tiistai 2. heinäkuuta 2019

Kotimaisia vaatteita ja asusteita päivän asussa (+ hieman kuulumisia)

Kerroin teille eilen ihanasta virkatusta topista ja lupasin asukuvia tälle päivälle topin kanssa, joten täälläpä ollaan taas blogin ääressä! Tässä asussa topin ja nahkahameen yhdistelmä on todella hyvä, sillä kontrastia vaatteiden välillä on aika paljon - topin pinta on hieman kolmiulotteinen ja nahkahame taas ihan sileä. Rakastan tuota topin väriä ja se sopii ihan täysin asussa olevien kenkien kanssa yhteen, sillä osa strasseista on hyvin lähellä samaa sävyä.

Kotimaiset vaatteet, kotimainen merkki
Paivan asu virkatulla topilla, kotimaisia vaatemerkkejä

Virkattu toppi - Iines DIY (Instagramissa @iinesdiy)
Nahkahame - Rokita
Korkokengät - Luciano Barachini
Olkalaukku - Cobblerina
Kaulakoru - Kalevala Koru
Aurinkolasit - Instrumentarium*

*Saatu blogin kautta.

Kuvauspaikka; Polvijärven Vapari, muraali on Helmi Ylisirniön taiteilema.

Muraali_Polvijärvi_2019

Tätä toppia olen käyttänyt jo useampana päivänä, lyhyt toppi on niin helppo hellevaate! Joku korkeavyötäröinen kietaisuhame voisi olla ihana tämän kanssa, mutta kietaisuhameita ei itselläni ole vaatekaapissa. Pari kaunista kangasta tosin odottavat ideaa kaapissani, pitääpä katsoa olisiko niistä kietaisuhameeksi...

Tähän asuun sattui mukavasti kotimaisia tuotteita, pelkästään aurinkolasit ja kengät ovat muualla valmistettuja. Laukku on tehty Cobblerinan ateljeella Hämeenlinnassa, hame on tehty täällä Polvijärvellä, Iines DIY virkkaa topit pääkaupunkiseudulla ja Kalevala korukin tekee korut Suomessa.

Cobblerinahan valmistaa myös lompakoita, muita laukkuja ja koruja. Iines DIY:n mallistoon kuuluu myös pannat ja pipot, Rokita valmistaa vaatteet ja asusteet tilauksesta asiakkaan toiveiden mukaan (myös hääpuvut, korsetit ja nahkatakit yms.) ja Kalevala Korulta löytyy paljon erilaisia koruja erilaisista materiaaleista. Hieno juttu on se, että useamman eri kotimaisen brändin tuotteet sopivat näin hyvin yhteen.

Crochet_top_look

Cobblerinan_laukku

Toivoisin, että saisimme muksun seuraavaan vaatekokoon vähän enemmän kotimaisia vaatteita, mutta se voi olla hieman haastavaa. Tänään nimittäin hieman huvitti eräs vaatekeskustelu pojan kanssa, kun hänelle pitäisi ostaa vaatteita eskaria varten. Muksu vaan sanoi, että kun kaupoista ei oikein löydy hänelle mieluisia vaatteita ja tässä sitten pohdiskeltiin, että jos minä ompelen osan ja katsotaan muutamat verkkokaupat sekä nettikirppikset läpi. Ainakin osa saisi olla ihan kotimaisia vaatteita, mutta katsotaan miten tarkkaan hän valitsee tarpeelliset vaatteet. Talvivaatteet onneksi menevät ainakin syksyn ja alkutalven vielä, niin niitä ei tarvitse vielä miettiä! Seuraava vaatekoko onkin jo 116cm. Poika on aika tarkka pukeutumisestaan, mutta niinhän me aikuisetkin olemme. :)

Asuinspiraatio_virkattu_toppi_nahkahameTyyliblogi_asukuva

Kasvokuva_virkattu_toppi

Korkokengat_Luciano_Barachini

Selkatatuointi_crochet_top_IinesDIY

Meillä on täällä viime aikoina ollut vähän levottomat yöt ja sen seurauksena univajetta, mutta eiköhän se tästä tasoitu taas. Ensi yöksi lapsi menee mummolaan yökylään ja suunnitelmissa olisi viettää aikaa kaksin ja nukkua vähän univelkaa pois. Toivotaan vaan, että kissat eivät aloita rallia yöllä ja toivottavasti itikoitakaan ei ole päässyt sisälle.

Kesäopintoja en onneksi ottanut kuin pari kurssia, joten siltä osin vapaa- aikaa jää enemmän! Muuten tällä suunnalla elämä rullailee aika tasaisesti, lomia ja eskarin alkua odotellessa. Pidän osan lomastani silloin kun miehellänikin on loma ja suunnittelimme vähän reissua pääkaupunkiseudulle. Eli tänne kuuluu sitä hyvää ja tasaista elämää, ei mitään ihmeitä. :) Jeps, minäpä lähden keräämään itselleni energiaa - hieman väsyneet terveiset tällä kertaa täältä, mutta mukavaa iltaa teille siitä huolimatta ja nukkukaahan hyvin!

Korkokengat_Luciano_Barachini_shoes

Korkokengat_Luciano_Barachini_remmikengat

Kesamuoti_virkattu_toppi_ja_nahkahame


4 kommenttia:

  1. Mun oli eilen pakko heti sun postauksen luettua ottaa yhteyttä tuon aivan ihanan topin luojalle, nyt mäkin sain tilattua itselleni Iines DIY virkatun topin! :D Helteille tuo on varmasti ihan kätevä, tosin katsotaan miten mä saisin sitä tänä kesänä yhdisteltyä tän mun masuni kanssa jos ne helteet vielä iskee :) Todella kaunis kokonaisuus kyllä kerrassaan ja mahtavaa, että suurinosa asusta on ihan kotimaisesti valmistettuja <3 Ihana myös lueskella sun kuulumisia, vaikka niitähän me jaellaankin usein myös viesteillen mutta silti u know :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! <3 Innolla odotan millainen toppi siulle tulee, sopii siun tyyliin niin hyvin ja varsinkin siun hameiden kanssa. Onneksi tuo nyöritys antaa paljon säätövaraa, niin varmasti saa käytettyä syksyyn hyvin. <3 Voi masu! <3 Yllätyin kyllä miten monia sattui kotimaisilta brändeiltä tähän asuun, tosi hieno juttu ja kotimaistahan sitä pitäisi suosia aina kun mahdollista. Kuulumisia tosiaan viestitellään tosi usein, siellä voi kertoa tarkemmin kuin täällä. <3 Blogissa joutuu vähän rajaamaan enemmän, kun julkinen on ja kävijöitä niin paljon. :) Ihana kun kommentoit, kiitos!

      Poista
  2. Onpas kaunis toppi ja tuo väri on upea! Sopii sinun hiuksien väriin ihan älyttömän hyvin. Näin kesällä tai siis helteillä - jotka nyt ovat vähäksi aikaan kaikonneet - on todella kiva pukeutua tällaiseen pikkutoppii, joka on vielä kotimainen! Kyllä minä noita sinun hauskoja kenkiä myös kuolaan.
    Kivaa kesän jatkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, tuo väri on kyllä aivan ihana ja toppi on laadultaan todella hyvä! <3 Sanoppa muuta, hellekeleille aivan ihana tämä toppi ja sopii monien vaatteiden kanssa hyvin yhteen. Sellon Carlson / Haloselta löytyy näitä Luciano Barachinin kenkiä välillä, ovat yleensä olleet alessa. ;) Kiitos samoin myös sinne! <3

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)