keskiviikko 20. toukokuuta 2020

Yksi trendi yli muiden ja asukuvia Paalasmaan kallioilta

Yksiolkaimisuus on tämän kevään ja kesän hitti, josta olen todella iloinen. Epäsymmetrisyys on usein kauniimpaa kuin symmetrisyys, oli kyse sitten yksiolkaimisuudesta tai parittomasta nappien määrästä. Tämä asu on ollut myös yksi kommentoiduimmista asuista, mitä olen viime aikoina käyttänyt ja käytiinkin ottamassa tästä asusta kuvat Juuan Paalasmaalla! Yksiolkaimisen topin löysin Johanna Turpeisen Instagram- tilin kautta, jossa hän näytti NA-KD- verkkokaupasta tekemänsä tilauksen vaatteita. Laitoin topin tilaukseen, vaikka verkkokauppa ei ollut ennestään tuttu ja toppi on kyllä huomattavasti kauniimpi livenä, kuin NA-KD:n verkkokaupan kuvissa. Tilaus tuli todella nopeasti perille ja toppi oli edullinen, kun hyödynsin vielä uutiskirjeen tilaamisesta saamani alekoodin. Olen varma, että tulen joko valmistamaan itse tai ostamaan muutamia yksiolkaimisia ihanuuksia lisää.

Asu-mustilla-saappailla

Nahkatakki - Rokita
Nahkahame - Rokita
Yksiolkaiminen toppi - NA-KD (löydät topin täältä!)
Sukkikset - DIM / Sokos
Saappaat - Dame Rose, löytö Italian reissulta
Aurinkolasit - Instrumentarium*

*Saatu blogin kautta.

Kuvat; Kukkamaaria K.

NA-KD-yksiolkaiminen-toppi-asussa

DKNY-saffianonahkainen-laukku

Paivan-asu-nahkahameella-ja-yksiolkaimisella-topilla-4

Tiedättekö mitä? Yksiolkaiminen toppi oli ensimmäisiä ompelutöitäni lapsena käsityötunneilla ja käytin sitä toppia todella paljon. Aplikoin toppiin erilaiset kuviot etu- ja takapuolelle. Tuolloin muodissa oli myös yksiolkaimiset reput, jollaisen minäkin sain - rakastin sitä reppua! Monella tytöllä oli koulureppuna käytössä samantyyppinen, vaikka jotkut kavereiden vanhemmat pelottelivat, että olkapäät jäävät pysyvästi keskenään eri korkeudelle koulukirjoja tai muuten painavaa reppua kantaessa. Noh, eihän se trendi ihan vuosikausia kuitenkaan kestänyt, mutta minusta se oli yksi ihanimmista trendeistä ala-asteikäisenä.

Paalasmaa-asukuvat-yksiolkaimisella-paidalla-27

Paivan-asu-nahkahameella-ja-yksiolkaimisella-topilla

DKNY-olkalaukku

Tyyliblogi-asukuvia-vaaleanpunaisella-topilla

Yksiolkaiminen-toppi-asussa

Yksiolkaimisuus tuntuu tuoreelta, raikkaalta tuulahdukselta trendien joukossa ja paljon mielenkiintoisemmalta kuin iänikuiset raidat tai muut kuosit eri väreissä. Mekoissa ja topeissa epäsymmetrisyys näyttää kauniilta ja ehkä hieman salaperäiseltä tai seksikkäältäkin, kun toinen olkapää jää kokonaan paljaaksi. Konservatiivisemmassa pukeutumisessa ja tietyissä paikoissa olkapäät peitetään aina, mutta minusta on ihana pukeutua näin vapaa- ajalla ja tavallaan tyyli näyttää rennommaltakin yksiolkaimisella topilla. En yleensä tykkää itse pukea esimerkiksi reisitaskuhousuja, housupukuja, farkkuja, laatikkomaisia vaatteita tai pyöräilyshortseja, vaikka ne muodissa ovatkin - viihdyn paremmin hameissa ja mekoissa arkena. Se on osa minua, arkeani ja naisellisuus on ollut jo vuosikausia minua eniten miellyttävä piirre pukeutumisessa.

NA-KD-yksiolkaiminen-toppi-asussa-3

Paalasmaa-asukuvat-vaaleanpunaisella-paidalla-6

Yksiolkaiminen toppi on ihanan raikas väriltään, NA-KD myy samanlaisia tai samankaltaisia toppeja myös mustana ja esimerkiksi vaaleankeltaisena. Ihanan pehmeä toppi ja pidän tuosta, että nauhat saa solmittua vyötärön ympärille tai rusetille, kuten minä olen näissä kuvissa tehnyt. Rusetin nauhojen roikkuminen tuo jotain pientä jujua asuun, ainakin näin minihameen kanssa puettuna. Minusta oli mukavaa käydä Paalasmaalla pitkästä aikaa, viimeksi olen käynyt siellä moottoripyöräilemässä kaverin kanssa. Samalla pyörähdettiin lapsuuden maisemissa ja käveltiin samaa joenrantaa pitkin kuin lapsena. Seuraavan kerran voisi käydä motskalla minipiknikillä tuolla kallioilla jonkun kaverin tai useamman kaverin kanssa.

Joko te seuraajat olette ihastuneet näihin yksiolkaimisiin toppeihin? Aiotko hankkia itsellesi tai puolisollesi kesäksi tällaisen?

Paalasmaa-asukuvat-tyyliblogiin-3


2 kommenttia:

  1. Ai että tää toppi näyttää kyllä ihanalta <3 Itse tykkäsin myös yksiolkaimisista repuista ala-asteella ja ihan samalla tavalla meillä sanottiin sen aiheuttavan ryhti ongelmia tai olkapäiden epätasapainoa :D Itse taisin olla silloin jo niin kieroselkäinen tapaus, että se reppu sopi minulle paljon paremmin kuin tavalliset koulureput, jotka tuntuivat aina painavan ihan väärin olkapäistä :`D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Spireida! <3 Tätä oli myös mustana ja vaaleankeltaisena, hinta about parikymppiä eli aika edullinen on. :) Haha, joo se voi olla, että aika monet vanhemmat ovat niistä repuista varoittaneet - muitakin uskomuksia muistaa lapsuudesta, kuten se, että näkö menee ja sokeutuu jos painaa silmiä liian pitkään. :D Ne reput olivat kyllä ihania, mielenkiinnolla odotan tuleeko ne uudelleen muotiin tänä kesänä!

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)