maanantai 28. lokakuuta 2019

Kuinka usein - blogihaaste ja mustavalkoiset asukuvat

Tanja haastoi minut tekemään blogeissa pyörineen Kuinka usein- haasteen, joka taitaa alun perin olla Kolmistaan- blogista. Haaste on näköjään muuttunut jonkin verran blogeissa liikkuessa, mutta kävin vielä nappaamassa poistettuja kysymyksiä takaisin tähän samaan haasteeseen sen alkuperäisestä lähteestä. Tässäpä siis vastauksia haasteen kysymyksiin, aika monet tässä haasteessa oli sellaisia juttuja, mitkä osuu paremmin mieheni tekemiksi kun taas omat osa- alueeni siivouksessa ja kotitöissä osuvat enemmän sellaisiin mitä haasteessa ei ollut.

Kuvissa on vaihteeksi asua mustavalkoisena - painoin vahingossa Lightroomissa yhden kuvan mustavalkoiseksi ja se näytti sen verran kivalta, että päätin lisätä tähän postaukseen muutamat asukuvat mustavalkoisina ja myöhemmin julkaisen asun värikuvina. En edes muista, milloin olen käyttänyt vastaavaa tehostetta, mutta wetlook- ja nahkavaatteiden kanssa tämä toimii!

Paivan-asu-wetlook-hameella

Nahkatakki - Rokita (itsetehty)
T-paita - Femme Luxe*
Wetlook-hame - Noir Handmade
Korkokengät - Calvin Klein
Olkalaukku - Furla Metropolis
Rannekorut - läheisiltä saatuja

Kuvat; Tanja Räty, muokattu itse

*Saatu blogin kautta.


Yves-saint-love-t-shirt

Kuinka usein minun tulee... Vaihdettua lakanat?
Yleensä mieheni vaihtaa lakanat, ne vaihdetaan kerran viikossa sunnuntaisin. Uusi viikko on mukava aloittaa puhtaissa lakanoissa!

Vaihdettua pyyhkeet?
Muutaman käyttökerran jälkeen.

Pestyä hiukset?
Joka toinen tai kolmas päivä samalla kun käyn kylvyssä, saunassa tai suihkussa.

Soitettua äidille/isälle?
Isälle soitin viimeksi pari viikkoa sitten ja pitäisi soittaa tällä viikolla, äidille en ole sattuneesta syystä soitellut.

Nähtyä niitä porukoita?
Isää varmaan keväällä tai kesällä, ensi viikolla näen taas. Äitiä en ole nähnyt pitkään aikaan. Sisaruksia näen säännöllisen epäsäännöllisesti, enemmän ollaan puhelimitse yhteyksissä tai Instagramin kautta. Asumme siis eri paikkakunnilla, jos kodit olisivat lähempänä toisiaan niin varmaan näkisimme useammin.

Black-white-photography-outfit-2


Käytyä leffassa?
Hmm. Olenkohan käynyt katsomassa mitään American Sniperin jälkeen?

Föönattua tukkaa?
Vain uimahallissa, kylpylässä tai kampaajalla, kotona en föönaa hiuksia ollenkaan.

Putsattua lattiakaivot?
En putsaa, mies puhdistaa lattiakaivot säännöllisesti ja mie olen se, joka kaatelee säännöllisesti kiehuvaa vettä altaisiin ja viemäreihin vanhasta tottumuksesta.

Käytyä metsässä?
Asumme aikalailla metsässä, joten aika usein. Kävelemässä ja kuvaamassa varmaan muutaman kerran kuussa.

Käytyä suihkussa?
Yleensä joka toinen päivä, jos on treenejä niin useammin.

Sanottua läheisille, että rakastat heitä?
Lähes päivittäin.

Kotimainen-nahkatakki-ja-Noir-handmade-hame

Calvin-klein-nilkkurit

Tarkistettua kuivakaapin sisältö?
Samalla kun putsaan hyllyt, varmaan parin- kolmen kuukauden välein. Ja silloin, kun pitää katsoa mitä kaupasta tarvitaan.

Pestyä vessaa?
Sunnuntaisin ja tarvittaessa, joskin nyt rempan keskellä on tullut lipsuttua.

Putsattua liesituulettimen?
Putsaan lasin ja päällisin puolin kaiken viikottaisten siivousten yhteydessä, mutta mies irroittaa sen suodattimen silloin tällöin puhdistettavaksi.

