tiistai 19. toukokuuta 2020

Yhdeksän asiaa- blogihaaste

Bongasin Marjon blogista tälläisen yhdeksän asian blogihaasteen, joka taitaa olla alunperin Kristiinan blogista lähtöisin. Haasteessa oli sen verran mielenkiintoiset kohdat, että halusin ehdottomasti toteuttaa tämän myös täällä oman blogini puolella! Tästäpä siis pääset kurkistamaan ajatuksiani vanhenemisesta, inspiraatiosta, lapsuudesta ja muusta kiinnostavasta.


Asukuva punaisella tunikalla

Tunika - Sunny´s
Neulehame - Guess
Laukku - DKNY
Nahkatakki - Rokita
Kaulakoru - Mine Güngor
Korkokengät - Minna Parikka

Kuvat; Tanja Räty

Tyylibloggaajan asu kapealla hameella

Bloggaaja Pohjois-Karjalasta


IHAILEN

Ihailen avoimia, hyväntahtoisia ja rohkeita ihmisiä. Sellaisia, jotka uskaltavat välillä mennä mukavuusalueensa ulkopuolelle ja jotka ottavat muut huomioon, eivätkä pelkästään ota itselleen. Vastavuoroisuus on ihmissuhteissa tärkeää, mikään suhde ei pysy yllä, jos pelkästään toinen osapuoli panostaa ja näkee vaivaa. Ihailen myös eri alojen ammattilaisia, todella monet tekevät tärkeää työtä hoitotyöstä kulttuurityöhön ja siitä edelleen esimerkiksi vaikuttamiseen. Ihailen mieheni heittäytymiskykyä niin minun kuin lastenkin kanssa, ihana piirre kenessä tahansa.


Minna Parikan Elizabeth- korkokengat

Punainen DKNY laukku


LAPSENA NAUTIN

Uimisesta, kavereiden seurasta ja siitä, että meitä oli sen verran monta, että pystyimme pelaamaan kotona pesäpalloa ja jalkapalloa ihan ilman kavereidenkin kylään kutsumista. Minusta oli ihanaa, että pääsi pyöräilemällä uimarannalle, kauppaan ja kavereiden luokse! Asuimme urheilukentän vieressä, jossa tuli vietettyä aikaa todella paljon joko metsäreiteillä tai ihan kentällä. Nautin myös moottoripyöräilystä isän kanssa ja siitä, että tutkimme taivaankappaleita kaukoputkella. Äiti ompeli minulle trumpettihousuja ja muita vaatteita valitsemistani kankaista, muistan edelleen monet puhkikäytetyt lempihousut. Äiti myös opetti minua ompelemaan lapsena mm. aluksi barbien vaatteita ja sitten muutakin. Lapsena pidin paljon myös kirjoittamisesta ja kirjoitin erilaisia tarinoita, kouluesseiden kirjoittaminen oli mukavaa!


KUN KAIPAAN INSPIRAATIOTA

Lähden ulos, ateljeelle tai luen sisällä. Käyn katsomassa näyttelyitä, katson hyvää sarjaa Netflixistä tai soitan ystävälle. Joskus myös lepotauko tekee hyvää ja palauttaa inspiroituneen fiiliksen, mutta useimmiten taide, kulttuuri, valokuvaaminen, ystävät tai luonnossa liikkuminen auttaa luovuuden kanssa. Musiikkia kuuntelen myös mielelläni, eniten raskasta rockia ja vanhoja rock- bändejä.


Kevat- tyyli ja kevatmuoti 2020


KOTI MERKITSEE MINULLE

Koti on minulle turvallinen paikka ja paikka, missä saan olla minä hyvine ja huonoine puolineni. Yksi määre meillä oli kotia etsiessä myös se, että siellä tuntuisi turvalliselta - itseasiassa minä en ole aina tuntenut oloani turvalliseksi aiemmissa asunnoissa. Eräällä alueella Joensuussa asuessa aamuyöllä saattoi kuulla, kun joku raahaa lapiota tms. asfalttitietä pitkin ihan makkarin ikkunoiden vieressä, auton varashälytin alkoi soimaan useampaan otteeseen öisin ja talvisin ovi jäätyi niin, ettei se välttämättä mennyt lukkoon. Noh, asuimme siellä hieman yli vuoden vuokralla eli kovin pitkä ajanjakso se ei ollut. Sitä edeltävässä asunnossa taas ovisummeria rimputettiin keskustassa öisin, eräs henkilö tuppasi koko ajan kutsumatta sinne ja jossain välissä aamuöisen ovikellon pimputuksen jälkeen oven edestä löytyi verilammikko. Hyi. Taustalla on toki muutakin, mutta muun muassa nämä asiat toivat itselleni sellaista turvattomuuden tunnetta, mitä en enää koskaan halua kokea ja turvallisuus, turvallinen olo ja omat rajat ovat itselleni erittäin tärkeitä asioita kodissa. Haluan, että kotona on rauhallista ja hyvä olla. Herkkänä ihmisenä en haluaisi missään nimessä asua levottomalla alueella. 


