perjantai 10. toukokuuta 2024

Täydellinen kesämekko Nakoalta

Ostin aivan täydellisen kesämekon! Ja vieläpä sellaisen, mitä voi käyttää minä vuodenaikana vaan, kunhan mekon asustaa eri tavalla. Olen jo jonkin aikaa seurannut Nakoaa sosiaalisessa mediassa. Oli aivan pakko ottaa heidät seurantaan Instagramissa, sillä heillä on todella kauniita mekkoja ja toppeja valikoimassa. Just sellaisia, mitkä sopii omaan tyyliini. Olen kaivannut muutamaa käyttömekkoa arkeeni, sillä ne pelastavat niinä päivinä, kun haluaa mahdollisimman simppelin ja mukavan asun päälle.


Pellavamekko - Nakoa
Olkalaukku - Marimekko
Korkokengät - Minna Parikka


En voi edes kuvailla, miten ihanan pehmeää Nakoan käyttämä pellava on! Siis todella, todella, pehmeää, mutta silti kankaasta ei näy ollenkaan läpi. Avauduin aiemmin siitä, mikä minua ärsyttää suunnattomasti naisten vaatteissa ja yksi niistä oli läpikuultavat mekot, joiden alle joudut ostamaan erikseen alusmekon. Perhana vie, tässä mekossa on myös järkevän kokoiset sivusaumoihin piilotetut taskut! Eli toinen asia, mikä yleensä mättää naisten vaatteissa. Ai että, ihanaa! Tämä on mukavien pellavamekkojen aatelia.


Mietin pitkään, tilaanko ensin Annika- mekon vai tämän Ariela- mekon, mutta tämä on malliltaan enemmän minua. Annika- mekkokin on ihana, mutta minua mietityttää vähän sen istuvuus ja pituus. Sitä pitäisi melkein päästä sovittamaan ensin tai ainakin lukea kokemuksia mekon istuvuudesta enemmän. Ariela- mekkoja oli monessa upeassa sävyssä, mutta musta oli hyvä valinta ensimmäiseksi Nakoan mekoksi. Pidän myös Mulberrysta ja Pink Peacock- sävyistä.

Mekossa on kauniit perhosolkaimet, jotka joustavat. Tässä mekossa yläosa on napakkaa, mutta pehmeää smokkirypytystä eli koko antaa hyvin paljon anteeksi. Luulen, että itsellenikin olisi mennyt kokoa pienempi, mutta tämäkin on erittäin hyvä ja mukava päällä, kun yläosassa on joustoa sopivasti. Malli on todella imarteleva jokaiselle vartalotyypille. Istuvuus kurvikkaammalle jännitti hieman, sillä minulla ei taida olla yhtäkään smokkirypytyksellistä mekkoa, koska yleensä ne eivät istu hyvin. Tämä istuu todella hyvin, eikä muodosta pussukoita selkään, eikä vatsan puolelle!
Arvioinneista bongasin, että moni on valinnut kokoa pienemmän koon kuin normaalisti ja olen kyllä aika samaa mieltä. Olkaimia ja helmaa on mahdollista lyhennyttää ompelijalla tai lyhentää itse, mikäli ompelu sujuu. Olkaimiakaan ei tarvitse edes purkaa kokonaan, vaan voit purkaa tai pyytää ompelijaa purkamaan noin sentin matkalta ja kiristämään olkaimen sisällä olevaa kuminauhaa kireämmäksi.

Pidän tästä mekosta niiiiiin paljon, että sovitettuani tätä mustaa päätin tilata toisen samanlaisen. Vielä mietin, kumpi noista kahdesta muusta sävystä sopisi itselleni paremmin. Sävyjä on siis enemmänkin kuin kolme, mutta itse tykkään eniten mustasta, Mulberrysta ja Pink Peacock- väristä. Suunnittelin myös, että lyhentäisin toisen mekon helman polven yläpuolelle, niin sitten minulla olisi kaksi erilaista mekkoa. Tässä Ariela- mekossa helma yltää polven alapuolelle saakka, mutta silti helma ei ole liian pitkä minulle, eikä pätkäise jalkoja liian alhaalta. Olen 166cm pitkä.
Nakoan mekot suunnitellaan Suomessa, mutta vaatteet ommellaan Virossa, kuten monen muunkin suomalaisen brändin. Nakoan käyttämä pellava tulee Liettuasta ja he ovat nähneet vaivaa löytääkseen vastuullisesti toimivat tehtaat. Yksi Nakoan tärkeimmistä arvoista on se, että heidän tuotteensa valmistetaan vastuullisesti hyvissä oloissa kaikkia toimijoita kunnioittaen.

