keskiviikko 2. lokakuuta 2019

Ohje luonnolliseen meikkiin Laveran meikeillä

*Postauksessa näkyvät meikkituotteet ovat pääosin blogin kautta saatuja. Yhteistyössä NHS. Mainoslinkit ovat kahdella (**) tähdellä merkattuja. 

Oma arkimeikkini on luonnollinen ja kuulas. Käytän pääosin luonnonkosmetiikkaa, mutta muutamia tuotteita käytän myös normikosmetiikan puolelta. Arkimeikistäni on tullut kyselyitä ja kokosin tähän postaukseen käyttämäni tuotteet, joista luomimeikin osuus ei ole päivittäin käytössä. Eli ilman luomiväriä meikkini on tälläinen joka päivä, mutta luomiväriä laitan aina silloin kun ehdin ja haluan panostaa hitusen enemmän. Rajauksia laitan silloin, kun minulla on aikaa käyttää meikkaamiseen enemmän. Ennen meikkaamista kannattaa kosteuttaa iho kunnolla, sillä kuivalla iholla harva meikki näyttää hyvältä - eli kannattaa laittaa iholle seerumi ja ihotyypille sopiva voide heti aamulla hampaiden pesun yhteydessä.

Lavera_uudet_meikit_Lavender_Couture_02_ja_pink_harmony_poskipuna_1

Lavera_meikkipostaus_meikiton_kuva
Tässä meikitön lähtökohta - olen laittanut valmiiksi seerumin ja sen päälle kosteusvoiteen ennen meikkaamista. Kuten kuvasta huomaa, niin ihoni on vaalea ja nenän / poskien seudulla iho punoittaa herkästi ja huonosti nukutut yöt näkyvät tummuutena silmien alla. Näin jälkikäteen ajateltuna olisi kannattanut laittaa herkkää ihoa rauhoittavat tuotteet alle, jotka hillitsevät myös punoitusta. 


Lavera_Natural_Concealer_Ivory_01
Punoituksen lisäksi näin saa tummat silmänaluset piiloon. Concealeria levitetään kolmiomaisesti kuten kuvassa ja häivytetään meikkisienellä. Tämän jälkeen lisään peitevoidetta vielä nenän päälle ja nenän viereen poskille. 


Pohjustus herkästi punoittavalle iholle


Ihoni punoittaa suht herkästi varsinkin silmien alta poskilta ja nenästä, joten laitan yleensä ensimmäiseksi ihonsävyyni sopivaa concealeria tälle alueelle ja silmien alusille myös. Tarvittaessa sama Laveran Natural Concealer sävyssä Ivory 01** peittää myös näpyt ja koostumus on peittävämpi, mutta helpommin levittyvä tässä uudistuneessa versiossa. Meikkivoiteena tällä hetkellä käytän Soft Liquid Foundation- meikkivoidetta sävyssä Ivory Light 01. Tällä saa kuulaan meikkipohjan, vaikka meikkivoide on puolipeittävä ja meikkivoiteessa on Green Lift Complex, joka suojaa ihoa ympäristön haittavaikutuksilta ja epäpuhtauksilta. Luomet pohjustan luomiväriä varten Laveran Eye Shadow Base- tuotteella, joka pitää luomivärin siellä missä pitääkin. Eye Shadow Basen alle voi laittaa ensin meikkivoidetta.

Levitä peitevoidetta nenään, nenän viereen ja alaluomilta kolmiomaisesti alaspäin kuvan mukaisesti. Häivytä meikkisienellä ja lisää tarvittaessa toinen kerros. Käytä meikkimunan kapeampaa päätä silmien lähellä, tuputa meikkivoide muuten pyöreämmällä päällä tasaiseksi.

Lavera_Natural_Make-up_look-3

Natural_make_up_bronzing_powder
Meikkivoiteen levittämisen jälkeen laitan aurinkopuuteria ja poskipunaa. 


Muotoa ja väriä kasvoille aurinkopuuterilla ja poskipunalla


Tällä hetkellä suosikkini aurinkopuutereista on Studio 78 Parisin White Sand 01- aurinkopuuteri, jota sai ennen Joensuun Eco Beautylta eli siksi edellä oleva linkki vie Eco Beauty Wellnessin verkkokauppaan. Sävy on todella pigmenttinen, eikä se ole liian tumma tai liian punainen ihoni sävyyn nähden. Aurinkopuuteria käytän yleensä vain leukaluiden ja leuan alla korostamassa leukalinjaa, mutta samalla sävyllä voi tehdä myös varjoa poskipään alle tai kehystää kasvojen reunoja. Poskipunaltani haluan kaunista, luonnollista ja korostavaa sävyä. Tällä hetkellä käytän Laveran helmiäisenhohtoista Columbine Pink 07**- poskipunaa, mutta jos hienoisesti kimaltava poskipuna ei ole oma juttusi, niin Laveralta löytyy lähes samaa sävyä mattaisena versiona nimellä Pink Harmony 04**. Pink Harmony on mattapintainen, mutta tuo silti kuulautta ja väriä iholle - kuten huomaat alla olevan poskipunakuvan jälkeisessä kuvassa.

