keskiviikko 20. marraskuuta 2019

Netflixin ja Viaplayn parhaat sarjat, osa 3 - 15 sarjavinkkiä

Moikka moi, minulta pyydettiin taas lisää sarjavinkkejä Netflixiin ja Viaplayhin. Yllättävän monilla oli samantyyppinen sarjamaku kuin minulla, joten tässäpä lisää vinkkejä hyvistä sarjoista! Yritin olla spoilaamatta, joten kovin syviä analyyseja näistä sarjoista ette saa, vaan pientä pintaraapaisua sarjaan. Kuvissa on tällä kertaa hieman tummempi värimaailma kuin viimeksi, mukavaa vaihtelua ja kynttilät luovat tunnelmaa kodissa kuin kodissa.

Netflix-ja-viaplay-sarjavinkit-15

Netflixin parhaimmat sarjat


Working Moms

Tämä sarja on hauska ja kertoo haasteista, mitä äidit kohtaavat työelämässä ja vähän muutenkin. Tässä ei kuorruteta äitiyttä sokerilla ja hattaroilla, vaan käsitellään aika rujostikin eri aiheita ja erilaisia ihmisiä. En meinannut aluksi katsoa tätä komediasarjaa ollenkaan, sillä en yleensä tykkää katsoa mitään mammailusarjoja - tämä ei kuitenkaan ole mikään lässynlää- hömppäsarja.


the A List

The A List sopii periaatteessa seitsemän vuotiaista ylöspäin, mutta tätä en kyllä itse näyttäisi omalle muksulle vielä moneen vuoteen. Sarjassa on yllättävän raakoja, psykologisia käänteitä ja ahdistavia juttuja ottaen huomioon ikärajan. The A List oli viihdyttävä ja välillä karmiva yhdellä tuotantokaudellaan.

Yellow-candles-winter-2019


Quicksand

Quicksand lähtee aika räjähtävästi liikkeelle kouluampumisesta, jonka jälkeen päähenkilö pidätetään ja häntä vastaan nostetaan murhasyyte. Hän ei kuitenkaan muista välikohtausta hyvin, eikä muista onko hän syyllinen tapahtumaan. Ensimmäisessä tuotantokaudessa on vain kuusi jaksoa tätä rikosdraamaa, saa nähdä tuleeko jatkoa vai jääkö sarja näin tyngäksi.


Glitch

Glitch- sarjassa nähdään haudoistaan ylösnousseita ihmisiä, jotka eivät kuitenkaan ole varsinaisesti zombeja. Mysteerisarjassa haudoistaan heränneitä yritetään pitää salassa, että ehditään selvittää mistä on kyse. Kamalista kuolemista, eri aikakausien ihmisistä ja tieteellisistä kokeista syntyy mielenkiintoinen sarja, jota on julkaistu kolme tuotantokautta Netflixissä. Tässä sarjassa ei ollut selkeää hahmoa, johon voisi samaistua vaan enemmän tässä kiehtoi ihmisten kohtalot, entinen elämä ja sen vaikutus ihmiseen itseensä.


Eliittikoulu

Eliittikoulu on myös rikosdraamaa, jossa muutama romahtaneen koulun oppilas maksetaan yksityiskouluun. Tarinassa nähdään kasvukipuilua, juonittelua ja rikoksia - tottakai, kun kyse on yksityiskoulusta ja nuoremmista hahmoista. Enemmän draamaa, vähemmän rikoksia kuin monissa muissa tämän postauksen rikossarjoissa.


iZombie

iZombie perustuu sarjakuviin ja Netflix luokittelee tämän sarjan mysteerisarjoihin. Liv Moore, iZombien päähenkilö on lääkäri, joka herääkin eräänä päivänä zombina ja ajautuu auttamaan rikosten ratkaisemisessa aivoja syömällä. Sarja on viihdyttävä, tässä on yllättävän paljon huumoria rikossarjaksi ja välillä tuntuu, että koko pakka leviää käsiin sarjassa, mutta kiinnostus säilyy kaikkien tuotantokausien ajan. Sarjan hahmot ovat todella persoonallisia ja päähenkilön näytteleminen on ihan omaa luokkaansa. Liv on hahmona muutenkin symppis zombiudestaan huolimatta. Toivottavasti tätä sarjaa saataisiin lisää, vaikka on vähän hankalaa arvailla, miten iZombie voisi jatkua vielä viiden tuotantokauden jälkeen.

Netflix-ja-viaplay-sarjavinkit


The I-land

Tämä scifisarja on todella hyvä! Alussa kymmenen ihmistä löytävät toisensa saarelta, eikä kenelläkään heistä ole muistikuvia miten he ovat sinne joutuneet. Saarelta ei pääse pois vedessä olevien vaarojen takia, mutta henkilöt eivät ole turvassa edes toisiltaan - tähän selviää myös syy myöhemmin. Tässä sarjassa huomaa hyvin myös sen, miten eri tavoilla ihmiset käyttäytyvät yrittäessään selviytyä syrjäisellä saarella - joitain ihmisiä riitely kiinnostaa elossa pysymistä enemmän, osa jaksaa yrittää ja osa uskoo, että on keino päästä saarelta pois elossa. Sarjassa on yllättäviä käänteitä ja yllättäviä kohtaloita, varsinkin yksi suuri käänne oli sellainen mitä ei todellakaan osannut odottaa.

