sunnuntai 9. heinäkuuta 2023

Salsahameen paluu ja päivän asu

Löysin jo aikaa sitten ihanan pitkän hameen kirppikseltä, mutta vasta tänä kesänä sitä on tullut käytettyä enemmän. Pitkä musta hame tuntui omaan makuun liian pitkältä ja raskaalta ollessaan nilkkapituinen, mutta lyhensin hametta parin kerroksen verran, että pituus sopisi paremmin omaan makuuni. Muutamia kertoja olen hametta jo käyttänyt, mutta hame päätyy muokattavaksi vielä kerran. Tulin hameen käyttämisen myötä siihen tulokseen, että vaihdan hameen vuorin hieman pidempään, sillä nykyinen on aika lyhyt ja nousee helposti liian ylös. Muuten hame on ihanan kepeä ja kaunis päällä! 


Toppi - Lindex
Hame - kirppikseltä, merkistä ei tietoa 
Korkokengät - Guess
Olkalaukku - Furla
Aurinkolasit - Unofficial 


Ihastuin hameen hopeisiin yksityiskohtiin ja pitsireunuksiin, jotka tuovat tavalliseen salsahameeseen sitä jotain olematta liikaa. Toisaalta, eipä se näyttävämpikään hame pahaksi ole. Näin pitkän hameen kanssa sirommat kengät ovat ehdottomasti paikallaan, joten valitsin ihanat Guessin niittikorkokengät kenkähyllyltä. Nämä sandaletit ovat yhdet lempikengistäni ja sopivat lähes kaiken kanssa yhteen, eivätkä siroutensa ansiosta pätkäise jalkoja lyhyemmän näköisiksi näin pitkän hameen kanssa. 

Vaatekaapistani löytyy vain muutama midihame parin täyspitkän hameen lisäksi. En ehkä tunne tätä midipituutta täysin omakseni, mutta tämä on kivaa vaihtelua pukeutumiseen! Ainakin tämä salsahame passaa tyyliini hyvin, kun hameessa on hyödynnetty eri materiaaleja ja yksityiskohtia. Hameen läpikuultavat kerrokset tekevät siitä kepeämmän näköisen. Tämä Son de Florin pellavahame on myös ihana - väri ja materiaali tekevät siitä juuri sellaisen, mikä pitäisi kuvata ikimetsässä tanssahdellen.


Mustan hameen ja valkoisen paidan kaveriksi oli pakko saada jotain väriä, joten nappasin oranssin Furlan Metropolis- laukun olalle. Väriä olisi kieltämättä voinut olla lisää joko kengissä tai yläosassa, mutta pitää seuraavalla kerralla koota tämä asu hieman eri tavalla. En ole ihan varma mustan ja valkoisen yhdistelmästä, jonka lisäksi tämä asu oli todella hankala kuvata suorassa auringonvalossa, kun sopivaa varjopaikkaa ei ollut siihen hätään. Sanotaanko näin, että vaatteiden kontrasti ei ainakaan auttanut asiaa. Noh, näin kolmannen muokkauskerran jälkeen nämä kuvat saavat kelvata. Aina ei mene putkeen ja se on ihan normaalia. 


Tämä salsahame oli kyllä hieno löytö, maksoi vain muutaman euron ja oli muokattavissa itselle sopivaksi. Olisi mukavaa käydä kirppiksillä useamminkin, mutta useimmat ovat kiinni silloin, kun itse liikkuu kaupungissa tai kylällä. Nettikirppikset ovatkin aktiivisessa käytössä ja varsinkin lapselle niistä tekee paljon löytöjä, itselle hieman harvemmin. Onneksi nykyaikana voi tehdä kirppislöytöjä myös verkossa. Se helpottaa todella paljon, jos etsii jotain tiettyä ja toisaalta voit selailla valikoimaa milloin vain. Salsahameita ja ihan simppeleitä midihameita on näkynyt paljon katukuvassa tänä kesänä, mutta itselleni tulee ekana mieleen lapsuus näistä salsahameista. Muistatko ne puuvillaiset salsahameet ja leveät nahkaiset tai koristeelliset metalliset lantiovyöt? Löysin lapsuudenkodista muutama vuosi sitten vielä yhden violetin salsahameen vanhaa huonetta tyhjentäessäni, mutta sitä en halunnut itselleni säilyttää, sillä materiaali ja koristeet olivat vähän liikaa makuuni. Lapsena ja teininä minulla oli useita salsahameita, mutta kieltämättä nämä edelleen viehättää omalla tavallaan ja tuo vaihtelua pukeutumiseen. 

Monet muut lapsuudenkotiin jättämäni "varavaatteet" otin itselleni talteen, sillä 90- ja 00- luvun vaatteet ovat huomattavasti laadukkaampia kuin tänä päivänä tehdyt vaatteet. Osa pääsi suoraan käyttöön ja osa pääsi jatkojalostukseen eli ompelen tai muokkaan niitä omaan tyyliini sopiviksi. Pakko sanoa huomiona tähän, että suurta osaa tämän päivän vaatteista ei voi edes muokata paremmiksi, sillä joskus materiaali on niin haperoa, ettei se kestä purkamista ja korjaamista. Nuo vanhat "varavaatteet" olivat kuin uusia ja kankaat ovat sen verran paksuja, että muokkaaminen ja korjaaminen sujuu helposti! 

Mitä mieltä olet salsahameista ja kuuluuko midihameet vaatekaappiisi? Ihanaa sunnuntaita sinne ruudun toiselle puolelle! 


Käy lukemassa myös nämä:

Päivän asu pellavahameella

14 euron pellavamekko

Itsetehty kellohame taskuilla

2 kommenttia:

 1. Nätti hame! Millä kirpputoreilla käyt, missä suosittelet käymään Joensuussa tai lähellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Useimmiten käyn Polvijärvellä Jaanan kirppiksellä, sieltä löytää lähes aina jotain itselle tai perheelle. Hyvä paikka tehdä löytöjä myös lasiesineiden puolelta, mutta moni täälläpäin reissaava käy varta vasten tuolla kirppiksellä. Joensuussa käyn yleensä Valintakirppiksellä ja ennen kävin siinä HopLopin / Tokmannin vieressä olevalla, mut en oo enää pitkään aikaan siellä käynyt - siinä vissiin muuttui joku eri kirppis tilalle.

   Uutena Joensuuhun tuli Puuilon lähelle uusi kirppis Flea House (https://fleahouse.fi/), mistä moni on kehunut erityisesti siisteyttä - se pitäisi käydä tsekkaamassa joskus. :) Ylämyllyllä on myös kirppis, sitä on todella moni kehunut! ^^

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)