keskiviikko 16. tammikuuta 2019

Näihin jäät koukkuun! - Netflixin ja Katsomon parhaat sarjat, osa 1

Etsin joskus itse netistä hyviä sarjoja Netflixistä, mutta moniin olen tutustunut ihan Netflixin omien suositteluiden kautta. Laitetaan vinkit jakoon pakkas- ja sadepäiville - näissä riittää katsomista ja nämä ovat minusta tällä hetkellä Netflixin parhaat sarjat, joihin jää helposti koukkuun! Sarjat ovat ehdottomasti yllättäneet todella positiivisesti ja joitain näistä voi katsoa Katsomon kautta. Yritän kertoa näistä paljastamatta liikaa juonesta, mutta lukeminen silti omalla vastuulla! Ennen katsoin leffoja, mutta nykyään sarjoja, koska niihin tunnutaan panostavan enemmän eli laatu on huomattavasti parempaa ja kukapa ei haluaisi nähdä lisää jaksoja tai pidempää tarinaa mielenkiintoisesta sarjasta? Aloitan ensin suosikeistani ja rikossarjoista, mutta seuraavasta osasta löytyy myös hieman kevyempiäkin sarjavinkkejä.

Netflix_vinkit_Sarjat-3


Suits / Pukumiehet


Älyttömän hyvä lakimiessarja, tämä on yksi koukuttavimmista sarjoista mitä olen koskaan katsonut. Näyttelijät ovat loistavia ja tarina lähtee heti alussa niin hyvin käyntiin, että on pakko jatkaa katsomista. Jotkut sarjat vaativat usemman jakson katsomisen, ennen kuin niihin pääsee sisälle ja tuntee, että haluaa jatkaa sarjan katsomista, mutta tämä oli suoraan sellainen mitä oli pakko jatkaa välittömästi ekan jakson jälkeen! 


Tässä sarjassa on mielenkiintoisten käänteiden lisäksi todella hyvä puvustus, miehet ja naiset pukeutuvat sarjassa pääosin loistavasti ja on inspiroivaa seurata miten erilaisia persoonallisuuksia korostavia yksityiskohtia yhdistellään ns. virkapukuun. Jakkupuvuissa ja miesten puvuissa on sitä jotain, mutta tämä sarja vie molemmat asut pidemmälle ja kuvastamaan hahmojen persoonallisuutta. Rakastan naisellisia jakkupukuja ja seuraan mielelläni myös hyvin pukeutuvien miesten tyyliä. Seitsemäs kausi tuli juuri julkiseksi, eli menkää tekin katsomaan - olen itse jo aloittanut ja katson todennäköisesti koko kauden loppuun jo tällä viikolla. The 100 / Eloonjääneet


Tämä sarja on ehkä paras Suits- sarjan lisäksi, jota olen koskaan seurannut. Tarina vie mukanaan heti ensimmäisestä jaksosta alkaen ja tässä tapahtuu koko ajan. Sarja on täynnä mielenkiintoisia, tunteita herättäviä tapahtumia ja hahmot kehittyvät, jopa muuttuvat tapahtumien myötä. Nimensä mukaan The 100- sarjan ensimmäisessä jaksossa lähetetään 100 nuorta Maahan tutkimaan, joko maapallo on elinkelpoinen ydintuhojen jäljiltä. Vaikka ensin avaruusaihe sai kurtistamaan kulmia, niin tämä on todella hyvin toteutettu sarja ja tarina on pääosin hyvin todenmukainen. Sarjan neljä ensimmäistä kautta löytyy Netflixistä ja viides kausi on menossa nyt Katsomossa. Ihan huippu sarja, katsokaa tätä ja seuratkaa myös pukeutumista - jaksoista löydät inspiroivia ja erilaisia asuja! Netflix_vinkit_Sarjat-2Travelers / Matkustajat