Syötyä noutoruokaa?
Välillä useammin, välillä harvemmin. Tällä viikolla viimeksi, kun miehellä on normaalista poikkeavat työvuorot.

Valehdeltua?
Parempi pysyä totuudessa ja valehtelusta ei yleensä ole mitään hyötyä, mutta joskus kyllä saatan esimerkiksi valkoisen valheen avulla hankkiutua eroon riidanhaluisista ihmisistä tai ihmisistä, jotka vaikuttavat uhkaavilta.

Riideltyä?
Todella harvoin. Meistä ei kumpikaan ole riidanhaluinen, eikä riidellä mitenkään säännöllisesti. Ollaan yleensä samaa mieltä kaikista tärkeistä asioista ja jos ei olla, niin yleensä keskustellaan esimerkiksi lapsen kasvatukseen liittyvistä asioista ennen kuin siitä tulee riitaa. Joskus harvoin toki remonttien aikana tai lapsen vauva-aikana tunteet ovat kuohahtaneet tai tullut isommin eri puraa, joskaan meillä ei yleensä koroteta ääntä, huudeta tai raivota riidankaan aikana. Aikuisen pitää osata riidellä rakentavasti, mutta jokainen pariskunta riidelköön tyylillään, kunhan molemmat toimivat samoissa rajoissa ja toisiaan kunnioittaen. :) Ystävienkään kanssa ei tule riideltyä ja jos lapsi "riitelee" tai tuuskahtaa jostain, niin yleensä annetaan rauhoittua/ rauhoitellaan ja puhutaan vasta sitten. Hah, tulipas tähän pitkä vastaus - mielenkiintoinen aihe ihmissuhteissa ja on ollut puheissa viime aikoina ystävien kanssa, kun on niin erilaisia pariskuntia.

Sheivattua?
Hahaa, nyt Geisha Shaverin oston jälkeen noin kahden- kolmen päivän välein. Edelleen olen yhtä ihastuksissani, on niin helppoa ja nopeaa!

Vaihdettua hammasharjaa?
Pari- kolme kertaa vuodessa.

Käytyä kirjastossa?
En ole käynyt vuosiin, Joensuun keskustassa asuessa kävin viikottain. Pitäisi käydä joku päivä lapsen kanssa, vaikka itse mieluummin ostan kirjat ja säilytän hyvät kirjat kirjahyllyssä.

Pestyä tyynyä ja peittoa?
Antti heittää nämä pyykkikoriin säännöllisesti, molemmat pestään pyykkiä useamman kerran viikossa. Nämä tyynyt ja peitot taitavat mennä kahden viikon välein pesuun, jos en väärin muista?

Syötyä herkkuja?
Ööh. En kovin usein, mutta silloin tällöin.

Soitat anopille?
Yleensä laitellaan tekstareita tai viestejä WhatsAppissa, muuten soitellaan tarvittaessa. Ehkä kerran- kaksi kuussa? :) Nyt syksyllä hieman harvemmin, kun lapsi on eskarissa eikä päästä ihan niin usein käymään.

Soitettua mummolle?
Kaikki isovanhemmat ovat kuolleet jo silloin kun olimme lapsia, toiselta puolelta en muista isovanhempia ollenkaan. En siis soittele tai ole edes soitellut, kun olin niin pieni.

Benecos-meikki-luonnonkosmetiikka


Pestyä rintsikoita?
Kahden- neljän käyttökerran jälkeen, urheilurintsikat jokaisen käyttökerran jälkeen.

Leivottua?
Lettuja tehdään parin kuukauden välein, muuten teen muutaman kerran vuodessa karjalanpiirakoita, mustikkapiirakkaa tai kaurakeksejä.

Käytyä vaa’alla?
Lähes päivittäin, seuraan treenien ja ruokavalion vaikutusta myös vaa'an avulla, vaikka eniten merkitsee hyvä olo ja jaksaminen.

Komennat miestäsi?
En komenna, hän ei ole lapsi eikä käyttäydy kuin lapsi. Komentelu ei todellakaan kuulu kahden tasavertaisen aikuisen suhteeseen, ellei kyse ole hetkellisistä roolileikeistä.

