sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

Diesel De-Rock farkkushortsit / Yli 7 ideaa arki- & festariasuihin

Törmäsin Dieselin uusiin farkkushortseihin Kuopion työreissulla, kun ostin erään metsänvihreän paidan. Toissapäivänä en valitettavasti ehtinyt kuvata näitä asuja inspiraatioksi myös teille, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan. Nämä shortsit siis jäivät mieleen pyörimään useammaksi viikoksi, joten päätin ostaa nämä ihanat täysin puuvillaa olevat shortsit kesäksi! Todella harvoin löytyy oikeasti korkeavyötäröisiä shortseja, jotka sopivat myös kurvikkaammalle lantiolle ja takamukselle.

Dieseliltä minulla ei ennestään ole vaatteita tai mitään muutakaan, mutta shortsit vaikuttavat laadukkailta ja ennen kaikkea kestäviltä. Nämä hapsulliset farkkushortsit sopivat loistavasti myös keikoille ja festareille, mutta näen nämä myös arkikäytössä itselläni. Kokosin tähän postaukseen muutamia eri ideoita, miten pukea farkkushortsit kesäksi tai kevääksi. Tästä postauksesta löydät myös inspiraatiota festariasuihin ja jokainen asu on toteutettavissa myös matalilla kengillä, jos jalat eivät kestä korkokenkiä.

Diesel_De-Rock_farkkushortsit-2

Diesel_De-Rock_farkkushortsit-3


Ajankohtainen napapaita festariasuun


Napapaidat ovat kesän 2019 muodissa taas, vaikka itse olen käyttänyt napapaitoja edellisestä napapaitojen kaudesta lähtien. Tämä River Islandin pieni croptop sopisi korkeavyötäröisten shortsien kanssa todella hyvin, kolmiomainen leikkaus jättää sekä selkää että vatsan yläosaa näkyviin. Tämä asu sopisi erinomaisesti kuumille päiville ja matalien kenkien kanssa. Aurinkolasit vaan mukaan ja jätä hiukset rennosti auki tai rennolle ponnarille!

Festariasu_Diesel_farkkushortsit
Croptop - River Island / Shortsit - Diesel


Farkkushortsit_asu


Vähän viileämmille säille nahkatakki ja shortsit


Ensimmäinen asu, joka tuli mieleen näiden shortsien ostoa harkitessani oli takillinen versio - miten siistiltä näyttää lyhyet shortsit ja rock-henkinen nahkarotsi yhdessä. Nämä näyttäisivät aika hienoilta myös asukuvissa, joten pitänee kuvata kesällä tai keväällä viileämpinä päivinä joku asu nahkarotsilla! Jos takki on näyttävä ja rock- henkinen, niin paitana voi hyvin olla ihan tavallinen toppi tai t-paita. Hiukset voi nostaa ylös, jotta kaulukset ja mahdolliset yksityiskohdat pääsevät oikeuksiinsa.

Asu_Rokitan_nahkatakilla
Nahkatakki - Rokita / T-paita - Tribute / Shortsit Diesel


Asuinspiraatio_nahkatakki

Nahkatakki_niiteilla_shortsit
Nahkatakki on äidin vanha ja sitä on tullut koristeltua mm. niitein, hihamerkein ja pinssein vuosien varrella. 



Kengät festareille kannattaa valita oman maun ja tottumusten mukaan


Monet sanovat, että ei missään nimessä korkokenkiä festareille, mutta ne voi aivan hyvin laittaa jos olet tottunut korkokenkiin. Korkokenkiin tottuneet jalat nimittäin menevät jumiin aika helposti, jos yhtäkkiä kulkeekin koko päivän matalilla kengillä. Eli ehdottomasti kengät oman maun ja jalkojen tottumusten mukaan - harkitse, kuinka paljon tulet kävelemään ja seisomaan. Millainen ympäristö on? Aiotko vetää kännit, juosta ympäri aluetta, mennä pittiin vai nauttia musiikista kauempana lavasta tai viltin päällä istuen? Tarvitsetko balleriinat tai muut matalat kengät mukaan varmuuden vuoksi? Vai oletko varma, että jaksat kävellä festareilla korkokengillä? Paljonko lepoa on bändien välissä? Oma maku ja jalat merkitsee eniten kenkävalinnassa, korolla tai korottomuudella ei ole väliä, kunhan jaksat kengillä kulkea sen verran mitä tarvitsee.

Jos menet korkokengät jalassa festareille, niin aina istuessa kengät voi ottaa pois ja jumpata jalkoja, jotta jalkoja ei ala turvottamaan tai särkemään. Myöskään viltillä istuessa ei kenkiä tarvitse ja festareilla varmasti pääsee istumaan vähän väliä. Kannattaa myös muistaa laittaa jalkoihin silkkisuihketta, mikäli sinulla ei ole sukkahousuja tai sukkia korkkareiden kanssa.