Travelers koukutti heti alusta alkaen, vaikka harvoin katson aikamatkailuun liittyviä ohjelmia. Tämä on todella hyvin tehty ja näyttelijät ovat loistavia. Sarjassa tulevaisuuden ihmiset matkustavat takaisin asettuen kuolevien ihmisten kehoon kuolemanhetkellä ja jokaisella tiimistä on oma vahvuutensa, sekä tehtävänsä. Tarkoitus on estää 2000- luvulla tapahtumia, jotka aiheuttavat vakavia ongelmia tulevaisuudessa ja samalla seurataan hahmojen kehittymistä - jokaisella matkustajalla on isäntänsä taustaa, joka voi herättää ihmetystä tai aiheuttaa ongelmia tehtävien toteuttamisessa. Netflix Original sarjaa on kolme tuotantokautta tällä hetkellä ja nuo jaksot katsoin itse todella nopeaa vauhtia, uskomattoman koukuttava sarja! Yötä myöten katsoin jaksoja, kun välillä tapahtumat jäivät niin jännään kohtaan, etten malttanut mennä nukkumaan. 


Lucifer


Ensivaikutelma tästä oli huono kuvauksen perusteella, sillä en tykkää katsoa mitään uskonnollisia sarjoja - annoin tälle mahdollisuuden Netflixin ehdottamana, kun yhteensopivuus tykkäämieni sarjojen kanssa oli 98 prosenttia. Tämä on mielenkiintoinen, ajatuksia herättävä sarja - Paholainen, Lucifer, lähtee lomailemaan manalasta Los Angelesiin, koska ei koe Paholaisen työtä omakseen. Tässä ei ole liikaa tai häiritsevästi uskonnollisia asioita esillä, vaan tarina keskittyy Luciferin elämään, tunteisiin, persoonan kasvamiseen ja rikosten selvittämiseen. Tykkään todella paljon rikossarjoista, kuten tästä ensimmäisestä koosteesta voi huomata. White Collar / Kovat Kaulassa


Suitsin katsottuani etsin vastaavaa sarjaa ja tämä White Collar tuli vastaan. White Collarissa valkokaulusrikollinen alkaa auttamaan FBI:tä ja agentin sekä Neal Caffreyn yhteistyö rikosten selvittämisessä on mielenkiintoista seurattavaa. White Collar ei ole kuitenkaan niin hyvä kuin Suits, mutta viihdyttävä ja mielenkiintoinen sarja muutaman ensimmäisen jakson jälkeen. Tämän sarjan loppu oli yllättävä - viimeinen kausi on vain kuusi jaksoa pitkä. Bones


Alkuun en tykännyt yhtään Bonesin näyttelijävalinnoista, mutta kun sarjaan pääsi sisälle, niin tästä löytyi monia samaistuttavia hahmoja ja huumoriakin. Sanoisin, että jos ruokahalu menee helposti, niin tätä katsoessa ei kannata syödä - välillä tässä näytetään aika raakojakin juttuja! Netflixissä on nyt enää kaudet 9-12, tuotantokausia on paljon ja tässä välillä sen huomaakin, kun tarina tuntuu toistavan itseään tai etenevän hiiiitaasti. Tai joitain juonteenkäänteitä pitkitetään ihan liian kauan, kuten myös Gossip Girlissä ja Pretty Little Liarsissa. Muuten sarja on kyllä mielenkiintoinen ja hyvä, mutta ei ihan niin mukaansa tempaava kuin esimerkiksi Eloonjääneet- sarja. Hyvää viihdettä ja pitkäksi aikaa katseltavaa. 

Netflix_sarjavinkit_suomiOrphan Black


Kloonisarjoissa on sitä jotain, identtisyys kiehtoo ja tässä sarjassa näkee, miten olosuhteet elämässä ja tausta vaikuttaa täysin identtisten naisten elämään sekä persoonaan. Ensimmäisessä jaksossa päähenkilö Sarah törmää täysin hänen näköiseensä naiseen, joka tekee itsemurhan ja käynnistää samalla sarjan, jota haluaa seurata mahdollisimman tiiviisti. Sarjaa on viisi tuotantokautta Netflixissä eli katsottavaa riittää - näiden orpojen kloonien tarinaan kannattaa sukeltaa! 