Syötyä irtokarkkeja?
Hmm. Lasketaanko metrilakut irtokarkkeihin? Niitä viimeksi puolitoista kuukautta sitten, välillä saatan syödä muutaman punssinapin lapsen irtokarkeista. En yleensä osta irtokarkkeja, paitsi lapselle ja miehelle - jos ostan itselleni karkkia, niin otan jonkun lakupussin, turkinpippureita tai suklaapatukan.

Vierailtua isovanhemmillasi?
Viimeksi lapsena, en ole tainnut haudoillakaan käydä vuosikausiin enää, kun ovat sen verran kaukana.

Pestyä pyykkiä?
Lähes päivittäin tai parin päivän välein.

Imuroit kotisi?
Antti imuroi viikottain, minä tarvittaessa ja varsinkin kissojen karvanlähtöaikaan tulee imuroitua useammin. En pidä imuroinnista, joten se on normaalisti miehen homma.

Perheessä kinataan vaatetuksesta?
Noo, lapsi joskus kinaa vaatetuksesta, mutta jos hän saa valita vaatteensa tai niihin käytettävät kankaat itse kaupasta, niin ei tule ongelmaa. Perustelemalla pääsee jo pitkälle, eikä tarvitse kinata jonnin joutavista asioista!

Käytyä hammaslääkärissä?
Keväällä kävin suuhygienistillä ja ensi vuonna käyn hammaslääkärillä, kun ei ollut mitään erikoista. Mutta noin kahden- kolmen vuoden välein käyn hammaslääkärillä, suuhygienistillä silloin tällöin.

Käytyä kaupassa?
Mies yleensä käypi töiden jälkeen kaupassa, kun itse teen kotoa käsin pääosin töitä. Eli kävisinkö ehkä kerran- kaksi viikossa, joskus en kertaakaan viikossa jos ei muuta menoa ole?

Pestyä ikkunoita?
En tykkää pestä ikkunoita, haluaisin palkata jonkun tekemään sen keväisin ja syksyisin miun puolesta. Viimeksi varmaan vuosi sitten?

Vaihdettua sukkia?
Käytän sukkia housujen kanssa -> moottoripyöräillessä ja treeneissä, eli joka käyttökerran jälkeen vaihdan sukat. Sukkahousuja yleensä vaihdan tarvittaessa ja parin käyttökerran jälkeen muuten, ettei elastaani mene pilalle liian nopeasti.

Oltua eri mieltä ystävien kanssa?
Silloin tällöin, mutta eihän kaikesta tarvitse olla samaa mieltä. :) Avartaa näkökulmaa ja on mielenkiintoista puhua asioista, joista on eri mieltä, kunhan se on rakentavaa ja aikuismaista keskustelua. Pitää antaa erilaisille mielipiteille tilaa, eikä yrittää jyrätä omaa mielipidettään läpi keinoja kaihtamatta.

Black-white-photography-outfit

Noir-handmade-wetlook-skirt


Siivottua?
Päivittäin tulee tehtyä jotain aina, mutta yleensä kerran viikossa.

Tarkistettua palovaroitin?
Tarkistan, että siinä palaa valo ja paristonvaihdon yhteydessä. Tai jos vahingossa savustaa sisätilat lämmittäessään uunia ensimmäistä kertaa syksyllä.

Pestyä lattiat?
Nihkeällä liinalla pyyhin joka viikko aina tarvittaessa, korkkilankkua ja laminaatteja ei kannata pestä kostealla. Mutta nihkeällä mikrokuituliinalla pyyhin aina kun huomaan sille tarvetta ja muuten viikottainen imurointi tai lakaiseminen sopii paremmin meidän lattioille.

Ostat uusia vaatteita?
En yleensä osta, viimeksi ostin alusvaatteita ja sukkiksia messuilta, sitä ennen ostin syksyllä kirppikseltä muutaman vaatteen ja toukokuussa ostin yhden paidan uutena. Sitä ennen meni vuosi, etten ostanut kuin alusvaatteita. Mieluummin teen itse tarvittaessa, koska voin valita hyvät materiaalit, valmistaa vaatteen kestäväksi ilman työvaiheissa oikomista ja samalla voin olla varma, ettei sen valmistuksessa ole käytetty lapsityövoimaa / riistetty työntekijöitä.

Käytyä kaapistosi läpi?
Pari kertaa vuodessa.

