maanantai 12. huhtikuuta 2021

Blogihaaste - Viimeisimmät innostumiset ja keväiset asiat

 Bongasin tällaisen "Viimeisin..."- blogihaasteen Noora Näppilän blogissa ja halusin ehdottomasti tehdä tämän itsekin, vaikka olen joskus aiemminkin vastaavan tehnyt! Blogihaasteissa aina tulee jotain uutta tietoa, mitä ei välttämättä blogin pääaiheessa tule vastaan ja tykkään itsekin näitä lukea aina välillä. Ohessa myös keväisempää asua Guessin neulehameella, jota voi käyttää mitenpäin haluaa eli halkion voi siirtää sivuille, eteen tai taakse. Tämä hame on siis sama Guessin neulehame, mistä puhuin tässä postauksessa. Guessin korut eivät kyllä kestä jatkuvaa käyttöä, mutta kengät ja vaatteet kestävät käyttöä todella hyvin! 

Asu-Guessin-neulehameella

Nahkatakki - Rokita
Neulehame - Guess
Toppi - Cardon Collection
Laukku - Cobblerina
Nahkanilkkurit - Calvin Klein
Aurinkolasit - Instrumentarium
Korvakorut - Piikoski
Kaulahuivi - anopin neuloma

Asu-Cardonin-topillaAsu-Guessin-neulehameella-4

VIIMEISIN ATERIA? - Parsaa, halloumia ja Marskin Auranen- makkaraa söin viimeisimpänä, suosittelen. 

VIIMEISIN ELOKUVA? - En edes muista milloin olisin viimeksi katsonut elokuvan alkua pidemmälle, kun sarjat ovat nykyään miljoona kertaa parempia. Muutaman olen aloittanut, mutta lopettanut katsomisen viimeistään vartin päästä eli tähän en taida vastata mitään. 

VIIMEISIN VIESTI? - Kuvaviesti sisarusten ryhmässä, jossa siskontyttö katsoo kiikareilla lintuja.

Calvin-Kleinin-nilkkuritCobblerinan-rusettilaukku

VIIMEISIN LIIKUTTUMINEN? - Muutama ilta sitten yksi Netflix Originals- sarja sai liikuttumaan, niin surullinen ja kaunis kohtaus oli. Netflix on kyllä ainoa suoratoistopalvelu Spotifyn lisäksi, mikä meillä on aina. Tosi hyviä sarjoja, eikä useimmissa tarvitse odottaa uusia jaksoja, vaan pääsee suoraan katsomaan sarjaa oman aikataulun mukaan. Varsinkin noissa Originals- sarjoissa on tosi hyviä sarjoja ja osaa sarjoista tekevät lisää parasta aikaa, joten niissä saa välillä odottaa uutta jaksoa viikon tai kaksi.

Kevat-muoti-2021Cardon-collection-toppi-paivan-asussaPaivan-asu-neulehameella-ja-nahkatakilla-4

VIIMEISIN INNOSTUMINEN? - Tänään, laitoin auringonkukan siemenet netistä löytyneen ohjeistuksen mukaan kostumaan talouspaperien väliin ennen istutusta ja tarkoitus olisi saada loppukesästä kaunis auringonkukkapelto alapihalle! 

VIIMEISIN ÄRSYYNTYMINEN? - Hmm. Yksi terveydellinen seikka, mutta siitä ei sen enempää julkisesti. Mutta sitä ennen yksi pieni rattiraivon kaltainen, kun Joensuussa ihan kaikille on punaiset liikennevalot, eikä kukaan pääse ajamaan minnekään tai ketään muita autoilijoita ei näy yhtään missään. Viitoin sitten siinä kirosanojen kera, että vauhtia nyt, jotta edes joku pääsee liikkumaan niin tien toisella puolella ollut autoilija huomasi olevansa vastaantulijoiden kaistalla. :D Ilmeisesti luuli, että viitoin hänelle vihaisesti, lähti sen verran vauhdilla peruuttamaan takaisin omalle kaistalleen muutaman muun samaan suuntaan menevän auton taakse. Olinkin kääntymässä vasemmalle suoraan ajamisen sijaan, mutta sinänsä hyvä, että vahingossa tuo toinen kuski huomasi olevansa vastaantulijoiden kaistalla viittomisen kautta.

Cobblerinan-rusettilaukkuPiikoski-karhu-korvakorutCalvin-Klein-nilkkurit

VIIMEISIN HANKINTA? - Tämä Cobblerinan ihanaakin ihanampi laukku, jota mietin useamman vuoden. Mahtava laukku ja olen tykännyt hihnassa roikkuvasta kukkarosta myös todella paljon - tosi näppärä on käytössä! Myös hihnan säädettävyys ja leveys toimivat, tykkään todella paljon. 