Black List


Mielenkiintoinen rikossarja, jossa taitava ja etsitty rikollinen antautuu FBI:lle ja aloittaa tekemään yhteistyötä Elizabeth Keenin kanssa. Tämä vaatii useamman jakson, että pääsee kunnolla sisään sarjaan ja alussa itselläni tökki hieman näyttelijävalinnat, kun en vielä ymmärtänyt miksi juuri nämä näyttelijät on valittu esittämään hahmoja. Black List on mielenkiintoinen rikossarja, jossa on monia ulottuvuuksia, yllättäviä käänteitä ja tarinan erikoiset osat alkavat loppua kohden selkiintyä, miksi asiat ovat olleet ja menneet niin kuin ne ovat.


How to get away with Murder


Piinkova rikosoikeuden professori valitsee opiskelijoista tiimin, jonka tehtävä on ratkoa ongelmallisia ja haastavia tapauksia. Professori on erittäin tiukka, mutta tarinassa päästään tutustumaan myös hänen tarinaansa sekä persoonansa paremmin - kaikki ei ole sitä miltä ensisilmäyksellä vaikuttaa. Tässä sarjassa on juonikkuutta, rikoksia ja salaisuuksia, jotka koukuttavat katsomaan sarjaa useamman jakson putkeen. Tälle peukku, erittäin mielenkiintoinen sarja, johon uppoutuu kunnolla.


The Haunting of Hill House


Tämä sarja on kauhusarja, jossa perinteisten säikkykohtauksien lisäksi kauhu syntyy lähinnä ihmisten kokemuksista, ahdistuksesta ja hankalista, kipeistä ihmissuhteista. Viimeiset jaksot olivat niin karmivia ja kysymyksiä herättäviä, että innolla odotan tähän jatkoa - vaikka sarja on tavallaan ahdistava, niin tämä on silti erittäin mielenkiintoinen niin tarinansa kuin ihmisten käyttäytymisen ja psyyken kannalta. The Haunting of Hill Houseen on helppo uppoutua, eikä sarja ole ihan niin karmiva, kuin jotkut muut psykologiset kauhusarjat ja -elokuvat. Minua kosketti myös perheen rikkinäisyys ja syyt, miksi perhe ei muistuttanut perhettä ollenkaan. Yleensä kauhu- ja muissa sarjoissa perheet ovat yhtenäisiä tai löytävät toisensa, mutta tässä sarjassa eivät ja se on virkistävää vaihtelua! 


13 Reasons Why


Opettavaiseksi tehty sarja on aika synkkä ja osa tapahtumista on hirveitä, eli herkkien ei kannata tätä välttämättä katsoa. Kolmas tuotantokausi tulee tänä vuonna Netflixiin, mutta nyt on kaksi tuotantokautta katsottavissa. Sarjassa nähdään nuorten kasvukipuja, surua itsemurhaan päätymisestä ja tarinoita eri näkökulmista. Koskettava sarja, hyvin tehty ja sarja herättää ajatuksia, mutta jotkut tapahtumat saattavat jäädä pitkäksikin aikaa mielenpäälle. 


Netflix_vinkit_Sarjat


You


Tässä sarjassa päähenkilö on tuttu Gossip Girl- sarjasta, joka olikin yksi syy, miksi aloin tätä sarjaa katsomaan. Netflix suositteli tätä minulle katsomieni sarjojen perusteella ja tämä olikin aika viihdyttävä! Tämän sarjan alussa tavallaan päähenkilö on symppis ja hänen kokemuksensa kuvataan niin hyvin, että tätä ajattelee ensin vähän hömpäksi sarjaksi. Vauhti kovenee loppua myöten, jolloin päähenkilöstä tulee kaukaisempi ja kaukaisempi! Tavallaan hieman karmiva sarja, mutta mielenkiintoinen ja sarja kertoo, miten joku kiltti ja helposti lähestyttävä henkilö voi olla ihan muuta kuin miltä näyttää.


Timeless


Tämä sarja on myös aikamatkustamiseen liittyviä sarjoja, jossa pyritään estämään liiallinen historian muuttaminen, joka aiheuttaa seurauksia nykyhetkessä. Travelers on parempi ja hienommin tehty, mutta myös Timeless on ihan hyvää viihdettä. Olen katsonut tätä nyt yhden kauden, ihan mielenkiintoinen ja puvustusta on myös kiva seurata, kun henkilöt seikkailevat eri vuosikymmenillä. Tässä sarjassa pidin erityisesti pidin Bonnie ja Clyde- jaksosta.

