keskiviikko 27. toukokuuta 2020

Tue pientä yritystä - Suosikkiyritykseni top 15

*Kuvissa näkyy muutamia blogin kautta PR- näytteenä saatuja tuotteita ja tekstissä on yksi mainoslinkki, jonka tunnistat kahdesta (**) tähdestä. 

Tänä aikana on tärkeää tukea kotimaista ja kokosin tähän lempiyrityksiäni Joensuun alueelta sekä muualta Suomesta, joskin rajasin määrän 15:sta eri yritykseen. Saatan tehdä vielä toisen postauksen, tässä ei ihan kaikki mieleeni tulleet yritykset vielä olleet! Näitä yrityksiä suosittelen lämpimästi, jokaisen yrityksen palveluihin ja tuotteisiin olen ollut todella tyytyväinen. Suomen talouden kannalta kotimaiseen panostaminen on tilanteesta johtuen erittäin tärkeää ja kannattaa mahdollisuuksien mukaan tilata suoraan yrittäjältä, jolloin hänelle jää suurempi osuus myynnistä kuin jälleenmyyjien kautta. Myös lahjakorttitilaukset auttavat pulassa olevia yrityksiä selviämään vaikeiden aikojen yli.

On myös ilmaisia keinoja, joilla voit tukea yrittäjiä ja vaikuttajia; tykkäämällä, suosittelemalla, lukemalla, kommentoimalla, julkaisemalla kuvia omassa somessasi ja kertomalla suosikkisi, jakamalla sisältöä ja reagoimalla julkaisuihin.

Eco Beauty Hair


Vakkarikampaajani Merita Eco Beauty Hair- ekokampaamossa tekee loistavaa jälkeä ja kasvivärjäykseen siirtyminen on parantanut hiusteni kuntoa huomattavasti. Leikkaukset onnistuvat aina ja juttu luistaa ekokampaajan kanssa, niin aika menee nopeasti. Käyn leikkauttamassa ja värjäyttämässä hiukset täällä aina, jonka lisäksi välillä värjäytän ripset ja kulmat. Kulmien siistiminen on myös yksi hyvä palvelu, tulee tarkkaa jälkeä ja kulmista ei tule liian ohuet, vaan juuri sellaiset mistä pidän! Eco Beauty Hairilla on myynnissä muun muassa SolaSaippuan palasaippuoita ja kampaamotasoista luonnonkosmetiikkaa John Masters Organicsilta. Jos pidät siitä, että hiukset ovat toooodella silkkiset, niin täältä löytyy oikeat tuotteet hiusnaamioista hoitoaineisiin. Myös hiustenhoitoon löytyy erilaisia harjoja. Rauhallinen ja viihtyisä paikka. Eco Beauty Hairilta löytyy ilmainen parkkipaikka ja työnjälki on aina laadukasta.

Kukkakampaus_pitkiin_hiuksiin

Kasvivarjatyt_hiukset_eco_beauty_bloggerstyle-7

Cardon-Collection-kotimainen-collegepaita-19


Cardon Collection


Kerrankin siistejä collegepaitoja, joissa on tarpeeksi pitkät hihat! Laadukkaita vaatteita, jotka tuntuvat ihanalta päällä ja sopivat sekä rennompaan, että siistimpään tyyliin. Toppien ja t- paitojen kevyeltä tuntuva lyocell- kangas on hengittävä lämpimään vuoden aikaan - testiin saamani punainen pitsitoppi on ollut ihana nyt helteillä ja tilasinkin saman topin myös mustana sekä valkoisena. Cardon Collectionin valikoimasta löytyy myös miesten paitoja ja huppareita, mutta myös naisille tuli uutuushuppari pidemmällä helmalla eli kannattaa käydä tsekkaamassa, mikäli etsit hupparia pidemmällä helmalla. Todella tyylikkäitä käyttövaatteita ja yli puoli vuotta käyttämäni vaatteet ovat edelleen kuin uusia useista käyttökerroista huolimatta. Ostin juuri lisää Cardonin vaatteita, kun olen ollut niihin niin tyytyväinen. Cardonin vaatteissa vastuullisuus on mukavuuden ja kestävyyden lisäksi a ja o, jonka lisäksi he avaavat verkkosivuillaan käyttämänsä tehtaan taustoja avoimesti. Cardon Collectionista voit lukea lisää tästä postauksesta. 


