torstai 10. tammikuuta 2019

Parhaat vinkit alennusmyynteihin - Shoppailu helpommaksi kotisohvalta

Arviointi on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Spot-a-Shopin kanssa. Pitkäaikaisimmat lukijat ovat varmasti huomanneet, että olen vuosien mittaan tehnyt huippuja alelöytöjä, erityisesti kenkien osalta. Monesti myös minulta on kysytty, että miten onnistun tekemään niin hyviä löytöjä niin edulliseen hintaan ja tässäpä postauksessa kokoan vinkit, miten tehdä hyviä löytöjä verkossa. Kenkäjoulukalenterin yhteydessä vuonna 2018 kerroin teille Membersistä, josta olen löytänyt monia kenkiä hyvään hintaan. Nyt ensin haluan tuoda esille uuden tuttavuuteni Spot-a-Shop- verkkosivuston, jossa alelöytöjen tekeminen on helpompaa eikä odottelua tule niin paljon kuin Membersillä, jossa tuotteet tulevat merkeittäin tai lajeittain esille tiettynä ajankohtana.

Tiger_of_Sweden_collegepaita_kiharat-10

Tiger_of_Sweden_collegepaita_kiharat-9
Spot-a-Shopilta voit löytää myös Furlan Metropolis- laukkuja edullisesti, kuvassa oma alennusmyynneistä löydetty oranssi ihanuus!  


Alennusmyynneistä shoppailu helpommaksi - Spot-a-Shop


Spot-a-Shop -verkkosivuston on tarkoitus helpottaa aleshoppailua, sillä sivusto kokoaa yhteistyökumppaneiden verkkokaupasta aletuotteet yhdelle sivustolle eli voit selata yhdellä kerralla monen eri verkkokaupan aletuotteita. Tämä on ehdottomasti tehokkaampi tapa, kuin selailla eri verkkokauppojen sivujen alet erikseen!

Spot-a-Shopilta löytyy kattavasti eri merkkejä alennusmyynnistä ja esimerkiksi itseäni eniten kiinnostavat Furla, Ted Baker, Tiger of Sweden, Tommy Hilfiger, Esprit, Adidas, Calvin Klein ja Gianvito Rossi, jonka upeat saappaat olivat muutama päivä sitten 50% alennuksessa MyTheresan kautta. Tavara liikkuu nopeasti, mutta selaustapa on tällä verkkosivustolla helppo ja tehokas. Calvin Kleinilta löytyy esimerkiksi monia upeita uima-asuja ja alusvaatteita pelkästään brändin nimellä. Sivu kokoaa myös Marimekon, DefShopin, Kekäleen, Elloksen, MyTheresan, Boozt- verkkokaupan ja Sportamoren alet yhdelle sivustolle. Pidän erityisesti siitä, miten loogisesti tuotteet ovat verkkokauppaan lajiteltu ja miten helppoa on löytää se, mitä olet etsimässä.

spot-a-shop-780x585
Kuvakaappaus Spot-a-Shopin etusivulta 4.1.2019


spot-a-shop_kengat_780 × 585
Kuvakaappaus Spot-a-Shopin naisten kengät kategoriasta - valikoima on laaja ja jokaiselle löytyy jotain urheilukengistä korkokenkiin.  4.1.2019


Tuotteita voi selata brändin mukaan tai etsimällä tiettyjä tuotteita, joiden hakua voi rajata värin, koon, alennusprosentin ja kaupan mukaan. Sivustolta on helppo selata koko perheelle vaatteita tai asusteita, ihan talvihaalareista urheiluvaatteisiin ja siitä korkokenkiin sekä saappaisiin. Koolla rajatessa voit olla varma, että tuotetta löytyy oikeassa koossa. Verkkosivustolta jään ehkä kaipaamaan sitä, että näkisi kertasilmäyksellä kotimaiset tai skandinaaviset tuotteet - sellainen osasto olisi hieno ja olisi mukavaa löytää paikallisia tai pohjoismaisia tuotteita yhdellä silmäyksellä. Spot-a-Shop toimii myös Ruotsissa, Saksassa, Ranskassa, Itävallassa ja Puolassa. 

Keskityin itse tämän postauksen alussa Spot-a-Shopin helppouteen ja siihen, miltä se näyttää kuluttajalle, mutta valtamedioissa on kerrottu firmasta vähän eri näkökulmasta. Esimerkiksi Kauppalehti on kertonut verkkokauppojen palautuksien tulevan suurimmilta osin naisilta - Spot-a-Shopin keräämien tietojen ja tilastojen mukaan miehet eivät palauttele tilaamiaan tuotteita yhtä useasti. Itse harvoin palauttelen tilaamiani ostoksia, viime joulukuussa oli ensimmäinen kerta moneen vuoteen, kun jouduin vaihtamaan tuotteiden kokoa. Katson aina tarkkaan materiaalit, kokotaulukot ja muiden asiakkaiden kommentit siitä, onko koko normaalia suurempi, pienempi tai onko materiaalissa jotain huomioitavaa.