Olet tehnyt raskaustestin?
Viimeksi kesä- heinäkuussa 2012, kun lapsi ilmoitti tulostaan. Siitä puoli vuotta aiemmin tein myös ja siinä välillä yritysaikana kerran, muuten ei ole tarvinnut tehdä. 

Peset autosi?
Kesällä pesin viikottain, ellei mieheni ehtinyt pestä autoani ensin. Nyt syksyllä en ole pessyt, koska hiekkateillä ajaessa kostealla säällä pesutulos ei pysy edes kaupungille ajaessa, vaan auto on hiekkainen alle puoli tuntia pesemisestä.

Siivottua lääkekaappi?
Kerran vuodessa.

Puhdistettua hiukset harjasta?
Pari- kolme kertaa viikossa ja samalla tulee pestyä harja kunnolla, minulla on kolme Tangle Teezeria kierrossa.

Sellainen haaste tällä kertaa, tähän oli mukava vastata! Samaistuitko johonkin kohtaan? 

8 kommenttia:

 1. En oikeesti tiedä, kuinka usein lakanat tulisi vaihtaa, mutta meillä on joskus kaksikin kuukautta samat lakanat 🙈 käydään joka ilta suihkussa tai saunassa eli mennään "puhtaana" nukkumaan, niin lakanat tuntuu hyviltä vielä pitkään! Täkkien ja tyynyjen pesussa olen maailman surkein, ehkä kerran kahdessa vuodessa 😂😂 sen sijaan kaappeja käyn läpi lähes viikottain ja lääkekorikin tulee siivottua ainakin kerran kahdessa kuukaudessa, koska ne menee kauheeta vauhtia meillä sotkuun 🙈

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, miten iso ero :D Meille opetettiin lapsuuden kodissa, että kahden viikon välein - olen pitänyt sitä sellaisena ohjenuorana, mutta sittemmin on vakiintunut tämä kerran viikossa vaihtaminen. :) Toki pitää huomioida, että meillä on kolme kissaa, jotka nukkuvat välillä meidän kanssa ja toki sängyssä muutakin tehdään kun nukutaan. Aina sunnuntai iltana tuntuu ihanalta, kun menee lakanoihin! <3

   Meillä lääkkeitä on oikeastaan vaan Panadol Hot, Ibumax, laastareita ja lapsen särkylääke, muuten satunnaisesti tulee jotain jos tarvii muksun korvatulehdukseen tms. :D Eli ei kovin helposti mene sotkuun, määrä on niin vähäinen. Kiitos kommentista, ihana oli kuulla miten teillä menee nämä asiat! :)

   Poista
 2. Mielenkiintoinen aihe! :) Samaistuin siihen etten meillä pese lattiakaivoja, en valehtele, ahkeraan pyykkäykseen, hiukset pesen välillä joka toinen päivä mut välillä joka päivä, sukat vaihdan käytön jälkeen, ja anopille soittelen myös kerta-pari kuussa :) Siivoushommissa menee täällä vähä niin että tekee sit ku jaksaa ja viittii :D Mut aikalailla joka päivä tulee jotain kotihommaa tehtyä. Minunkaan mielestä komentelu ei kuulu ihmissuhteisiin (toki nyt lapsen komentelun ymmärtää mut siinäkin ehkä hyvä pyytää ensin että voisitko :)). Meillä myös harvoin riitoja, ja on kyllä ihanaa kun on enimmäkseen tasaista :) Normaalia tietysti jos joskus tilanteet eskaloituu mut ei sellaista kyllä jatkuvasti jaksaisi, tai jostain pienistä aiheista vääntämistä. Toki sekin vaihtelee mikä on pieni aihe, mut omasta mielestä vaikkapa se että miten kurkkua leikataan salaattiin tms :D Parisuhdeaiheet on mielenkiintoisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä oli kyllä mielenkiintoinen haaste! :) Paljon on samaa kuitenkin ja lapsiperheessä saa kyllä aikalailla päivittäin tehdä jotain. ^^ Lapsen komentelu on asia erikseen, toki meilläkin pyydetään ja ohjataan, eikä komentelua kovin paljoa tarvitse muuten kuin uhmakausina. Lapsilla tulee kuitenkin olla rajat ja lapsi vasta opettelee sitä yhteiskunnassa toimimista, niin tietenkin pitää välillä napakammin sanoa, jos ei muulla tavalla ohjaamisella ja perustelulla usko. Turvallisuuskysymyshän se on myös, jos meinaa tehdä jotain sellaista missä saattaa sattua pahastikin. :)