Metsä/ Skogen


Metsä/ Skogenilta löydät vastuullisesti tuotettua kosmetiikkaa, vaatteita, asusteita, saunatarvikkeita ja itse liike Helsingissä on kokemisen arvoinen. Ja nyt, arvon Itä- Suomen asukit - Metsä/ Skogenin verkkokauppa on auki! Täältä löytyy ihania rentoja, pehmeitä ja löysiä vaatteita aikuisille sekä lapsille, mutta samasta paikasta voit löytää myös tarvikkeet jalkakylpyyn ja pysähtyä kuuntelemaan metsän ääniä Mushroom Bar:iin. Tämä liike on elämys, tuotteita voi ostaa hyvillä mielin ja yrityksen arvot ovat kohdallaan. Lämmin suositus, tällaisia liikkeitä pitäisi olla enemmänkin. Mushroom Barissa kannattaa maistaa punajuurilakritsi- evästä ja pakuricappucinoa! Alla olevan kuvan paita on Metsä/ Skogenilta ja nyt on saatavilla myös lapsille vastaavia paitoja, jollaisen aion meidän muksulle tilailla.

Asu-nahkahameella-ja-valjalla-paidalla


Kauppaneuvoksen kahvila / Taitokortteli


Erittäin rauhallinen ympäristö ja puutalo on ihanan tunnelmallinen. Kauppaneuvoksen kahvila sijaitsee Joensuun keskustassa Taitokorttelissa. Kesällä täällä pääsee terassille nauttimaan kahvilan antimista, mutta myös sisätiloista löytyy eri huoneista tilaa asiakkaille. Täällä saa helposti pidettyä lyhyen palaverin erillään muista. Valitse ehdottomasti broileri-vuohenjuusto- grillileipä - parasta mitä kahvilasta saa, annos on ruokaisa salaatteineen ja on niiiiin herkullista. Hinta- laatusuhde on erinomainen! Otan aina tämän saman leivän, mikäli sitä paikan päällä on. Ah. Täydellinen leipä ja kyytipojaksi voi ottaa esimerkiksi mehua, skumppaa tai kahvia. Henkilökunta on auttavaista täällä, aina saa apua jos on vaikka kädet täynnä tai lapsi sylissä. Kerran myös grillileivät olivat loppuneet kokonaan ja asiakaspalvelija teki minulle vastaavan annoksen toisesta myynnissä olevasta leivästä. 10+ palvelulle, yleensä jotain tiettyä etsiessään saa muissa kahviloissa vastaukseksi, että siellä vitriinissä on mitä on. Paras kahvila! 


Pala- Soppi


Pala- Sopista saat kankaita, mitä ei välttämättä muualla Suomessa myydä. Kannattaa tsekata erityisesti silkit, villakankaat, trikoot, kotimainen merinovilla ja kuviolliset kankaat. Täältä löytyy mm. Kukkakuoseja, digiprint- kuvioita, alhaalta- ylöspäin suuntautuvia kukkakuvioita sekä hienoja puuvillakankaita, jotka sopivat kesäisiin mekkoihin ja tunikoihin. Henkilökunnalta kannattaa rohkeasti kysyä apua, sillä he saattavat muistaa haluamasi kankaan löytyvän liikkeen ylähyllyiltä tai muualta, mihin et itse välttämättä huomaa katsoa. Täältä olen ostanut sellaisia kankaita, joista asiakkaat ja uudet asiakkaat ovat tykänneet niin, että olen ostanut koko loppupakan samaa kangasta! Osa kankaista on ostettu Euroopasta, siitä suuri plussa ja valikoima on persoonallisempi kuin monissa muissa liikkeissä. 


Hyvinvoinnin Tavaratalo


Hyvinvoinnin Tavaratalosta** tilaan yleensä kaikki käyttämäni Cattier Parisin, Laveran, Nurmen ja muiden vastaavien luonnonkosmetiikkamerkkien tuotteet. Alla olevia savinaamioita ostan aina useamman kerralla, näitä käytän joka viikko! Valikoima on todella laaja ja toimitus on nopea, jonka lisäksi uutuustuotteet tulevat nopeasti verkkokauppaan. Ajoittain täältä löytyy todella hyviä tarjouksia ja kampanjoita, jotka kannattaa ehdottomasti hyödyntää. 

