maanantai 22. heinäkuuta 2019

Vesivahinko keittiössä ja muita kuulumisia

Ei ainakaan voi sanoa, että elämä olisi tylsää tai muuten yksitoikkoista. Kerroinkin edellisessä postauksessa, että joudumme aikaistamaan keittiöremppaa ja purkamaan lattioita, sillä jääkaappi oli vuotanut viereisen kaapin listan taakse vuotosuojasta huolimatta. Vuotosuojahan ohjaa mahdolliset vedet laitteen eteen, jotta vuoto huomataan mahdollisimman ajoissa, mutta nyt jostain syystä vettä on mennyt viereisen kaapin listan taakse sekä laminaatin alle. Laminaatin kupruilusta ja jääkaapin eteen ilmestyneestä vedestä tämä huomattiin, mutta eipä tullut mieleen kurkistaa viereisen kaapin listaa alhaalta sivulta siinä mielessä, että onko se ok. Päällisin puolin keittiössä ei kumpikaan meistä ole huomannut mitään edes imuroidessa ja muuten siivotessa, kun vesi ja sen aiheuttamat muut vahingot jäivät viereisen kaapin listan taakse.

Paivan_asu_kesamuoti_2019
Kuvat; Tanja Räty


Täällä siis selvitellään vahingon määrää ja puretaan lattiaa, että lattia pääsisi kuivamaan. Vakuutusyhtiöön toimitettiin kuvat ja muut tiedot, joten sen osalta saa jo hieman huokaista. Saa nähdä, onko vahinkoa tullut myös alla olevalle puulattialle, mikäli sitä ei ole poistettu aiempien omistajien toimesta ennen remonttia. Mikäli näiden rakenteiden alla on vielä puulattia, niin siellä on rakennuspiirrustusten mukaan myös kellariluukku lattiassa ajalta, jolloin ei ollut vielä sähköjä. Hyvää lomaa meille - tarkoitus oli pitää elokuussa lomaa, mutta taidammekin remontoida lattiaa sen sijaan. Lattia oli onneksi muutenkin tarkoitus vaihtaa muutaman vuoden päästä, kun kumpikaan meistä ei ole välittänyt tästä laminaatista, vaan molemmat olemme haikailleet korkkilattian tai puulattian perään. Hyvällä tuurillahan me saamme kunnostettua vanhan puulattian, mikäli vesi ei ole päässyt sinne asti.

Kirjekuorilaukku_vintage

Guess_korkokengat

Jos jotain huonoa, niin jotain hyvääkin - saadaan uusi lattia, tosin paljon odotettua aikaisemmin. Jääkaappi menee myös vaihtoon, sillä jos siitä vuotaa vettä sivulle kaukalon ohi, niin eihän sitä voi pitää käytössä pidemmän päälle. Olen hieman katsellut Smegin ihania 50- luvun tyylisiä retrojääkaappeja. Sellainen olisi aivan ihana kaikin puolin ja oranssi sopisi hyvin meidän tiiliuuniin! Tuleva jääkaappi tulee kuitenkin olemaan pienempi kuin nykyinen, sillä kolmen hengen perheenä emme tarvitse parimetristä jääkaappia, vaan pienempikin riittää.

Muuten meille kuuluukin hyvää, vaikka tämä vesivahinko on saanut mielen hieman matalaksi. Onneksi kuitenkin huomattiin sen verran ajoissa, että ei ihan koko lattia ole pilalla. Kävimme eilen pitkästä aikaa ajelemassa Cadillacilla ja kävimme samalla terassilla Joensuussa, kun lapsi oli vielä mummolassa hoidossa. Tarkoitus oli tulla kirjoittamaan tämä postaus valmiiksi jo viikonloppuna, mutta lauantain rentoutuminen ja ajanvietto puolisoni kanssa menivät tietokoneella istumisen edelle. Kelit olivat kyllä loistavat, ihana oli olla ulkona!

Olin lauantaina ihan itsekseni - rentouduin, kävin vaahtokylvyssä, kuuntelin musiikkia ja katsoin hyviä sarjoja Netflixistä. Joskus tekee ihan hyvää olla yksin ja tavallaan kaipasinkin sellaista rentoilupäivää, kun stressiä on riittänyt jonkin verran. Tämä vesivahinko ja siitä aiheutuvat fiilikset tavallaan saivat myös pohtimaan, että onko minulla liikaa työn alla nyt vai onko vain tavallisen loman tarve sitten elokuussa. Joskus on hyvä myös höllätä tahtia, jos siltä alkaa tuntua ja tämän pyrin muistamaan itsekin.