   Samaa mieltä oon kyllä tuosta, et on ihanaa kun on tasaista ja sellaista hyvää elämää. :) Mie oon nuorempana ollut tuulisemmissa suhteissa ja jälkikäteen mietti vaan, että mitä hiton järkeä niissä oli kun ei kukaan jaksa sellaista jatkuvasti ja ainakaan mie en halua olla varpaillaan töistä tullessa tai vapaa- ajalla muutenkaan. Huh :D Tasainen ja hyvä elämä on tooooodella paljon parempaa kuin sellainen jatkuva vääntäminen, varpaillaan oleminen ja nahistelu/ riitely. Sanoppa muuta, on niin erilaisia pareja ja ihmisiä, niin toimintamallejakin on erilaisia. :)

   Poista
 3. Törmäsin sattumalta äsken sun blogiin, ja pakko heti kommentoida, että onpa tosi ihana! Sulla on tosi kaunis tyyli. Ja entisenä pohjoiskarjalaisena tykkään tosi paljon lukea blogeja sieltä suunnalta. Asuisinpa lähempänä niin heti teettäisin vaatteita itselle ja lapselle sulla :D

  Kaunista syksyä ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos paljon kommentista! <3 :) Mukava kuulla, et sie olet joskus asustellut täällä Pohjois- Karjalassa ja miekin kyllä tykkään lukea samalla seudulla asuvien blogeja, joskin monet paikalliset blogit päivittyvät ihan liian harvoin. Mie olen asustellut täällä muutamia kuukausia lukuunottamatta, kolmella eri paikkakunnalla. Haha, ihana, kiitos! Mie teen jonkin verran vaatteita myös pk- seudulle, Kuopion ja Jyväskylän suunnille myös, tulee käytyä näissä sen verran säännöllisesti. ;)

   Kiitos samoin sinulle ja kiitos ihanasta kommentista! ^^

   Poista
 4. Tää oli kyllä aivan mahtava haaste, lueskelin tämän eilen illalla phonella, mutta halusin nyt ihan koneella kommentoida, kun se on paljon mielekkäämpää itselle. :) Mä aion ehdottomasti toteuttaa tämän myös, sen verran hauskaa tietoa tulee sellasesta perus elämästä ja parisuhteen menosta :D Mietin kyllä pitäiskö säästää vähän myöhemmälle, koska nyt raskaana ollessa kaikki on ollut vähän erilaista miten yleensä, kun en oo todellakaan täysissä voimissa :D Toisaalta eipä se elämä tule enää samaksi muuttumaankaan kuin ennen, koska vauva-arki ja kolmannen perheenjäsenen tulo eroaa varmasti siitä mitä ennen oli :)

  Ja hei aika huippiksia nää mustavalkoiset kuvat! Marraskuu on niin kökköä aikaa miljöön suhteen aina, niin ei ois paha julkaista joitain asuja tälleen ;) Toki väreillä leikittelyä ei sit nää lainkaan ja sitä itse harrastan, mutta mustavalkoisien asujen kohdalla mustavalkoiset kuvat toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Kata, teehän siekin tämä myös! <3 Tässä oli just tuollaisia kysymyksiä, mitä ei varmasti olisi muuten ottanut blogissa esille ikinä. :D Vähän mietin, et kehtaako joihinkin kohtaan vastata niin miten se on, mutta tapoja on niin erilaisia. :) Totta, mut voisihan tämän tehdä raskausajalta ja sit myöhemmin vauva-ajalta? Voisi nähdä sitä, että millä tavalla vastaukset muuttuvat tilanteen mukaan. Vauva tuo kyllä muutoksia tullessaan, ainakin ihan alkuvaiheessa ja sit isomman lapsen kanssa on vähän eri jutut. :)

   Joo, näyttää yllättävän kivalta! :) Pitää useamminkin kokeilla jotain uutta, välillä tulee tämmöisiä vahinko oivalluksia kuvia muokatessa. ;) Sopii kyllä suomalaiseen maisemaan marraskuussa, kun värit on jo muutenkin melkein mustavalkeat. Samaa mieltä, kiitos! ^^

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)