Cattier_paris_savikuorinta_savinaamio-2


Kätevä Käsi- askarteluliike


Askarteluliikkeen valikoima on todella laaja ja yleensä aina löytyy sitä mitä etsiikin. Kätevä Käsi- liikkeestä löydät tarvikkeet maalaamiseen, käsitöihin, askarteluun, lasimaalaukseen, kankaanpainantaan ja moneen muuhun luovaan tekemiseen. Inspiroiva pieni liike, joka sijaitsee ihan Joensuun keskustassa kauppakeskus Centrumissa. Liikkeestä saa myös heliumilla täytetyt foliopallot vaikkapa synttäreille tai muihin juhliin.

Cobblerina_finnish_leather_bag


Cobblerina


Cobblerina valmistaa aivan ihania laukkuja, lompakoita ja muita asusteita Suomessa. Laukut kestävät aikaa ja normaalia käyttöä, yllä esimerkiksi yksi vuosikausia vanha rusettilaukku, joka on ollut mukana muun muassa keikoilla, baarissa, festareilla, roadtripeilla, matkustellessa ja ihan kaikkialla. Todella hyvää laatua! Nykyään rusettilaukkujen olkahihna on leveämpi ja säädettävää mallia. Cobblerina pyrkii minimoimaan leikkuujätteen ja hyödyntämään nahasta kaiken mahdollisen, jonka lisäksi laukkujen vuorit ovat kierrätysmateriaaleista tehtyjä. Kotimaista, erittäin laadukasta työtä ja erittäin toimivaa kuten voi arvailla omista ostoksistani - minulta löytyy kolme suurta rusettilaukkua, yksi suuri London- laukku ja neljä pientä rusettilaukkua. Laukkuja saa myös toiveväreissä ja kannattaa tsekata myös kukkarot, korvikset ja muut. 

Cobblerina-kotimainen-nahkalaukku

Cobblerina_rusettilaukku-2Joen Suutaripalvelu eli Verstas


Joensuun keskustan Citymarketin käytävältä löytyvä Joen Suutaripalvelu eli Verstas korjaa ja huoltaa kenkäni, laukkuni ja tekee tarvitsemani avaimet kotiavaimista auton takakontin avaimiin. Hinta- laatusuhde on hyvä ja työt valmistuvat aina nopeammin kuin odotan. Nykyään Verstaalla voi myös korjauttaa puhelinten näyttöjä ja auton avaimista onnistuu myös ns. ohjelmoitavat avaimet. Täältä tilasin myös kauniin nimikyltin oveen. Jos esimerkiksi kenkien kunto näyttää onnettomalta, niin kannattaa kiikuttaa ne tänne! Monet kengät ja laukut ovat saaneet lisää käyttöikää, kun olen vienyt ne suutarille korjattavaksi ja esimerkiksi laukun hihnat tai kenkien repeymät korjautuvat ammattitaitoisesti. Myös kenkien vetoketjut ja korkolaput vaihtuvat vaivattomasti suutarilla. Nahkapohjaisten kenkien pinnat olen pohjustuttanut heillä Louboutineista Minna Parikoihin, jolloin ei tarvitse varoa kosteitakaan kelejä kenkien kanssa. 


KorkolapunVaihtoSuutarillaJoensuu
Kuin uusi - korkolappu vaihdettu, kengät huollettu ja plankattu, sekä koron rikama korjattu näkymättömiin. 

Guess_Satiinikorkokengät
Suutari korjasi nämä kengät takaisin käyttöön, sillä ahkeran käytön jälkeen sisäreunalta lähti kappaleen reuna irti ja suutarilla se kiinnitettiin tukevammin kiinni mm. pienten naulojen avulla. 


Viola Orvokki- kukkakauppa


Viola Orvokki sijaitsee Käsämässä Kuopiontien varressa osoitteessa Sotkumantie 6. Tilasin heiltä surulaitteen isän hautajaisiin ja lopputulos oli kauniimpi kuin osasin kuvitella! Tilaus hoitui helposti puhelimessa, jossa sovimme värimaailmasta, vaihdettavasta kausikukasta ja hoidin maksun verkkokaupassa puhelun jälkeen. Erinomaista palvelua, kukkalaite oli runsas ja ehdottomasti hintansa arvoinen sillä kukkamäärällä ja laadulla. Täältä käymme kukkakimput myös läheisille merkkipäivinä ja täältä löytyy myös muita kukkakauppatarvikkeita, sekä koristeita. Kauniita ja taatusti tuoreita kukkia, suosittelen! Parkkiin pääsee suoraan kukkakaupan eteen ja tarvittaessa voi sopia erikseen esimerkiksi kukkien hakuajasta, kuten teimme isän hautajaisiin tilatun surulaitteen kanssa. 


