sunnuntai 25. kesäkuuta 2023

Juhannusterveiset ja päivän asu minihameella

 Juhannusterveisiä täältä Itä- Suomesta! Keskikesän juhla alkaa olla ohi ja tavallaan tuntuu haikealta, että päivät alkavat lyhentyä. Vastahan tämä kesä alkoi, vaikka kesäkuun alussa luntakin nähtiin vielä kerran kiellon päälle. Viime talvi oli tähän mennessä vaikein talvi kaamosmasennuksen osalta, joten kesästä on pakko ottaa ilo irti ja nauttia kesästä niin pitkään kuin mahdollista. Nyt on ihanaa pukeutua kepeisiin kesävaatteisiin, joten minimittaa ja kevyttä vaatetta päälle, kuten myös edellisessä pellavamekko- postauksessa


Toppi - Esmara (Lidl)
Minihame - Rokita
Korkokengät - Minna Parikka
Olkalaukku - Marimekko


Kuten edellisessä asupostauksessa, niin myös näissä kuvissa on päällä Lidlin kesämallistosta ostettu toppi. Ohut pellava-viskoosisekoite, väljä mitoitus ja hengittävät materiaalit sopivat kesään loistavasti, mutta rehellisesti sanottuna en usko tämän topin kestävän yhtä kauan hyvänä kuin pellavamekon, sillä tämä sisältää pellavan lisäksi lähes puolet viskoosia. Viskoosilla on monia hyviä ominaisuuksia, mutta varsinkin trikoossa tai muussa neuleessa se yleensä nukkaantuu ja alkaa ohentua aika pian. 

Tykkään, että vaatteet kestävät käyttöä vuosikausia, joten erittäin harvoin ostan vaatteita, joissa on yhtään viskoosia. Kokemuksistani voin sanoa, että jos viskoosia jossain vaatteessa on, niin kankaan pitää olla sileä ja tiivis, sifonkimainen tai "scubakangasmainen", jotta vaatteen pinta pysyy siistinä kauemmin kuin vuoden - kaksi. Ahkerassa käytössä viskoositrikoo kuluu yleensä vuodessa- kahdessa liian läpikuultavaksi. Hintaa mietin viskoosin osalta enemmän kuin muiden materiaalien kanssa - onko hinta kohdillaan, jos käyttöikä jää lyhyeksi? Viskoosi tuntuu kuitenkin mukavalta päällä, joten uskoisin tämän topin olevan hintansa arvoinen. 


Minna Parikka Pfeiffer

Minna Parikka Pfeiffer korkokengat


Tyyliini kuuluu ehdottomasti värikkäät asusteet vuoden ympäri, ei pelkästään kesäisin. Jalassa minulla on Minna Parikan Pfeiffer- korkokengät, jotka ovat parhaimmistoa arkikäytössä. Pfeifferin muotoilu korkoineen päivineen istuu hyvin jalkaan ja on mukava jalalle pidempinäkin päivinä. Viime vuonna kokoelmaani tuli Raquel- korkokengät Minna Parikalta ja niissä on samankaltainen muotoilu pohjan ja koron osalta. Asukuvissa nuo mustat kaunokaiset eivät ole vielä olleet, mutta toivottavasti pian kuvataan päivän asu myös Raquelit jalassa! 

Laukkuna olen viime aikoina pitänyt tätä Marimekon Alisaa, johon mahtuu juuri ja juuri kaikki tärkeimmät tavarat. Tämän laukun magneettikiinnitys on ihan huippu! Laukku pysyy napakasti kiinni ja tavarat tallessa, vaikka ei laittaisi vetoketjua kiinni. Yksinkertaisesti ihana laukku, eikä huuda olevansa mitään brändiä, vaikka Marimekko- faneille laukun malli saattaa olla helposti tunnistettavissa. 

Marimekko Alisa olkalaukku


Meillä Juhannus meni tänä vuonna vähän extemporee- tyyliin, itselläni oli jotenkin päivät niin sekaisin, etten muistanutkaan keskikesän juhlan olevan jo tällä viikolla. Meillä ei ole perinteitä Juhannukselle, joten se menee helposti ihan tavallisena viikonloppuna ohi. Kävimme puolison porukoilla syömässä ja muuten olemme viettäneet aikaa perheen kesken grillaamisen, pelaamisen, ulkoilun ja kaupungissa käynnin merkeissä. Ihanaa arkea ja ehkä hieman sellaista juhlan tunnelmaa, vaikka arkisia asioita on riittänyt takkujen selvittämisestä pesukoneen rikkoontumiseen. En silti vaihtaisi mihinkään, rauhallinen Juhannus oli ihana tähän kohtaan kesää. 

Minna Parikan korkokengät


Marimekon laukku

Missä ja miten vietit Juhannusta? Oliko keskikesän juhlan tunnelmaa vai olisitko voinut skipata Juhannuksen kokonaan? 

Mikäli muoti, asukuvat ja muut jutut kiinnostavat näin iltaa kohden, niin käy lukemassa myös nämä postaukset:

2 kommenttia:

  1. Kaunis asu! Sulla on aina upeimmat kengät ja toi laukku on ihana. Juhannus oli mukavan tapahtumarikas tänä kesänä, mutta ei meilläkään perinteitä asian suhteen ole. Vaihdellen vuodesta toiseen. Nyt mukavaa heinäkuun alkua, otetaan kesästä ja valosta ilo irti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! <3 Kengät ovat ihania, muutamia haaveita olisi vielä niiden osalta toteutettavissa. ^^ Huippua kuulla, että teillä oli tapahtumarikas juhannus! Nuorempana oli enemmän juhannusperinteitä, mut sittemmin aikuisena perinteet ovat jääneet ja juhannus muuttunut aika tavalliseksi juhlaksi. Kiitos samoin sinne! <3

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)