Lavera_uudet_meikit_poskipuna_pink_harmony_04
Mattapintainen Pink Harmony 04 - poskipuna Laveralta. 


Lavera_Natural_Make-up_look-5
Tässä vaiheessa poskipunat ja aurinkopuuterit ovat kasvoilla eli tämän jälkeen silmämeikin pariin. 


Lavera_poskipuna_luonnonkosmetiikka-2
Columbine Pink 07- poskipuna on aivan ihana arkeen, tämä kuva on otettu poskipunan ostamisen jälkeen, mutta se on lähes loppunut jo. Vielä on ihan hippusen jäljellä! 


Tykkään käyttää sivellintä aurinkopuuterin ja poskipunan kanssa, mutta siveltimen sijaan voit käyttää meikkimunaa niin, että vedät hieman väriä poskipunanapista meikkisienen pitkälle kyljelle ja vedät kasvojen sivuilta lähtien poskipunan poskipään kohdalle. Tällä tekniikalla kannattaa hieman häivyttää rajoja, siveltimellä saa vähän leveämmän ja häivytetymmän jäljen suoraan. Älä laita poskipunaa liian viistosti alaspäin, ettei kasvojen muoto valahda alaspäin. Minusta paras aurinkopuuterin ja poskipunan levittämiseen on viistopäinen poskipunasivellin, mutta minulla ei valitettavasti vielä ole sellaista hyvälaatuisena, sillä aiemmasta irtoaa karvaa niin paljon, että en halua sitä käyttää. Sain kuitenkin tietooni, että Benecosilta löytyy sellainen sivellin ja saan sen piakkoin testattavaksi!

Meikkisiveltimet_Eco-Tools_Make-Up-Store
Näitä siveltimiä käytän useimmiten - Make Up Storen iso sivellin puuterille; EcoToolsia luomiväreille, poskipunalle ja aurinkopuuterille ja musta sivellin on joku ikivanha sivellin H&M:n valikoimista. Keskimmäistä litteää viistoreunaista sivellintä käytän esim. silmän alaosan osittaiseen rajaukseen tai siveltimen kostuttamalla voi tehdä myös rajauksen yläluomelle luomivärin avulla. 


On helpompaa häivyttää liika väri lähempänä hiusrajaa kuin keskellä naamaa, joten poskipunaa kannattaa laittaa poskipäältä hiusrajasta kasvojen keskiosaa kohti. Tästä on montaa eri makua ja esimerkiksi eri kosmetiikka- alan ammattilaiset ovat opastaneet minua lisäämään poskipunaa molemmilla tavoilla, mutta olen kokenut paremmaksi keinoksi laittaa poskipunan kasvojen reunoilta keskemmälle. Jos haluaa aloittaa poskipunan lisäämisen keskeltä kasvoja, niin kannattaa huolehtia kunnollisesta häivytyksestä ja siitä, että poskipuna tulee oikeaan paikkaan, ettei kasvoille tule vahingossa mollamaija- efektiä. Häivytys on a ja o, ettei kasvoilla ole selkeitä raitoja ja rantuja.

Lavera_uudet_meikit_Luomivarit
Laveran Lavender Couture 02 on suosikkini paleteista, joita Laveralla on saatavilla! Myös Indian Dream- paletissa on ihanat sävyt. 


Väriä luomille ja meikin kiinnitys


Tähän meikkiin käytin Laveran Lavender Couture 02- palettia, jossa on neljä aivan ihanaa sävyä. Tämä korvaa aiemman suosikkini Yves Saint Laurentilta, sävyt ovat samankaltaiset ja tällä Laveran paletilla voit tehdä myös rajaukset kostealla siveltimellä! Eli palettia voi käyttää sekä kostealla että kuivalla siveltimellä. Paletin vaaleinta sävyä levitetään silmäkulmaan ja kulmaluulle. Toisiksi vaaleinta laitan liikkuvalle luomelle ja vähän tummempaa luomivakoon sekä silmän ulkonurkkaan vaaleamman sävyn alle. Häivytys on tässäkin tärkeää, jotta luomista ei tule liian raskaan näköisiä. Luomiväriä laitan myös kapealla siveltimellä alapuolen ripsirajaan, mutta vain puoleen väliin häivyttäen. Tämä tuo muotoa silmille, mutta ei pienennä silmiä kuten yleensä kokonainen alarajaus tekisi.

