sunnuntai 12. toukokuuta 2024

Päivän asuun romantiikkaa, mutta asenteella!

Tiedätkö, missä liikkeessä käymistä odotin eniten Ruotsin reissulla? Aina, kun käyn tai käymme Tukholmassa, niin tie vie ensin Urban Outfittersille. Urban Outfitters ei ole vastuullinen vaateliike, mutta siellä on niin hyvin omaan makuuni sopivia vaatteita, että siellä voi käydä ihan vain inspiraation vuoksi. 

Toisinaan sieltä tulee ostettuakin jotain, kuten tällä viimeisimmällä reissulla. Löysin alusvaatteita ja kaksi uutta paitaa kesäksi. Urban Outfittersilla myydään katumuotia, jonka tyylisuunta on ehkä enemmän tuolla rapakon toisella puolella jenkeissä, kuin Euroopassa. Naisellista, rouheaa, katumuoti- kelpoista, leikkisää ja ehkä paljastavaakin. 


Paita - Kimchi Blue / Urban Outfitters
Kellohame - Rokita
Olkalaukku - kirppikseltä
Kaulakoru - HexAsylum
Saappaat - Dame Rose
Verkkosukkahousut - Snag Tights


Urban Outfittersilla on nykyään verkkokauppakin, mutta en ole sieltä kertaakaan tilannut mitään ja haluan nähdä miltä vaate näyttää päällä. Vaatekaupoissa koot heittelevät todella paljon ja esimerkiksi yksi toppi tässäkin liikkeessä oli ihan älytöntä mitoitusta. M/L- koon naisten paita oli nimittäin pituudeltaan ja leveydeltään huomattavasti pienempi kuin n. 140 senttiä pitkän lapsen pitkähihainen paita. Aika karua, kun vaate on muka "keskikokoisille ja isommille" naisille... Jaiks. 

Liikkeessä minua ilahdutti aivan älyttömästi se, että siellä oli sen tyyppisiä vaatteita, joita olen jäänyt kaipaamaan. Myyn aika usein kirppiksillä vaatteita, joita en ole käyttänyt vuoteen tai kahteen. Osa niistä on jäänyt mieltä kaihertamaan. Molemmat ostamani paidat ovat lähes samanlaisia kuin ajat sitten myymäni paidat, tosin eri värisiä. Eli... Sum summarum, mieti tarkemmin mitkä vaatteet myyt kirppiksellä eteenpäin! 


Toinen paidoista on valkoinen väljä toppi leveällä helmalla ja se oli pakko napata kassalle mukaan, kun sen näin. Sain joskus alle parikymppisenä siskoltani violetin leveähelmaisen topin nyörityksellä ja sitä olen miettinyt niin usein, että vitsi kun se sopisi tähän ja tähän asuun. Nyt minulla on sille topille korvaaja! 

Molemmat paidat ovat tyyliltään hieman romanttisia, myös tämän asun musta paita. Tämän postauksen asukuvissa näkyvä Kimchi Blue:n paita oli parempi kahdesta eri vaihtoehdosta. Tämä on niin kaunis! Paidan leikkauksesta tulee jotenkin Bridgerton mieleen ja minusta paita huokuu sellaista vanhan ajan romantiikkaa. Yläosa on säädettävä eli saat kiristettyä pääntietä tarvittaessa. Rintojen väliin jäävä halkio on hieman viekotteleva yksityiskohta muuten röyhelöisessä ja söpössä paidassa. Minulla oli tämän tyylinen paita nuorempana oliivinvihreänä ja naruolkaimilla. Sekin taisi olla isosiskolta saatu. Hän teki minulle aina hienoja löytöjä kirppiksiltä ja erikoisliikkeistä, kun olimme nuorempia. 



