torstai 28. tammikuuta 2021

Yksi tämän vuoden suurimmista trendeistä

Yksi tämän vuoden tulevista trendeistä on kukkakuosit erilaisissa vaatteissa mekoista housuihin ja siitä edelleen hameisiin. Kukkakuvioita onkin alkanut näkyä muotimedioissa, mutta myös kangasliikkeisiin on tullut erilaisia kukkakuoseja - tämänkin kukkakankaan ostin viime vuonna Pala- Sopista. Tämän kukkakankaan yksinkertaisuus ja tummuus viehätti todella paljon, varsinkin kun satiinisidoksellisen kankaan kukkaset hohtavat ruusukullan kauniissa värissä. Näin tämän suoraan täyskellohameen muodossa, vaikka itse kangas sopisi hyvin myös mekon, housujen tai yläosan materiaaliksi. Housujahan en itse käytä kuin moottoripyöräillessä, mutta monelle ystävälleni sopisi ihanat väljät housut tästä materiaalista! 

Musta-villakangastakki-asu-2

Villakangastakki ja hame - itsetehtyjä
Toppi - Zara
Sifonkipaita - H&M
Korkokengät - Minna Parikka
Olkalaukku - Furla
Kaulakoru - Samaskoru
Kaulahuivi ja lapaset - anopin neulomat

Kuvat; Maria / Instagram m4r14_

Asu-kukkahameella-talvi-2021-19

Tämä kukkakangas ei ole liian hempeä omaan makuuni, eikä myöskään liian tyttömäinen tai liian kirjava. Juuri sopiva, särmikäs ja ei liian täynnä kuvioita. Muistelisin, että tämä hame ei ole aiemmin näkynyt täällä blogissa vielä, mutta näitä kuvia olen kyllä julkaissut Instagramissa jo. Tähän kokonaisuuteen oli pakko yhdistää Furlan Metropolis- laukku, jotka näyttää upealta hameen kanssa! Yksi kauneimmista laukuista mitä minulla on ja yksi paras asia tässä on väri, joka oikein hehkuu talven keskellä. Furlan laukun kaveriksi yhdistin myös Samaskorulta tilaamani kettukorun, joka oli nyt ensimmäistä kertaa käytössä. 

Asu-kukkahameella-talvi-2021-14 Musta-villakangastakki-asu-3

Vihreän alpakkahuivin ja Minna Parikan Pfeiffer- kenkien osalta tuli pohdittua, meneekö asu liian sekavaksi väreiltään, mutta tämä toimiikin kuvien perusteella ihan hyvin! Sävy on tarpeeksi erilainen, mutta ei myöskään riitele oranssin kanssa tai saa asua näyttämään liian värikkäältä ja kirjavalta. Jälkimmäinen on ehkä vähän hassusti muotoiltu, kun lähes koko asu on musta asusteita lukuunottamatta, mutta uskon teidän tietävän mitä tarkoitan. 

Asu-mustalla-villakangastakillaYksityiskohdat-kukkakuvioinen-satiiniAsu-kukkahameella-talvi-2021-10

Meillä oli suunnitelmissa meikkailla Marian kanssa, kun löysin erään meikkityylin mitä haluaisin kokeilla. Meillä meni kuitenkin jutellessa ja vaatteita miettiessä niin kauan, että emme olisi varmaan ehtineet kunnolla kuvatakaan, jos olisimme meikanneet peräkkäin. 

Oli aivan ihana nähdä Mariaa pitkästä aikaa, viime vuoden puolella näimme edellisen kerran ja kieltämättä välillä tuntuu yksinäiseltä, kun ei oikein tule reissattua missään ja joutuu miettimään kaikkia tapaamisia enemmän. Josko tämä tilanne normalisoituu entiselleen tänä vuonna ja toisaalta onhan tässä se hyvä puoli, että olen tutustunut sosiaalisen median kautta uusiin tyyppeihin ja joidenkin vanhempien tuttavuuksien kanssa olemme lähentyneet viimeisen vuoden aikana. Se, jos jokin on hieno juttu ja olen onnellinen siitä, miten hyviä ystäviä minulla on ympäri Suomea. 
 
Asu-kukkahameella-talvi-2021-25

Mutta, palataan takaisin tähän kukka- trendiin, eikä masennella tätä maailman tilannetta! Itse pidän kaikkein eniten sellaisista vesivärjäykseltä näyttävistä kukkakuvioista ja tällaisista tämän postauksen hameen tyylisistä yksinkertaisista kukkakuvioista. Myös digiprint- kuvioiset kukkakankaat ovat ihania, mutta niissä kukalla saa olla kokoa. Mieluummin isompi kukka kuin pieni kukkakuvio. 

Bridgerton- sarjan jälkeen olen ollut kiinnostunut sellaisesta vanhanaikaisesta, aika pliisun sävyisestä kukkakankaasta, mutta en ole vielä löytänyt sellaista mistään. Jos joku tietää, mistä sellaista saa, niin vinkkaa minullekin! Idea on valmis ja kaavatkin kohta, mutta kangas puuttuu. Sellainen olisi todella kaunis, eikä menisi liian sekavaksi ja toisaalta kuviokaan ei olisi liian pientä omaan makuun. Kukapa olisi arvannut, miten paljon Bridgertonin puvustus alkaa vaikuttaa muotiin ympäri maailmaa? Siis yksi tuotantokausi, jonka puvustus on niin taitavaa, että kaikki haluavat näyttäviä koruja, empire- mallisia vaatteita, korseletteja ja vanhahtavan tyylisiä kankaita. Taitavaa työtä ja miten laajasti puvustus vaikuttaa, kun täälläkin ihaillaan ja etsitään kaikenlaista. Jos et ole vielä katsonut Bridgertonia Netflixistä, niin katso se nyt. Aivan mahtava sarja. 