Oliko tässä teille tuttuja sarjoja? Mikä on lempisarjasi?

8 kommenttia:

 1. Just näitä sarjoja, mitä meillä mies katsoo tai ehdottaa mulle aletaanko katsomaan. :D Mä en ole tainnut mitään näistä katsoa, mutta tuo Travelers ja You ovat Netflixissä osuneet silmiin ja mietitty katsottaisiinko ne, samoiten muistaakseni tuo Timeless. Me katsotaan miehen kanssa aina jotain sarjaa, mut sit meillä on molemmilla myös omat mitä katsellaan sit yksiksemme.

  Mulla loppuu pian Modern Family joten pitäis keksiä joku itselle katsottavaksi ;) Ja just saimme katsottua Merlin sarjan loppuun miehen kanssa, suosittelen jos yhtään tykkää keskiaikaan sijoittuvasta ja taikahömpötyksistä :D Se on aika kevyt sarja, ei mitenkään ihan laadukkaiten tehty ja mielikuvitusta toki tarvii itsekin siinä, mutta mä tykkäsin kovasti :) Toki mä tykkäänkin vähän sellasista kevyistä ja ei niin pelottavista :') Pretty Little Liars on ehkä yksi niistä joka ei ollut kevyttä ja se on pelottava myös mun mielestä, silti rakastuin siihen sarjaan, tosi koukuttava!

  Tällaisen vois ehkä itsekin joskus toteuttaa, voipi löytyä uusia sarjoja katsottavaksi! Etenkin kun tässä oli paljon sellaisia mitkä ei itsellä tulisi mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähänkö siistiä, samaa makua siis siellä! :) Joo, pitää kyl muistuttaa vielä, vaikka olikin jo torstaina tuosta Timelessista puhetta - kakkostuotantokausi on tosi hyvä! Eli kantsii kattoa, vaikka alussa tuntuisi tökkivän. :) Mie yleensä katon meillä näitä sarjoja enemmän, Antti tykkää elokuvista. ^^

   Tuo Merlin kuullostaa mielenkiintoiselta, taidan laittaa vinkin ylös! :) Pretty Little Liars on kyllä koukuttava ja varsinkin Arian tyyliä on ihana seurata, mutta sarja olisi kokonaisuudessaan parempi, jos pari tuottaria ottaisi pois. :D Siinä muistaakseni kolmannen kauden jälkeen alkoi olla sellainen hohhoijaa- fiilis kun tapahtumia venytettiin ihan liian pitkään... Muuten kyllä tosi hyvä sarja oli. Ihana kuulla, näitä sarjavinkkejä tulee aina välillä etsittyä itsekin! <3

   Poista
 2. Kiva postaus aihe :D! näistä mä oon katsonut tota you:ta sekä luciferia ja the 100 :) kuitenkin varmaan kaikkien aikojen lemppari sarjat mulla on supernatural, game of thrones ja viikinkit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia! :) Game of Thronesia en oo katsonut vielä, enkä muista oonko tuota Supernaturalia katsonu - kiitos vinkeistä! <3 The 100 on kyllä ihan huippu, voi vitsit miten jännään kohtaan jäi tuo viidennen kauden päätösjakso. En malttais odottaa kuudetta kautta millään. :D

   Poista
 3. Tää oli aivan superkiva postaus, en oo hoksannutkaan miten samanlainen sarjamaku meillä on! :) Tässä on nimittäin monta sellaista, jotka oon itse katsonut ja joita oon lisännyt tulevien katsottavien listalle ;) Mutta pari uuttakin vinkkiä oli, kiitos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippu kuulla, et meillä on samanlainen sarjamaku, ei oo tullut mieleenkään aiemmin. :D :) Ihana juttu, että siekin sait sarjavinkkejä. <3 <3

   Poista
 4. Oo toi 13 Syytä ja You oli aika kovia! Mä tykkäsin tosi paljon!

  VastaaPoista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)