Korkokengat_Lodi_Minna_Parikka
Nämä kengät sopisivat lähes kaikkiin tämän postauksen asuihin, mutta hiekkakenttäisille festareille ei kannata laittaa kenkiä tupsuilla tai vaaleita satiinisia pupukenkiä Minna Parikalta. Edellä mainitut toimivat sen sijaan loistavasti kaupunkiympäristössä ja rauhallisemmissa menoissa. Nahka ei ota itseensä niin paljoa, kuin pörröiset materiaalit ja satiini! 


Dinsko_korkokengat
Nämä Dinskon kengät sen sijaan sopisivat myös hiekkakentille, mikäli korkokengillä käveleminen sujuu. Yhdistäisin nahkatakin kanssa hopeiset kengät ja vatsatanssista tutun kolikkokäsikorun, joka ulottuu sormesta ranteeseen. 


Vain välttämätön omaisuus mukaan eli pienet olkalaukut käyttöön


Pienehkö olkalaukku tai kädet vapaaksi jättävä laukku on paras festareille, jossa porukkaa liikkuu todella paljon ja omaa menoa helpottaa laukun pysyminen mukana. Olkalaukku ei pääse ainakaan unohtumaan minnekään ja se on helppo ottaa väkijoukon keskellä eteensä, ettei lompakko tai puhelin lähde jonkun muun mukaan.

Seuraavassa asussa käyttäisin Guessin keltaista toppia, jonka kaveriksi laittaisin Marimekon Alisa- laukun kauniissa omenanvihreässä värissä. Guessin toppi on aika avoin edestä ja lyhyet farkkushortsit paljastavat jalat eli tasapainottamaan voisi laittaa hieman peittävämmät kengät. Nilkkurit peeptoe- kärjellä eivät ole liian kuumat kesällä ja tuovat vähän peittävyyttä jaloille, jos muu asu on suht paljastava. Tämän asun kanssa myös maiharit tai tennarit toisivat mukavasti kontrastia asuun! Tähän asuun voisi myös miettiä muita nilkkureita, maihareita tai saappaita, joista ottaisi nyörityksen alla olevan läpän pois, jolloin ne sopisivat paremmin kesäkeleille.

Farkkushortsit_festariasu_inspiraatio
Guessin keltainen toppi löytyi aikoinaan Pärnusta ja se on edelleen yhtä ihana kuin ostettaessa! 


Marimekko_laukku_Korkokengat
Laukku - Marimekko / Nilkkurit - Bronx / Rannekorun ja hauiskorun ostopaikkoja ei tiedossa. 



Yksinkertaista, mutta näyttävää


Muistatteko Espanjasta löytämäni huulilaukun? Se olisi ihana tuollaisten rokahtavien shortsien kanssa! Laukku on melko näyttävä ja tietenkin myös shortsit, joten topiksi tulisi nätti puuvillainen pitsitoppi. Tämän kokonaisuuden voisin laittaa jonain päivänä päälle, tämä toimisi hyvin arkena! Näyttäisi kyllä hyvältä festareillakin. Kirkkaanpunaisena kiiltävän laukun lisäksi myös kengät kaipaavat väriä, joten Minna Parikan Sushi- kengät tai suosikkikenkäni festareille eli Guessin punaiset avokkaat sopisivat tämän kokonaisuuden kanssa loistavasti.

Farkkushortsit_festariasu_inspiraatio-4
Pitsitoppi - Bikbok / Huulilaukku - löytö Espanjasta / Farkkushortsit - Diesel


Minna_Parikan_Sushi_kengat_Guess_avokkaat
Minna Parikan Raw Stiletto- kengät ja Guessin avokkaat sopivat väreiltään yhteen huulilaukun kanssa. 



Tämä seuraava asu toimisi arjessa loistavasti ja uskonkin käyttäväni tätä kesällä. Simppelit kengät, vähän isompi olkalaukku Cobblerinalta ja tavallinen musta t-paita. Kokonaisuus on hieman arkisempi, kun olkalaukku on suurempi, paita ihan tavallinen ja kengät hieman hillitymmät tyyliltään. Shortsit kuitenkin tuovat asuun vähän rock- henkisyyttä, mutta söpö rusettilaukku toisi hieman kontrastia kokonaisuuteen.

Farkkushortsit_festariasu_inspiraatio-8
T-paita - Tribute / Olkalaukku - Cobblerina / Shortsit - Diesel


Cobblerinan_laukku_ja_Steve_Maddenin_kengat
Laukku on Cobblerinan suurempi rusettilaukku ja ruusukultaiset korkokengät ovat Steve Maddenin suunnittelemat.  