TÄLLÄ HETKELLÄ INNOSTUN

Keväästä ja kesän tulemisesta! Ystävän juhlat, ulkosaunan korkkaaminen, grillaaminen, illanistujaiset ja moottoripyöräily ystävien kanssa. Ehkä joku kesän roadtrip olisi siisti toteuttaa tänä kesänä! Odotan kukkien kukkimista, vihreää nurmikkoa, uimista ystävien kanssa ja piknikkejä. Kesäpukeutumista odotan myös ja sitä, että voi käyttää mitä kenkiä vain ilman sukkiksia. Lyhyiden videoiden tekemisestä olen myös innostunut viime aikoina, katsotaan josko tänne blogiin tekisin myös videota pitkästä aikaa.


KIIREISIN VUODENAIKA MINULLE

Normaalisti kesä on kaikkein kiireisin aika töissä, mutta koronan takia häitä on siirretty vuodella eteenpäin tai loppuvuodeksi. Muutamia hääpukuja on työn alla arkivaatteiden lisäksi, mutta voisi olla enemmänkin. Yleensä huhtikuusta syyskuun loppuun on todella kiireistä, mutta saa nähdä miten nyt tilanne kehittyy - toki valmistan myös arkivaatteita mekoista nahkatakkeihin, niin josko niitä valmistaisin kesällä enemmän kun hääpukuja on vähemmän. Kunhan töitä riittäisi, niin olen tyytyväinen!


Paivan asu punaisella paidalla ja nahkatakilla


MINULLE MIELUISIN ASUMISMUOTO

Ehdottomasti omakotitalossa asuminen. Oma rauha, oma piha ja tarpeeksi luonnonvaloa, kun ei tarvitse pitää verhoja kiinni koko ajan. Pidän siitä, että saan kuunnella musiikkia normaalilla voimakkuudella, eikä elämisen ääniä tarvitse varoa. Pihalla voi myös olla ja tehdä vaikka mitä ilman uteliaita katseita, jonka lisäksi pihaa saa laittaa sellaiseksi kuin haluaa ja saa käydä nappaamassa pihalta pionit maljakkoon. Pienempiin remontteihin ei tarvitse kysellä lupaa ja tontti on sen verran iso, ettei kukaan rakennuta taloa ihan kylkeen kiinni. Luonto on myös lähellä, eikä taloon kuulu muiden asumisen äänet ja keskustelut. 


MITÄ AJATTELEN VANHENEMISESTA

Hmm. Vanheneminen ahdistaa hieman, mutta toisaalta olen ihmisenä huomattavasti kokonaisempi ja itsevarmempi kuin vaikkapa kymmenen vuotta sitten. Syksyllä täytän 30- vuotta ja olemme varanneet huvilan ystäväni kanssa suurempia juhlia varten, joten toivotaan että pääsemme juhlistamaan synttäreitä yhdessä meidän molempien ystävien kanssa!

Tähän hetkeen olen tyytyväinen, mutta saa nähdä mitä vuodet tuovat tullessaan ja mitä kaikkea ehtii vielä kokea. Pitäisi tehdä jonkinlainen haavekartta tai uusia tavotteita, kun sitä ei voi ennalta tietää kuinka pitkään täällä maan päällä tallustellaan. On ihan turhaa miettiä, mitä muut sinusta ajattelevat tai elämästäsi ylipäänsä, kunhan et vahingoita muita toiminnallasi. Omaan elämäänsä ja sen hyvänä pitämiseen keskittyminen tekee ihan hyvää kelle tahansa, myrkyllisyys tuo lisää negatiivisia asioita elämääsi. :) Elät täällä itseäsi ja läheisiäsi varten, et tuntemattomia tai puolituttuja varten.


Tyyliblogin asukuva, potretti

Minna Parikan korkokengat


PROJEKTEISTA PUHEENOLLEN

Tässä pohdiskelin, että olisipa siistiä maalata ulkosauna pastelliliilaksi, mutta perheen miesväki on sitä mieltä, että punainen olisi parempi. Katsotaan maalataanko millään värillä vai annetaanko olla nykyisessä ulkoasussaan - saunan uusi paikka on hieno! Pitäisi käydä ostamassa multaa ja istuttaa vielä kukkia, jonka lisäksi voisi kasvattaa myös perunoita ja muuta. Itselleni meinasin myös vaatteita tehdä, kun kankaita omiin projekteihin on tullut hankittua vuosien mittaan ja nyt on aikaakin ommella. Mitäköhän muuta projektia sitä kehittelisi?


Paivan asu aikuisen tyyli


Mukavaa viikkoa sinne ruutujen toiselle puolelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)