VIIMEISIN KEVÄTBONGAUS? - Ööh. Sula pihatie ja pajunkissat? Täällä ei oikein vielä muita kevään merkkejä ole, mummolassakin oli keväisempää kuin täällä meillä. Lunta on edelleen paljon, mutta siitähän se pikkuhiljaa sulaa. Hankala vaan kuvata nyt tässä lähellä, on niin liejuista kaikkialla.

Paivan-asu-neulehameella-2

VIIMEISIN LUKEMANI BLOGITEKSTI? En muista minkä luin viimeisimmäksi, mutta useammalta eri bloggaajalta samankaltaiset julkaisut kuvien varastamisesta ja niiden käyttämisestä rikollisiin tarkoituksiin. Aihe kiinnostaa, koska myös omia kuviani on levinnyt ties mille sivustoille, eikä sivujen ja huijauskauppojen ylläpitäjiin yhteydenottaminen ole tuottanut tulosta - miettikää tarkkaan, mitä kuvia jaatte ja tässä vaiheessa itse olen kiitollinen siitä, että olen rajannut sisältöä näin hyvin tiettyyn aiheeseen painottuvaksi. 

Osa on myös yrittänyt myydä olemattomia merkkikenkiä kuvillani ja ovat jopa korjanneet korkojen kolhuja vesileiman poistamisen yhteydessä, joten olkaahan tarkkana ja tehkää aina kuvahaku, että voitte tarkistaa onko kuva oikeasti myyjän vai jonkun muun. Jos itse myyn Parikoita, niin koko on aina 36-37 ja kuvaan ne uudelleen erikseen lapun kanssa, eikä esim. videon laittaminen kengistä tai videopuhelu ole ongelma kenkiä myydessä. Tästä myöhemmin lisää juttua tiedossa! 

Ihanaa alkanutta viikkoa! 

Paivan-asu-neulehameella-6

6 kommenttia:

  1. Olipa kiva lukaista vähän sun viimeisimpiä sekalaisia juttuja, voisin napata idean omaankin blogiin. :) Näitä on tosiaan kiva lueskella välillä, kun näissä saa tietää juttuja, mitä ei muuten blogiin päätyisi ;) Ihana asukin jälleen kerran, tuo Guessin neulehame on kyllä niin käytännöllinen ja varmasti kestävä! Korut ja laukut eivät oikein kestä pitkää käyttöä, mutta mukava kuulla että vaatteet ja kengät kestää! Mun valkoiset Guessin tennaritkin kesti todella pitkään aikoinaan, mutta pistin ne menemään kun ei tullut enää käytettyä, pohjalliset lähti ja valkoinen väri meni kellertäväksi. En tosin huoltanut niitä mitenkään, koska nuorena ei tajunnut ja ei ehken kiinnostanutkaan niin paljon mitä nykyään tietysti :D Ihana kevät muuten kuvissa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla ja nappaa ihmeessä myös oman blogin puolelle! <3 Nimenomaan siksi, aina tulee jotain uutta tietoa bloggaajasta, mitä ei muuten tulisi esille blogin pääasiallisessa aihepiirissä. :) Tuosta Guessin neulehameesta olen yllättynyt, miten kestävä se on, vaikka neuloksessa on myös hieman viskoosia. Yleensä viskoosi menee todella nopeasti nukkaiseksi tai vääntää saumat vinoon pesujen myötä, mutta tämä on ollut positiivinen yllätys kun hame on jo vuosia ollut ahkerassa käytössä. :)

      Miulla on monia Guessin kenkiä maihareista korkokenkiin, sillä niissä on todella hyvä lesti omalle jalalle, vaikka ovat aika edullisia hinnaltaan. Käyttöä kestävät paljon ja niitä saa myös korjattua hyvin suutarilla- toisin kuin esimerkiksi H&M- kenkiä, joissa ei ole edes vakiokorkolappuja, jotka voisi vaihdattaa helposti suutarilla. Viimeksi joutuivat poraamaan ja käsittelemään korkoa enemmän, että korkolaput pystyi vaihtamaan uuteen ja silti ei voi luvata, että kestäisi kun kenkä on tehty niin, ettei siitä korkolappuja vaihdeta... Tosi kestävää suunnittelua. >:( Onneksi Guessillä nämä tietyt tuotteet kestävät hyvin ja on helppo huoltaa, tykkään heidän mallistoistaan paljon! :)

      Joo, täällä alkaa olla keväisempää - tosin tämän päivän IG stooreista näkee, minkä verran lunta on muualla kuin ajotiellä ja auratuissa kohti. :)