Lavera_meikit_luonnonkosmetiikka
Tässä kuvassa luomiväri kaipaa vielä ihan hieman häivytystä ennen kasvojen puuteroimista. 


Lavera_uudet_meikit_Lavender_Couture_02_liilat_savyt
Neljä luomiväriä sopivat hyvin yhteen - tässä meikissä käytin ylimmäistä liikkuvalle luomelle, vasemmalla olevaa kulmaluulle ja silmien sisänurkkiin. Oikeanpuolimmaista käytin luomivakoon sekä kulmaluun alapuolelle. 


Meikin kiinnitän puuterilla, myös luomivärin. Luomivärin päälle saatan lisätä puuteria, jonka jälkeen vielä häivytän sitä tai tarvittaessa lisään hieman väriä. Käytän puuterina Laveran Fine Loose Mineral Powder- irtopuuteria**, sillä sävy Transparent on ihanan kevyt, eikä kuivata ihoa. Kuivaihoiselle myös vinkiksi, että voit puuteroida pelkästään kasvojen keskiosan tai T- alueen - joskus poskien puuterointi on liikaa, mikäli kasvovoide ei ole ollut tarpeeksi kosteuttava. Yllättävää kyllä, entisestä kivipuuterifanista on tullut irtopuuterin käyttäjä - tällä saa helposti tasaisen lopputuloksen ja irtopuuteri käy vuoden ympäri, eikä ole liian vaalea ruskettuneella iholla.

Lavera_Natural_Make-up_look

Lavera_Natural_Make-up_look
Tässä sama meikki alkuvuodesta ikkunan edessä luonnonvalossa kuvattuna. 


Viimeisenä laitan ripsivärin, joka on ollut pitkään Avrilin Le Volume** - tarkoitus olisi kokeilla myös muita luonnonkosmetiikan ripsivärejä. Tämä on kuitenkin ollut todella toimiva hennoille vaaleille ripsille! Ripsivärin jälkeen olet valmis ja meikkipohja pysyy itselläni koko päivän, joten en näe tarpeelliseksi pitää meikkejä laukussa mukana. Jos ihosi on rasvaisempaa sorttia, niin kannattaa painaa nenäliinalla tai muulla paperilla kiiltoa pois tarvittaessa - puuterin kerrostaminen ei yleensä ole paras ratkaisu päivän aikana tulleen kiillon poistamiseen. Rasvaisemmalle iholle löytyy myös mattafluideja, jotka ovat todella hyviä meikin alla ja niitä voi käyttää T- alueella myös normaalin ihon omaavat.

Nappaa tästä vinkit talteen ja kerro ihmeessä omia vinkkejäsi tuolla kommenttiboksin puolella!

6 kommenttia:

 1. kiva postaus ja nätin meikit teit! laveran meikit on kyllä hyviä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia! :) Tää meikki on kyllä nätti, kuulas ja korostaa silmiä. Violetin ja vihreän sävyiset silmämeikit ovat suosikkejani, nyt tosin aion testata myös sinisen sävyjä - saa nähdä tykkäänkö yhtä paljon kuin nuorempana. :) Laveraa olen käyttänyt jo useamman vuoden, todella hyvä hinta-laatusuhde on näissä meikeissä. <3 <3

   Poista
 2. Kaunis meikki ja ihana lukea näin perusteellista kerrontaa meikin teosta ^_^ olet kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Spireida! <3 Oli mukava kirjoittaa pitkästä aikaa meikkaamisesta ja tämä meikki on ollut jo pitkään sellainen arkimeikki / meikki juhliin, keikoille yms. :) Sopii moneen tilanteeseen, kun sävyt ovat vaaleammat ja luonnollisemmat. <3

   Poista
 3. Ihanan hempeä syysmeikki! Mäkin tykkään tuosta luomiväripaletista ja poskipunasta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia! :) Tuo paletti on kyllä aivan ihana, pidän noista värisävyistä paljon. Sama juttu kyllä poskipunankin kanssa, ihanan raikas ja talvella tykkään käyttää tuollaista pinkimpää poskipunaa arkimeikissä. <3

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)