Diesel_De-Rock_farkkushortsit-4

Toivottavasti tämä postaus toi teille inspiraatiota festariasuihin ja asuihin, joissa farkkushortsit ovat pääosassa. Nämä korkeavyötäröiset shortsit ovat inspiroineet itseäni todella paljon ja en malta odottaa, että kelit ovat tarpeeksi lämpimät näiden käyttöön ilman sukkahousuja! Hapsut tuovat näihin shortseihin niin paljon ilmettä, että aika paljon erilaisia asuja saa koostettua ja varsinkin sellaisia, jotka tuovat kontrasteja vaatekappaleiden tai asusteiden välillä. Palataan taas pian asukuvien merkeissä, ihanaa alkavaa viikkoa teille!

Korkkarit_Lodi_Minna_Parikka

10 kommenttia:

  1. Kiva idea, jaoin linkin Kiepauksen fb-sivulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukava kuulla, että olet jakanut! :) ^^

      Poista
    2. Kierrätys/tuunausihmisenä luulin oitis, että olit itse tuunannut nuo shortsit :). Kiepaus on kierrätysryhmä ja muilta ylläpitäjiltä tuli hämmästelyä, että mitenkäs jaoin mainoksen ryhmään. Nyt valitettavasti poistin tuon linkin, koska se ei sovi ryhmän ideaan, pahoittelen!

      Poista
    3. Joo, kävi kyllä mielessä sekin miulla, mutta en viitsinyt suoraan kopsata mallia kun nämä näin kaupassa. :) Malliltaan nämä ovat just täydelliset ja tällä hetkellä en kyllä ehtisikään itselle ommella vaatetta. ^^ Pitääpä katsoa, josko tuohon ryhmään voisi liittyä - ei ole ennestään tuttu, vaikka parissa samantyyppisessä ryhmässä olen ja täällä blogissa myös jakanut kierrätykseen + uusiokäyttöön liittyviä tekstejä ja ideoita. :) Ei se mitään, ymmärrettävää ja ihana kun tulit vielä erikseen kommentoimaan toistamiseen! <3 :)

      Poista
  2. Oh-la-la, toi keltainen look!😍👌 Tosi makeet noi shortsit, pakko ehkä bongailla, löytyiskö meikäläisellekin tollaset!😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! <3 Toi on ihana kesällä, tykkään todella paljon noista väreistä! :) Ihanat nää kyllä onkin, materiaali on todella hyvä ja nämä ovat tarpeeksi korkeavyötäröiset, usein tuppaavat hiina ja hiina yltämään napaan tuon kapeimman kohdan sijaan. :) Vähän rokimmat farkkushortsit, nämä ovat ihanat ja ehdottomasti hintansa arvoiset. Kuopion Nina & Henristä löytyy! ;) <3

      Poista
  3. Vau mitä asuja oot noiden shortsien ympärille kehitellyt, todella erilaisia ja monipuolisia asuja! :) Nuo shortsit on jo itsessään aika rohkeat, niin sopivat varmasti ihanasti festareille ja ovat asun statement-juttu :) Ja juuri tuollaisten neutraalimpien osasten kanssa varmasti saa sopimaan myös arkeenkin! Niin ihania nämä sinun kengätkin <3 Innolla odotan asukuvia noiden shortsien kera :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Jenni! <3 Näihin tuli myös lisää ideoita, mutta otin tähän ajankohtaisemmat, kun nuo pitkähihaiset varmaan joutuvat kohta kaappiin pysyvämmin. :) Nämä ovat kyllä ihanat, ehdottomasti hyvä ostos ja niin moneen asuun sopivat! Kivaa vaihtelua kyllä muutenkin, kun yleensä käyttää hameita ja mekkoja. :) Kengät on <3 Ihana päästä nyt käyttämään näitä avoimempiakin kenkiä - meillä tosin on pihalla niin jäätävä sulamisvesien lätäkkö, että ihan kaikkia ei vielä uskalla käyttää ennen kuin kuivaa. :D Ihana kuulla, pitää ottaa kuvia piakkoin noiden kanssa! <3

      Poista
  4. Siis aika mageita kokonaisuuksia oot koonnut nuiden shortsien ympärille!! Mahtava että nuo oli hyvät kun vähän funtsit että mahtaako olla! :D Etenkin tuo keltainen look oli mun mieleeni, mutta ei ollut paha toi punaisilla yksityiskohdillakaan oleva ;) Enpä malta odottaa että nähdään nuo shortsit asukuvissa, etenkin kun sun yllä yleensä on vaan helmoja, niin mukava nähdä välillä shortsilookkejakin! :D Ihanaa alkanutta viikkoa sinnekin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kata! <3 Joo, näissä vähän hirvitti, että jääkö näissäkin sellainen "pussi" tuonne alaselän kohdalle, niin kuin aina yleensä muuten istuvissa housuissa jää. :) Näissä ei jäänyt ja yltävät tarpeeksi korkealle! <3 Tuo keltainen on niin keväinen, hymyilyttää vaan ja tänäänkin olisi ollut kyllä sellainen keltaisen värin päivä. :) Sanoppa muuta, tulee vähän vaihtelua ja nämä ovat enemmän miun näköiset kuin tavalliset siniset farkkushortsit! <3 Kiitos ihana!

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)