Musta-villakangastakki-asu
Asu-kukkahameella-talvi-2021-6
Asu-kukkahameella-talvi-2021-4

Luulen, että lähempänä kevättä alkaa näkyä kukkakuvioisia vaatteita ja asusteita myös verkkokaupoissa, sen verran näihin kukkakuvioisiin muotikuviin törmää kaikkialla. Saa nähdä kestääkö tämän vuoden trendi kauemminkin vai jääkö se tämän vuoden jutuksi. Toisaalta kukkakuviollisuus ja sen haikaileminen voi symboloida myös sitä, miten ihmiset kaipaavat vapautta ja tietyllä tavalla rentoutta. 

Oloasuthan ovat myös olleet haetuimpien vaatteiden joukossa viime aikoina, joka kielii siitä, että vietämme paljon aikaa kotona ja näin ollen on tullut tarve panostaa niin sanottuihin kotivaatteisiin enemmän. Ei siinä, olen itsekin ihastellut erästä pellavasta tehtyä aamutakkia/ -kimonoa jo pitkään, mutta en ole vielä raaskinut siihen panostaa tilanteen epävarmuuden takia. Yllättävää kyllä, sekin on luontoteemainen kuusi- aiheisella printillään.

Mitä mieltä te olette kukkakuvioista tai muista luontoaiheisista printeistä? Ehdottomasti jatkoon vai tuntuuko ennemmin siltä, ettei kukka- tai luontoaiheiset kuviot ole sinua varten? 

Asu-kukkahameella-talvi-2021-15Asu-kukkahameella-talvi-2021-13

6 kommenttia:

  1. Oi, kun noista kuvista tuli ihania ja kuinka kivasti tuo printti ja sen metallinhohto tulee näissä esille! Tosi inspiroiva look ja loppujenlopuksi tuossahan on yllättävän runsaasti väriä, vaikka valtaosa onkin mustaa! Tuo laukku on kyllä karkki<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos siulle kuvaamisesta, ihania kuvia tuli ja hyvin on pysynyt siulla taito hallussa, vaikka oman kamerasi ehditkin jo myydä eteenpäin. <3 Mie katsoin kanssa, miten nätisti tuo kangas tulee esille näissä kuvissa ja metallinhohtokin erottuu! Laukku oli kyllä mahtava alelöytö aikoinaan, useimmiten näkee tätä Metropolista vaaleammissa sävyissä. :)

      Poista
  2. Jatkoon ehdottomasti kukkakuviot! Ja just sellainen ihana lehtiprintti valkoisella, aivan ihana 8) Tosi kauniita kuvia nämä ja tuo hame on kyllä uskomattoman ihana! Kukkakuviota en oo tainnut koskaan nähdä sun yllä (?) ja jotenkin vaikea kuvitellakin, mutta tuo on kyllä kuin tehty sulle ;) No mut niinhän sä oletkin tehnyt sen itsellesi, mutta siis tuo kuosi, kuvio ja värit <3 Hameen malli on myös ihastuttava! Todella inspiroiva kokonaisuus <3

    Toivon, et kukkakuosi pysyisi pinnalla ja pitkään. Tuo olo-asu trendi ei oo oikein mua varten :D Toki omistan yhden olo-asun, mutten koe tarvitsevani niitä kun tosiaan yhden :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie arvelinkin, et ainakin siulla menee kukkakuosit jatkoon! <3 Just eilen törmäsin Joensuussa sellaiseen kankaaseen, oli alessa ja osui silmään kun oli niin vehreä se printti. :) Kiitos paljon, ihana kuulla! <3 Kukkakuviota ei tosiaan miun tyylissä usein näe, kaksi hametta taitaa olla kukkakuviolla, mutta muuten ei ole muuta. Paitsi tämä hame on toki kolmas kukkahame. Tämä on kyllä ihana tää kangas, vähän jäi yli ja mietiskelin mitä siitä tekisin. Joku sellanen bustier- tyyppinen toppi ois aika cool siitä. :) Ei ole liian hempeä, eikä liian pienikuvioinen kukkakangas.

      Joo, sama täällä - miulla on yhdet olohousut remppoja varten, muuten olen kotona samoissa vaatteissa kuin muutenkin ja aamulla on aamutakki päällä. :) En pidä housuista pahemmin, niin ei sit tule käytettyä oloasuja. Hameet ovat mukavampia päällä ja ehkä sellaiset lyhyet väljät shortsit voisivat mennä! :)

      Poista
  3. Kerrankin minäkin olen sitten trendikäs 😃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! <3 :D Tää on kyllä tosi kiva trendi, valinnanvaraa löytyy moneen makuun hempeästä vähän rokimpaan kukkakuosiin. :)

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)