Parhaat vinkit nettishoppailuun ja alelöytöjen tekemiseen; 


1. Hyödynnä alesivustot, kuten Spot-a-Shop säästääksesi aikaa. Myös Members on hyvä paikka tehdä löytöjä, mutta toimitusajat ovat vähän pidempiä ja tiettyjen brändien tai tuotteiden tuleminen ostettavaksi saattaa vaatia odottamista ja nopeaa toimintaa päiväsaikaan heti osion avautumisen jälkeen.

2. Etsi tarvitsemiasi tuotteita rajausten avulla - esimerkiksi lasten talvivaatteet koossa XX tai naisten kengät, koko XX. Myös värirajausta kannattaa hyödyntää, jos haluaa pukea pelkästään mustaa tai vaikka pinkkiä. Tai mikäli etsinnässä on korkokengät, jotka sopivat tietyn väriseen mekkoon.

3. Tunne tyylisi, mutta uskalla kokeilla jotain uutta välillä! Tyyli kehittyy koko elämän ajan ja muuttaa muotoaan vuosien myötä. Miksipä et kokeilisi jotain uutta? Vaihtelu virkistää!

Tiger_of_Sweden_collegepaita_kiharat-4
Kokeilussa jotain uutta - pastelliliila Tiger of Swedenin collegepaita. Tähän asuun laitoin paidan helmat edestä ja takaa rintsikoiden ympärysnauhan alle, jolloin kellotetun hameen ja collegepaidan yhdistelmä on naisellisempi sekä omaan tyyliini paremmin sopiva. 


4. Panosta materiaaleihin käyttötarkoituksen mukaan. Urheiluvaatteissa ja sukkahousuissa pitää olla eri ominaisuuksia kuin arkivaatteissa, eli kannattaa katsoa mitä kuituja vaatteet tai asusteet sisältävät. Mikä on paras vaihtoehto esimerkiksi talvikenkiin tai villakangastakkiin? Entä miten tärkeä juhlavaatteen materiaali on ja mitä ominaisuuksia siltä toivot?

5. Ennakoi! Parhaat alelöydöt ovat niitä, jotka eivät välttämättä ole juuri nyt ajankohtaisia ja tästä syystä ostamme lapsellemme esimerkiksi talvihaalarit usein alesta tulevaksi talveksi 1,5 kokoa suurempana kuin tämän hetkinen koko. Viimeksi tosin lapsi hujahti niin paljon pituutta, että ostimme talvihaalarin Kekäleeltä normihintaan ja silloinkin otettiin 1,5 kokoa suurempi, jotta haalari menee myös tämän talven, ellei jopa tämän vuoden alkutalvea. Ei ehditty tuolloin ennakoida, mutta lapsemme talvivaatteet ostamme aina uutena, koska kaikilla ei ole taitoa kohdella niitä niin, että vedenpitävyys ja kaikki muut ominaisuudet säilyvät. Toisekseen, Joensuun Kekäleeltä saadaan hakea uudet lahjeremmit Reiman haalareihin, mikäli ne menevät rikki käytössä.

Kesäkenkiä saa syksyllä edullisesti ja tietysti myös talven mittaan, kun taas talvikenkiä saa edullisemmin lopputalvesta kuin alkutalvesta. Aikuisilla harvoin kootkaan muuttuvat, eli jos kengät alkaa vetää viimeisiään niin ne voi hankkia jo ajoissa, jolloin saat ne edullisemmin. Esimerkiksi viime viikolla ostamani kengät olivat todella edulliset kun talvi on jo puolessa välissä, mutta todennäköisesti hinta on ollut talven alussa korkeampi.

Tiger_of_Sweden_collegepaita_kiharat-2

6. Tarkista ihan aina kokotaulukko. Ne pitävät hyvin usein paikkansa, jonka takia kannattaa omat mitat olla muistissa tai paperilla ylhäällä vertailua varten. Mittojesi perusteella voit myös selvittää kansainväliset kokosi taulukoista. Jos et itse osaa ottaa mittoja itsestäsi, niin voit mitata lappeellaan omien lempivaatteiden tärkeimmät mitat tai pyytää kaveria mittaamaan sinut. Jos jäät kahden koon väliin, niin kannattaa valita suurempi - suurta on helppo kaventaa tai lyhentää, liian pientä hankala (eli kalliimpi) suurentaa ja pidentää.

7. Seuraa somessa tai tilaa uutiskirje. Näin pääset ensimmäisten joukossa tekemään löytöjä tietystä liikkeestä!

Muutamia vinkkejä minulta löytyisi lisää erityisesti kivijalkaliikkeisiin, mutta niihin voidaan palata myöhemmin, ettei tämä postaus paisu mahdottoman pitkäksi. Lämpimät suosittelut Spot-a-Shopille, todella helppoa etsiä sitä mitä tarvitsee ja samalla ihastella muotia, vaatteita ja asusteita yhden sivuston sisällä. Kannattaa tsekata myös Spot-a-Shopin inspiroiva Instagram- tili ja verkkosivuilta löytyvä inspiraatio- osio, josta löytyy paljon vinkkejä pukeutumiseen. Leppoisaa loppuviikkoa teille, palataan pian taas blogin ääreen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)