista puuhaa, viihdyin hyvin ja sisältöä olisi ollut enemmänkin jaettavaksi, mutta niitä voin hyödyntää myöhemmin Instagramissa tai täällä blogissa. On erilaista tehdä jollekin toiselle sisältöä, kuin itselleen - vaikka itsekin olen pyrkinyt ottamaan rennommin Instagramin stoorien kanssa ja yrittänyt olla ylianalysoimatta jokaista julkaisua.

Mallimestarin työt paikallisille yrityksille

Olen tehnyt mallimestarin töitä useammalle yritykselle vuosien mittaan ja nyt lokakuulla on ollut ihanaa tehdä Joensuulaisille firmoille samaa hommaa. Paikallisia vaatteita ja/ tai designeja siis tulossa, näistä yrityksistä ja heidän mallistoistaan kerron todennäköisesti myöhemminkin täällä blogin puolella!

Kaavoitus-ompelija


Maksuliikenne ja rahoitus- kurssi AMK:ssa

Pidän tämän kurssin opettajasta todella paljon ja aiheet ovat todella mielenkiintoisia, luennoista puhumattakaan. Olen oppinut paljon uutta ja saanut vähän erilaista näkökulmaa ulkomaan kauppoihin.

Usein päivittynyt blogi ja reilusti kasvaneet kävijämäärät

Oli ihanaa päivittää lokakuussa blogia useammin, sillä haluan pitää normaalien postauksien määrän suhteen aika samassa myös kaupallisten julkaisujen yhteydessä. Eli hommaa on ollut enemmän, mutta on ollut inspiroivaa kirjoittaa useammin ja julkaista tekstejä myös yhteistyössä vakinaisten yhteistyökumppanien kanssa. Ripeämpi päivitystahti ja toisaalta myös suurempi keskittyminen hakukoneoptimointiin ovat tuoneet lisää kävijöitä tänne blogin puolelle. Ihana juttu, kun jaksatte lukea ja kommentoida aktiivisesti!

Instagram

Oma lempisovellukseni. Löysin lokakuun aikana uusia seurattavia, joiden kanssa arvot natsaavat ja miten inspiroivaa on nähdä käsitöitä, intohimoa ammattiaan kohtaan ja arvostusta kotimaisuutta kohtaan. Instagramissa pyrin pitämään seurattavien tilien määrän järkevissä rajoissa, että ehdin nähdä kaikki julkaisut ja päivitykset seuraamiltani ihmisiltä sen lisäksi, että teen itse säännöllisesti sisältöä Instagramiin ja pyrin vastaamaan kaikkiin asiallisiin kommentteihin sekä viesteihin. Verkostoituminen uusien ja vanhojen tuttujen kanssa on aika mahtavaa, jonka lisäksi saan mielenkiintoisia yhteistyötarjouksia myös Instan puolelta, joskin en ole tainnut vielä lähteä kuin yhteen ja pari tarjousta odottavat vielä tarkempaa tutustumista.

GRN-Meikit-highlighter


GRN- meikit*

Sain GRN meikkiuutuuksia blogin kautta ja ihastuin! Brändi on kalliimpi kuin esimerkiksi Benecos, josta kerroin vähän aikaa sitten, mutta koostumukset ja tuoksut ovat ihania. Todella hyviä tuotteita, näistä kerron myöhemmin enemmän kun saan kattavasti testattua meikkejä - tällä hetkellä ripsivärit tuottavat hieman haasteita, mutta katsotaan miten käy. :)

GRN-Meikit-luonnonkosmetiikka


Ihon kunto eli Cattierin ihonhoitotuotteet*

Lokakuussa monet kehuivat ihoni kuntoa, siis paljon enemmän kuin normaalisti! Olen käyttänyt Cattier Parisia ihonhoitoon ja iho on pysynyt terveenä ja kuulaana. Sain myös kommenttia, että ihollani ei näy ihohuokosiakaan, joka on todellakin hyvä juttu. Cattier Parisin tuotteet pitävät ihon kunnossa, hillitsevät herkkästi punoittavaa ihoa, ravitsevat kuivuutta ja pitävät ihon näpyttömänä.

Cattier-Paris-Herkan-ihon-voiteet

Benecos-meikki-refill-it-pieces-paletti
Kuva; Tanja Räty *Kuvan paita saatu blogin kautta. 


Peep-toe_korkokengat
Kuva; Tanja RätyRuska

Niin kaunis ruska alkaa olla jo mennyttä, mutta olipa ihana seurata oranssin ja keltaisen sävyjä. Viime vuonna oli paljon enemmän myös punaisen sävyjä, mutta tämä syksy meni nopeammin ohi kuin viime vuonna.