Netflix-ja-viaplay-sarjavinkit-10
Netflix-ja-viaplay-sarjavinkit-2

Another Life

Netflixistä löytyy yksi tuotantokausi Another Life- scifisarjaa, joka on perinteisempi avaruussarja. Kuten yleensäkin rajoitetuissa tiloissa, niin miehistö jakautuu pariin leiriin ja eripuraa on havaittavissa koko sarjan ajan. Maahan on ilmestynyt artefakti, johon yritetään saada yhteyttä ja päähenkilö Nico löytää vastaavan artefaktin avaruudesta. Mitä avaruudessa opitaan artefaktista ja voiko se vaikuttaa ihmisiin? Tästä sarjasta on toinen kausi tulossa ja sarjaa suositellaan yli 16- vuotiaille.

Viaplayn parhaimmat sarjat


Seal Team

Kuten nimestäkin voi päätellä, niin Seal Team saa vaativia ja vaarallisia tehtäviä. Näyttelijävalinnat ovat menneet nappiin ja tätä on pakko katsoa monta jaksoa putkeen, kun ei malta olla katsomatta. Eliittijoukon tehtävät ja suunnitelmat ovat todella mielenkiintoisia, eikä tätä katsoessa pääse todellakaan tylsistymään. Mikäli pidit American Sniper- elokuvasta tai olet kiinnostunut Navy Seal- aiheista, niin varmasti pidät tästä sarjastakin.


The Blacklist Redemption

The Blacklist Redemptionissa on paremmat näyttelijävalinnat kuin Blacklistissä. Tämä Blacklistin spinoff- sarja keskittyy Tom Keenin näkökulmaan ja tässä otetaan vastaan haastavia tehtäviä, joihin edes hallitus ei uskalla puuttua. Todella mielenkiintoinen sarja, löytyy toimintaa ja kiinnostus pysyy koko ajan yllä - toivottavasti tätä tulee useampikin tuotantokausi!

Netflix-ja-viaplay-sarjavinkit-11

Candles-winter-2019-2

Candles-winter-2019


Prison Break ja Prison Break Sequel

Nämä eivät varmaan kaipaa esittelyä - aivan älyttömän hyviä sarjoja molemmat, odotan innolla seuraavaa kautta. Oivaltava sarja täynnä toimintaa, suurimmilta osin käänteitä ei voi ennakoida ollenkaan. Sequel- tuotantokaudesta pidin erityisesti, olen katsonut sen useamman kerran läpi.


The Good Fight

Tämä on jatkoa The Good Wife- sarjalle ja tämä on todella mielenkiintoinen, aivan yhtä hyvä kuin Good Wife- sarjakin. Diane Lockhart aloittaa kummityttönsä kanssa alusta Chicagossa, sillä molemmat joutuvat suuren huijauksen uhreiksi. The Good Fight- sarjassa Dianen pehmeä puoli pääsee yllättämään ja tarina on mielenkiintoinen myös roolihahmojen kasvamisen kannalta.


Blindspot

Blindspot on rikosdraama, joka alkaa todella erikoisesti ja herättää kysymyksiä jo heti ensi minuuteista lähtien. Päähenkilönä oleva nainen on menettänyt muistinsa ja hänen kauttaaltaan tatuoitu ihonsa on ohjeena ja vinkkeinä etenemiseen sekä salaliittoteorioiden ratkaisemiseen. Tästä sarjasta pidin todella paljon, vaikka tässä on selkeästi huomattavissa piirteitä Prison Breakista ja Blacklistista. Tarina on jännittävä, koskettava ja dramaattinen - tähän sarjaan on helppo uppoutua jakso toisensa jälkeen.

Netflix-ja-viaplay-sarjavinkit-13


Unforgettable

Tässä sarjassa päähenkilöllä Carriella on jonkinlainen syndrooma, jonka vuoksi hän muistaa ihan kaiken näkemänsä, lukemansa ja kokemansa jopa minuuttien tarkkuudella. Unforgettablessa ratkotaan erilaisia rikoksia ja murhia, joissa on aika usein hyötyä Carrien muistista. Carrie voi palata näkemäänsä myöhemmin, jolloin saattaa löytyä johtolanka, joka on ratkaiseva rikosten selvittämisen kannalta. Tästä sarjasta nautin todella paljon, viihdyttävä, oivaltava, jännittävä ja mielenkiintoinen!


Lisää sarjavinkkejä löydät aiemmista postauksista alla olevien linkkien kautta;

Netflixin parhaimmat sarjat 2
Netflixin parhaimmat sarjat 1

P.S. Toivottavasti saadaan myös Eloonjääneet eli The 100 sarjan kuudes tuotantokausi jompaan kumpaan näistä - uusia jaksoja ilmestyy tällä hetkellä Katsomoon, mutta siellä mainosten määrä alkaa olla kestämätön. Varsinkin, kun samat mainokset tulevat jopa peräkkäisinä jokaisella neljällä- viidellä mainoskatkolla per jakso, mutta onneksi on muitakin palveluita saatavilla.

Leppoisia hetkiä hyvien sarjojen parissa!

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkeistä! Tässä oli muutamia joita en ole nähnyt, mutta olen miettinyt että kokeilisko katsoa. Ihan nolotti kun miehen kaa käytiin netflixin tarjontaa hetki sitten läpi, ja tosi monen sarjan kohdalla totesin että hups, tää on jo nähty. En uskalla alkaa laskemaan paljonko on tänä syksynä sarjoja tuijoteltu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Hyvä, että tästä löytyi muutamia mitä et ole vielä nähnyt! <3 Täällä on kans ollut Netflix enemmän käytössä viime aikoina ja Viaplay myös, ihan jo silläkin että välillä on sellaisia hetkiä, ettei tee mitään. :) Tekee ihan hyvää ja varsinkin jos töissä on kiireitä! Viaplayhin tuli tuota Seal Teamia toinen tuotantokausi, ei millään malttaisi lopettaa katsomista. :D ;)

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)