Minusta oli ihana lukea myös, että he haluavat toimia vastuullisesti ja välittäen kaikkia sidosryhmiä kohtaan - muun muassa työntekijöitä, vaikuttajia, valmistajia, suunnittelijoita ja jälleenmyyjiä kohtaan. Tämänkin luulisi olevan itsestään selvää, mutta voin sanoa omien kokemusteni perusteella, että ei todellakaan ole! Varsinkaan vaikuttajana tai ompelijana. 
Ensimmäinen tilaukseni ja kokemukseni Nakoasta oli erinomainen. Paketti lähti matkaan samana päivänä kuin tilasin mekon ja saapui nopeasti perille. Mekko oli kauniisti pakattu, eikä pakkaamisessa ollut käytetty ollenkaan muovia. Mekkoa avatessani syliin tippui kiitos- kortti, jossa toivottiin, että "tunnet olosi itsevarmaksi, huolettomaksi ja vahvaksi vaatteissasi ja kehossasi." Minusta tämä kiteyttää hyvin Nakoan arvoja. Jokainen on arvokas sellaisena kuin on ja vaatteet tehdään ihmisille, koosta ja vartalonmallista huolimatta. Suurin osa vaatteistahan kaavoitetaan ja tehdään C- sarjalle eli yli 165cm, mutta alle 175cm pitkille (hoikille) ihmisille. 

Suosittelen tutustumaan tähän brändiin tarkemmin, ihastuin ensi ostoksesta ja sovituksesta. Ehdottomasti. Kymmenen kautta kymmenen mekosta, laadusta, palvelusta ja arvoista! Mekoissa ja muissa tuotteissa on valinnanvaraa, vaikka juuri tämä mekko ei sinua sykähdyttäisi. Monipuolisuus on yksi Nakoan vahvuuksista, sillä valikoimasta löytyy sekä istuvampaa, että väljempää ja peittävämpää vaatetta. 

Jos vastuullinen muoti ja eettisyys kiinnostaa, niin olet todennäköisesti kiinnostunut myös näistä postauksista: 

Ikimuistoista viikonloppua sinulle! 

4 kommenttia:

 1. Aika ihana mekko 🤍 vielä en ole ehtinyt käymään mekkoja läpi rekistäni, mutta sieltä kun karsin muutamat harvoin yksilöt pois niin kaipaisin juuri tällaista laadukasta ja monikäyttöistä mekkoa kesäksi.

  Pistän korvan taakse ja palaan postaukseen lukemaan tästä kokoluokituksesta vielä uudestaan, aina saa tarkasti katsoa että saa itselle sopivan kun pituutta ei ole juuri siunaantunut mutta kurveja on 😆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! ❤️ Tää mekko on aivan ihana, olen käyttänyt tätä jo monena päivänä (tämähän siis tuli tyyliin maanantaina :D) - todella helppo mekko arjessa. Mukava päällä ja silti toimii ihmisten ilmoilla + oikein asustamalla myös juhlissa.

   Tästä mekosta ottaisin joko kokoa pienemmän tai jos on kahden koon välissä, niin pienemmän niistä. Joustoa on todella hyvin ja tuo smokkirypytys on tehty taidolla, niin se kestää varmasti ja muotoutuu juuri oikeista paikoista. Olkainten joustavuus antaa myös pelivaraa aika paljon, sillä yleensä joudun aina lyhentämään olkaimia, mutta nyt ei tarvinnut! Myös helman lyhennys on onneksi helppoa, ei tarvi kuin sopivaan mittaan leikata ja tehdä kapea 1cm+ 1cm päärme. Edullista siis ompelijallakin teetätettynä, jos ei itseltä onnistu. 🤗 Miulla tässä pituus toimii hyvin, mutta olen vain sentin pidempi kuin suomalaiset naiset keskimäärin.

   Poista
 2. On kaunis! Sopii sulle niin ja pidän kovasti mekon yläosasta ja olkaimista. Ei liian yksinkertaista muotoilua, ja ne taskut - ihan parasta. Varmasti tulee paljon käyttöä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! ❤️ Tämä mekko on kyllä super kaunis, aivan ihana päälläkin. Olkainten yksityiskohdat ovat hienot ja kuitenkin sopii monelle mittasuhteiltaan erilaiselle ihmiselle, kun joustavat hieman. Taskut on ihan "must" hameissa ja mekoissa! 🥰 Huippua, että Nakoalta löytyi juuri tällainen mekko, jossa ei ole hihoja ja smokkirypytys istuu todella hyvin. ^^ Tässä on niin sanotusti kaikki kohdallaan!

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)