Päivän asu oikein huusi kaverikseen tätä vintage- laukkua, joka löytyi noin kymmenen vuotta sitten kirppikseltä. Erittäin kaunis ja tyylikäs laukku. Ensin mietin, että riiteleekö kaulakorun hopea ja laukun olkahihnan kulta keskenään, mutta kullansävy on niin vaalea, että ei haittaa yhtään yhdistää molempia sävyjä samaan asuun. Ennen en miettinyt tätä yhtään, mutta eräs ystäväni ei koskaan yhdistä kahta eri metallia keskenään. Siksi toisinaan tulee kiinnitettyä huomiota tähän myös omassa tyylissäni. 




Kaulakorun valitsin tähän asuun tuomaan vähän kontrastia yläosan kanssa. Minusta toimii todella hyvin! Tämä koko asu itseasiassa muodostui, kun yritin tehdä meikkiin pehmeitä rajauksia, mutta luomiväri olikin niin intensiivinen sävyltään, että lopputulos oli ihan muuta kuin odotin. Puolison kommentti taisi olla, että "onpas raju / dramaattinen", heh. 

No, tästä mokasta inspiroituneena halusin vähän rouheutta ja rockia asuun. Uusi paita ei vielä ollut näkynyt asukuvissa, joten uusi paita päälle. Alaosaksi jotain kellottuvaa ja jotain, mitä ei ole asukuvissa viime aikoina ollut ja joka toimii myös tuulisella säällä. Saappaat... Lempisaappaat tietenkin ja kaulaan koru kuunsirpeillä, paksuilla ketjuilla ja O- renkaalla! Jalkaan verkkosukkahousut, sillä ei satanut lunta ja paksummat olisivat ehkä olleet liikaa. Tadaa - siinäpä päivän asu! 



Jos etsit pieni reikäisiä verkkosukkahousuja, niin nämä Snag:in verkkosukkikset ovat supermukavat päällä! Pehmeys on näissä omaa luokkaansa, näitä ei edes tunne päällänsä. Snag Tightsin sukkahousuilla hinta- laatusuhde on loistava, suosittelen. Siitä kertoo sekin, että käytin koko talven ajan pelkästään Snag- sukkahousuja. Love it! Niistä vain yhdet menivät syksyn ja kevään välillä rikki.

Jos verkkosukkahousuja käytän, niin niiden pitää ehdottomasti olla tällaiset pienireikäiset. Minusta nämä ovat huomattavasti tyylikkäämmät ja omaan tyyliini sopivammat kuin suurireikäiset verkkosukkahousut. Olipa ihanaa pukeutua vähän keväisemmin tai kesäisemmin! Miten sen nyt ottaa, kunhan ei lunta sada enää. 



Jos rouheampi ja rockimpi tyyli miellyttää sinua, niin tsekkaa nämä asut: 

Kaikkea hyvää viikkoosi! 

4 kommenttia:

  1. Ihanan rock asu 🔥 juuri sellainen josta ammentaa inspiraatiota omaankin tyyliin, kunhan vain saisin itseni rohkaistumaan hameiden osalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, kiitos paljon! ❤️🖤 Oli ihanaa pukeutua pitkästä aikaa vähän särmikkäämmin, tuntuu niin omalta aina. 🤗 Rohkaistu ihmeessä hameiden osalta, huippua olisi nähdä enemmän asuja siultakin! 😍

      Poista
  2. On makee asu! Sopii sulle, ihanan värinen hame ja tuo laukku näyttää suoraan kaupan hyllyltä napatulta. Ajaton ja upea! Ihan parasta muuten, kun alkaa tarjeta ohuissa sukkahousuissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! 🥰 Tuo vintage- laukku on kyllä ihana ja yllättävän hyvässä kunnossa edelleen. Hihnaakin saa säädettyä pidemmäksi tai lyhyeksi sisällä olevan renkaan avulla, niin soveltuu monenlaiseen asuun ja tilanteeseen laukuksi. ^^

      Sieltä se kesä tulee, nyt on jo kaksi päivää menty kokonaan ilman sukkahousuja! 🥳

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)