Kaarto Kids & Lifestyle


Kaarto Kids & Lifestyle:lta saa vastuullisten ja kotimaisten lasten vaatteiden lisäksi ihania koruja, kannattaa tsekata ainakin Yo Zenen ja Unique Design by Marian korut! Myös Yo Zenen vaatteet ovat ihania, varsinkin origami-kuosilliset ja halauskuosilliset vaatteet. Kaartolle voi laittaa viestiä ja toiveita tuotteista, jonka jälkeen yrittäjä toimittaa tuotteet Joensuussa ja lähialueilla ovelle tai postilaatikkoon.


Mihailin Taverna


Jahka ravintolat aukeavat taas normaalisti, niin lähden ehdottomasti Joensuuhun Mihailin Tavernan terassille! Sitä ennen ruokaa voi tilata Woltin kautta ja kesäisin Mihailin Tavernalla on grilli terasseineen ihan torin kupeessa. Toivottavasti tänäkin kesänä, mikäli epidemiatilanne rauhoittuu maailmalla. Mihailin tavernasta saat hyvää ruokaa, joka sopii myös lapsen makuun (!!) ja paikan päältä saa myös hyvää erikoisolutta.

Outfit_leatherskirt_croptop-12
Tämä kuva on Bella Photon käsialaa ja tämä on yksi suosikkikuvistani ikinä! 


Bella Photo


Bella Photon Salla ottaa mielettömiä kuvia ja hänen studionsa sijaitsee Kuopiossa. Sijainnista huolimatta Salla kuvaa mielellään myös Joensuun seudulla ja hän onkin täällä muutamaan otteeseen käynyt kuvaamassa asiakkaita. Kuvien jälki on todella mahtava, jonka lisäksi Salla on todella hyvä lasten kanssa ja saa luotua miellyttävän tunnelman kuvauksiin kuin kuvauksiin. Hän kuvaa mm. häitä, juhlia, yrityskuvia, tuotekuvauksia ja lapsikuvauksia. Olemme kuvanneet myös Black Swan- teemaisia kuvia, jotka onnistuivat todella hyvin haastavista olosuhteista huolimatta ja Sallaa olen suositellut kaikille tutuille yrittäjistä hääpukuasiakkaisiin ja siitä pienten lasten äiteihin. Eli toisin sanoen kaikille, joilla on tarvetta valokuvaajalle! 


Outokummun kangaskauppa Palttina


Palttinan palvelulle suuren suuri peukku - tämä oli ainoa liike, mistä sain lyhyellä varoajalla tekstarilla kuvan kankaasta ennen Outokumpuun ajamista. Oli todella tiukka aikataulu, mutta saatiin erään asiakkaan vanhojentanssipuvun helmakangas vaihdettua oikean pituiseksi. Juuri oikea sävy löytyi, joka on harvinaista ja oli ihana, miten hyvin palvelu pelasi, ettei tarvinnut turhaan ajaa kangasta etsimään eri paikkakunnalle. Palttinasta saa kauniita kankaita, erilaisia neulomislankoja ja askarteluhelmiä. Palttinassa pitäisi käydä useamminkin, on aika mahtava juttu, että myös Outokummusta löytyy kangasliike. 


Jaanan kirppis Polvijärvellä


Jaanan kirppikseltä löytyy vaikka mitä mielenkiintoista - vaatteiden ja kenkien valikoima on suuri! Monet käyvät kirppiksellä kauempaakin ja lähes jokaisella käyntikerralla olen löytänyt kirppikseltä vaatteita ja kenkiä itselleni tai perheelleni. Täällä tekee mahtavia löytöjä, kerran löysin uudenkarheat aitonahkaiset nilkkurit kahdeksalla eurolla, lapsen ulkoiluvaatteita ja paitoja eurolla tai muutamalla. Kierrätys kunniaan ja täällä käydään usein, kun tarvitsemme vaatteita tai kenkiä meille tai lapselle. Nyt tosin saadaan naapurista ostettua pojalle sopivia vaatteita isommat satsit kerralla!

Laittakaahan nämä yritykset itsellenne talteen ja kertokaa kommenteissa omia suosikkiyrityksiänne perustelujen kera. Erityisesti vaatteisiin ja muotiin liittyvät yritykset kiinnostavat, mutta myös luonnonkosmetiikka, ravintolat, kahvilat ja pienet puodit herättävät kiinnostukseni! Mukavaa viikkoa teille kaikille sinne ruutujen toiselle puolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)