Rannalla_Lehmossa_paivan_asu

Ja hei, kiitos teille kun jaksatte lukea ja kommentoida! Tervetuloa myös uusille lukijoille, teitä on tullut tänä kesänä todella paljon - toivottavasti viihdytte jatkossakin blogini parissa. :) Toiveita saa aina heittää tuonne kommenttikenttään, täällä onkin mukavasti toivepostauksia työn alla ja osa on pohdinnassa tuolla mielen sopukoissa. Josko seuraavalla kerralla palaan vähän kevyemmällä aiheella, ihanaa alkanutta viikkoa teille!

6 kommenttia:

 1. Tsemppiä vielä tätäkin kautta sinne tulevan remontin keskelle!
  Välillä on hyvä tosiaan muistaa myös höllätä, karsia joitain menoja jos vain pystyy, ettei vallan uuvahda :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Spireida! <3 Eiköhän tämä tästä. Tosiaan tuli mieleen tämä höllääminen, kun kohta alkaa taas enemmän kursseja pyörimään, lopputyötä pitäisi tehdä ja harjoittelukin on vielä edessä. Saa nähdä miten kevennän hieman, ainakaan yritystä ei voi pyörittää samaan aikaan, jos tekee opintojen harjoittelua täysillä viikkotunneilla. :) Ehkä tämä toimi myös pienenä herätyksenä, olisihan tuota voinut lomalla muutakin tehdä kun remontoida. :D

   Poista
 2. Harmi että tuollainen vesivahinko ylläri on teille nyt tullut. Toisaalta kiva että saa sen lattian varmasti vaihdettua aikaisemmin kuin piti, mutta harmillisella tavalla :( Mun siskollani oli muuten juuri sama, vesivahinko joka levisi oikeataan paljon ja heillä meni lattiat kokonaan uusiksi - heilläkin oli lattian vaihto kyllä haaveena ja edessä kunhan lapset olisivat isompia, mutta tuon takia sitten vaihtoivatkin heti mieleisen lattian :) Että jos aattelee asian valoisampaa puolta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! :( Onneksi huomattiin sen verran ajoissa, että ei ehtinyt koko lattiat mennä piloille, vaikka nämä nyt joka tapauksessa menevät vaihtoon. En usko, että enää välttis samanlaista laminaattia saa ja mieluummin parempilaatuinen lattia laitetaan. :) Tai jos vettä ei ole päässyt puulattiaan tai sen alla oleviin rakenteisiin asti, niin sitten saisimme varmaan kunnostettua tuota alkuperäistä puulattiaa, jos se vielä tuolla on. :) Nimenomaan pitää sitä valoisaa puolta ajatella, vaikka fiilikset ovat kyllä enemmän olleet negatiivisia kun katsoo keittiötä ja purettua lattiaa. :D Kiitos Kata kommentista! <3

   Poista
 3. Voi ei, olipa aivan tosi ikävää lukea teidän vesivahingosta! :( Noita ikäviä ylläreitä ei kyllä tarviis tapahtua, mutta eipä niille oikein jälkeenpäinkään mitään voi. Onneksi kuitenkin on vakuutukset jotka korvaa, ja pääsette laittamaan lattiankin mieleiseksenne. :) Smegin jääkaapit ja muut kodinkoneet on kyllä ihania! Kovasti tsemppiä remppajuttuihin ja töihin, muista ottaa omaa aikaa jos sitä tunnut tarvitsevan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä tosi ikävä juttu! :( Mistäpäs tuon olisi arvannutkaan, kun listan taakse vuosi ja listan turpoaminen näkyi vasta, kun jääkaapin otti kokonaan pois paikoiltaan. Onneksi tosiaan on vakuutukset ja saadaan samalla tuo lattia uusittua vähän laadukkaampaan. :) Sanoppa muuta, ihana muotoilu noissa Smegin jääkaapeissa - en ole vielä muihin kodinkoneisiin tutustunut. ^^ <3 Kiitos paljon, mie muistan! :)

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)