Asukokonaisuus-lokakuu-2019
Kuva; Tanja RätyItsetunto

Tietoisuus terveellisestä itsetunnosta on ollut yksi parhaimmista jutuista tässä kuussa. Vaikka välillä minäkin saan osakseni haukkumista tai muita asiattomuuksia, niin en minä niitä jää liikaa pohtimaan - todennäköisesti niiden takana on ihminen, jolla on paha olla tai ei ole ymmärrystä ja tervettä kuvaa siitä, mitä kommentoi(da) muille tai miten käyttäytyä muiden ihmisten kanssa. Ei silloin auta kuin toivoa, että ihminen saa elämänsä kuntoon ja parempaa jatkoa elämässään, ettei tuollaiselle käytökselle olisi tarvetta. Lokakuussa olen opetellut olemaan myös hieman armollisempi itselleni, vaikka muuten olen aika kunnianhimoinen ja tarkka.

Perhe

Tämä kohta on aika itsestään selvää tässä listauksessa, mutta meidän muksu on niin ihanassa iässä nyt ja oppii koko ajan paljon uutta. Sanaleikkejä lapsi käyttää todella paljon arjessa ja välillä kutsuu meitä etunimillä, kun se kuullostaa hänestä kivalta ja meistä oudolta, kun ollaan totuttu kuulemaan äitiä ja isiä. Miehellä oli vähän haastavampia työvuoroja arjen osalta parin viikon ajan, mutta saimme apua keskiviikkoisin mummolasta, että minä sain tehtyä enemmän töitä ja pääsin tanssitunneille.

Muuten olemme viettäneet aikaa yhdessä enemmän ja käyty mm. Kuopiossa, laittaneet keittiötä ja suunniteltu kestävää sisustusta kotiin. Saatiin vihdoin kaapinovet keittiön toiseen kaappiin ja teetämme uuden ruokapöydän mittatilauksena. Myös omien sisarusteni kanssa pidin lokakuussa enemmän yhteyttä kuin syyskuussa, syyskuussa tosin pikkusiskoni kanssa nähtiin paljon useammin.

Milla_ja_Antti


Ystävät

Yhteiset saunaillat, paljubileet viime viikonlopulta, Insomniumin keikka, Katan ihanat Baby Showerit, hauskat viestit, vertaistuki ja jaetut kuvat. Monien kavereiden ja ystävien kanssa lähennyin lokakuussa entisestään ja jaettiin sellaisia asioita, mitä ei olla aiemmin jaettu toisillemme. Otin myös pitkästä aikaa yhteyttä sellaisiin ystäviin, joiden kanssa ei olla hetkeen törmätty missään. Alussa mainitsemani herkempi fiilis on ollut tässä myös avainasemassa, sillä olen päästänyt ihmisiä lähelleni helpommin ja kuunnellut omaa fiilistä muiden ihmisten kanssa.

Milla_ja_Kata


Tanssi

Ai että mie odotan aina keskiviikkoa ja tanssitunteja! Olen nauttinut todella paljon uusista haasteista ja varsinkin, kun toista lajia olen tanssinut 15- vuotiaasta lähtien, niin tekee välillä hyvää opetella jotain uutta haastavaa liikettä. Itämainen vatsatanssi on vähentänyt selkä- ja niskakipuja, joita seuraa yleensä istumatyöläisillä ja Bollywood on muuten niin hauskaa, että aika menee kuin siivillä. Balettia kaipaan kyllä jonkin verran, mutta saa nähdä riittäisikö rahkeet keväällä kolmen eri tanssin harrastamiseen. Pääasia, että liikuntaa on ja selkäkivut ovat vähentyneet huomattavasti, vaikka saman verran olen ompelukoneella ja tietokoneella kuin aiemminkin.

Mikä oli parasta teidän lokakuussa? 

2 kommenttia:

  1. Ruska ilahdutti tänä vuonna kovasti ja innosti valokuvaamaankin luontoa enemmän! Nyt voikin sitten alkaa odotella niitä lumikiteiden kuorruttamia pakkasaamuja. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruska on kyllä yksi parhaimmista asioista joka vuosi, joskin olisi voinut tänä vuonna kestää hieman kauemmin. :) Just aamulla kuvasin lumikiteitä ja auringonnousua, täällä oli kirpakka ja valoinen pakkasaamu! <3 Toki edelleen aurinko paistelee - voisi melkein asukuvatkin käydä nappaamassa.

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)