      Poista
  2. Olipa piristävä postaus! Olen tässä tehnyt pikkuhiljaa paluuta blogimaailman pariin, ja ihanaa huomata että sinäkin porskutat vielä eteenpäin ja olet jaksanut päivitellä blogia! Useamman vuoden poissa olleena kiinniotettavaa on paljon, mutta se ei haittaa, olen tällä hetkellä vain niin innoissani siitä että täältä löytyy vielä vanhoja tuttua blogeja joiden pariin palata :)

    Olipa ikävä homma lukea tuosta kuvien varastamisesta. Se on kyllä varsin yleinen vaiva, johon itsekin valokuvaajana on monta kertaa joutunut törmäämään. Tuntuu vieläpä röyhkeältä, että kuvien muokkaamiseen -vesileiman poistoon ja tuotteen korjailuun- on käytetty selkeästi vaivaa. Se vain korostaa sitä kuinka tietoinen teko on ollut. Mutta sulta tulikin huviä vinkkejä tuohon miten varmistaa, että onko oikeat kuvat kyseessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, kiitos paljon! <3 Vitsit, mie muistankin siut vielä ja taidettiin kommentoida silloin aika paljon puolin ja toisin, kun olit vielä aktiivinen. :) Kyllä vain, tykkään tästä hommasta niin paljon ja on ihana palata entisiin asuihin, ajatuksiin ja katsoa miten tällä matkalla on kehittynyt. Moni on bloginsa lopettanut, mutta onneksi löytyy vielä useampi, jotka ovat jaksaneet päivittää säännöllisesti tai vähän vähemmän säännöllisesti!

      Joo, se on kyllä ikävää ja koskettaa todella monia bloggaajia, Instagramissa ja TikTokissa on ollut vastaavaa pinnalla viime aikoina. On melkoisen röyhkeää kyllä, mutta onneksi osa näistä oli huomannut huijausyrityksen ja laittoivat minulle viestiä, että olenko myymässä noita kenkiä jne. Rikosilmoituksia olivat onneksi tehneet huijausyrityksistä, mutta tosi törkeää on varastaa kuvat ja yrittää hyötyä siitä rahallisesti. Mutta ihana juttu, että nämä henkilöt kertoivat myös minulle asiasta, että olen tietoinen!

      Kyllä, näistä vinkeistä kerron lisää vielä myöhemmin, kun itsekin tulee ostettua merkkikenkiä ja -vaatteita Torista ja muilta sivustoilta. Esimerkiksi tuo kuvahaku on sellainen, mitä kaikki eivät osaa suoraan tehdä. :)

      Poista
    2. Totta, aika usein käytiin toistemme blogeja kommentoimassa. En ollut ihan varma muistaisitko minua vielä, jonkin verran on ehkä ulkoinen habitus muuttunut ja nimimerkkikin on uusi mutta olipa ihanaa että siitä huolimatta minut vielä muistit ^___^

      Tuo valokuvien varastelu on kyllä niin inhottavaa ja niin yleistä. .___. Yllättävän yleistä on myös se, että yritykset nappaavat kuvia luvatta omiin markkinointitarkoituksiin. Luulisi, että tällä tasolla olisi tekijönoikeusasiat tiedossa ja niitä kunnioitettaisiin, mutta aina sillon töllön näitä ilmenee kun ei muka olla oltu tietoisia. Mutta onneksi on myös niitä, jotka jaksavat ilmiantaa kuvien luvatonta käyttöä sekä yksityishenkilöiden että yritysten kannalta. Ja hirmu hyvä, että olet tekemässä aiheesta postausta! Mielestäni tästä ei voi liikaa puhua :)

      Poista
    3. Joo, kävin siun sivuihin kans tutustumassa ja tutut kasvothan siellä oli! :) <3 Pitääkin käydä kommentoimassa, kun ehdin!

      Joo, tämä onkin ollut pinnalla kun joillain yrityssivuilla on ehdot kuvien käyttöön eli käytännössä IG:ssä hashtagilla vahvistamalla ko. yritys saa täydet käyttöoikeudet kuviin ilmaiseksi. Eli käytännössä saa muokata, käyttää mainoksissa jne. ilman erillistä lupaa. Mutta mitenköhän moni käy lukemassa nuo ehdot? Pari kertaa olen itsekin saanut kyselyjä näistä, että saako jakaa ja täällä ehdot. Niistä on sitten selvinnyt, että he saavat käyttää kuvaa missä yhteydessä vain ja saavat muokata mainokseen, sekä käyttää maailmanlaajuisesti markkinoinnissa, jos niin haluavat. Eli käytännössä luovut ihan kaikista oikeuksista ilmaiseksi. 🙄

      Nimenomaan, onneksi on monia, jotka ottavat nämä esille ja tietoa pitäisi kyllä jo jokaisella olla peruskoulusta asti, että miten niitä kuvia saa käyttää ja millä lisensseillä. :) Ihana kuulla, kiitos ajatuksia herättävästä kommentista! <3

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)