sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Kenkäjoulukalenteri, Luukku 10

Kymmenennestä luukusta paljastuu blogin puolella usein nähdyt Minna Parikan Celestia- ponikorkokengät. Kiiltonahkaisissa kengissä on sivuilla näyttävät yksisarviset, joiden hiuksissa on käytetty myös metallinhohtoista nahkaa. Nämä on meillä sisäpiirin jutuissa vähän sellaiset "huonon onnen kengät", haha.

Minna Parikka Celestia Neonpink

Halusin näistä alunperin puuterinsävyiset nudet, mutta kun päätin ne tilata niin autostani meni yksi reilun parinsadan euron osa rikki ja se vaikutti ajamiseen, joten kenkärahat menivät autonlaittoon. Pienempi paketti vielä tuli kuin kenkäpaketti olisi ollut! Harmitti. Mutta toisella kerralla näitä tilatessani arvoin kahden eri värin välillä, mutta mieheni kanssa yhdessä tuumittiin et nämä pinkit todennäköisesti saavat enemmän käyttökertoja. Puuterinsävyisiä nudeja ei ollut enää silloin, noin puoli vuotta myöhemmin enää myynnissä.

Minna Parikka Celestia yksityiskohdat

Minna Parikan yksisarviskengät

Ostin siis nämä ja ihastuin kovasti, todella kauniit kengät! Erikoiset ja katseita kiinnittävät sekä kuvioltaan, että väreiltään. Ensimmäistä kertaa, kun nämä olivat jalassa siinä samassa autossa, mistä se osakin meni näiden ostosta päättäessä, niin auton moottorista pamahti jakohihna poikki ja jotkut osat olivat rikkoneet öljyyn liittyviä juttuja moottorista - eli ei ollut kuin tyyliin 10% mahdollisuus, että autosta olisi enää saanut käyttökelpoista ilman koko moottorinvaihtoa. Pahan onnen kengät, ymmärrätte varmaan? Näistä puhutaan meillä aina vitsaillen autojen rikkojina ja kirottuina kenkinä, vaikka kengillä ei tosiaan ole mitään tekemistä moottorin rikkoutumisen kanssa. ;)

Moottori oli kooltaan ja ominaisuuksiltaan sen verran erilainen jenkkiauton moottori, että hieman uutta moottoria ja sen tuomisesta Suomeen koostuvista veroista koostuvaa summaa kalliimmalla sai samanlaisen auton hieman uudempana. Näin ollen piti lähteä autokaupoille ja vaihtoehtojen tutkimisen jälkeen päädyin ostamaan auton Vöyristä eräältä autoharrastajalta ja yhdistin samalla reissun työmatkaksi, sillä firmani nahat tilataan Ahlskog Tannerylta, joka sijaitsee suht lähellä Kokkolaa, jonne menimme yöksi auton hakureissulla. Ilman autoa olisi aika hankala asua lähestulkoon keskellä metsää, täältä kun ei ole kuin yksi julkinen yhteys kerran päivässä Joensuuhun ja takaisin. Toinen auto jäi sitten varaosiksi meille, joten huollot tulevat edullisemmiksi kun osat sopivat toisiinsa uudessa ja vanhassa autossa. Hyvä ostos kyllä ja kivaa, että on projektiauto, mutta olisi kyllä se edellinenkin voinut säilyä ajokuntoisena. Olisi voinut säästyä melkoinen kasa euroja, jos ei muuta!

Minna Parikka Celestia korkokengät

Mutta tällainen tarina näillä kengillä, onko teilläkin vastaavia sisäpiirin juttuja "kirotuista" asioista?

10 kommenttia:

  1. Ai kauhea xD, missä sie oot noilla rymynnyt, kun ovat sisältäkin rapaiset? Mie kyllä nostan hattua sinun mentaliteetille, että kengät on käytettäksi tehty oli ne miten kalliit tahansa :3 Mutta eipä voisi "kirotut" kengät olla yhtään söpömmät <3

    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    -Vella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D Varmaan kesällä tuli käytettyä rantsulla ja piknikeillä, kun siellä tulee paljain jaloin kuljettua. :D Oon vähän laiska putsaamaan kenkiä heti käytön jälkeen, niin saattaa vähän jälkeä jäädä, mut käyttöönhän ne on tarkoitettu eikä koristeeksi. ;) Eivät tosiaan voisi, on nää aivan ihanat! <3

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
    2. Tosiaan käyttöä varten kenkiä tehdään ja aina tarvi olla niin varovainen jos ei siltä tunnu..jos kengät osaisi puhua niin ne olis varmana myös samaa mieltä

      Poista
    3. Jep, käyttöä vartenhan ne on - jos kalliit kengät eivät kestä käyttöä, niin silloinhan ne eivät ole hintansa arvoiset. ^^ :)

      Poista
  2. Nää on kyllä niin ihanan erikoinen kenkäpari ja voin aina ihailla kuinka sä pidät ja yhdistät myös vähän tällaisia erikoisempia kenkiä asuihin 8) Hha joo joskus oli hyvänonnen- sekä kirottuja tavaroita, mutta nyt ei oo ollut aikoihin tai en oo ainakaan osannut yhdistää;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kata, ihana kun kommentoit niin aktiivisesti! :) Itsellä on ollut nyt niin kiireistä, et en ole ehtiny kommentoimaan, mut josko viimeistään ensi viikolla saisin blogit käytyä läpi. :) Ihana kuulla! <3

      Poista
  3. ^___^ nää on niin onnistuneet tyttömäisen söpöt (tosin parikka eivarmaan huonoja kenkiä osaa tehdä edes..mahdottomuus) ja emt miten näistä näkee heti kuka hahmo tuohon on laitettu ja emt miten taas nää nähdessä haluais katsoa mlp:n uudet kaudet kun sitä sillon uutuudenviehätyksessä muutaman kauden sain katsottua ennenkuin se jäi pois mun listalta jostain syystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppa muuta! :) Parikalla on tosin malleja, jotka eivät miellytä omaa silmääni ollenkaan, mutta samassa mallistossa saattaa olla myös korkokenkiä rakastavalle ihmiselle kauniita kenkiä. :) Mie en oo ikinä kattonut mlp:tä, eikä lapsenakaan tainnut olla kun pari niitä poneja kun taisivat olla suht hintavia silloin. Porukoilla ei siis näkynyt tv- kanavat heidän halustaan eli mlp:tä en ole tainnut lapsenakaan katsoa. :) Tsekkaahan Parikan tulevan malliston mainoskuvia, sieltä löytyy tikkarikorkoa sun muuta! ^^

      Poista
    2. Se vanhempi sarja eiole yhtään mun makuun, mutta näin animeihmisenä olen katsonu sitä uutta ihan mielenkiinnolla ja eniten kai se oli mulle semmonen rauhallinen sarja mitä katsoi kun halus vaan nähdä hyviä asioita. Samaten how i met your mother,bigbang theory ja 2 broke girls on ollu viimeaikoina semmosia hyvän olon sarjoja.

      Poista
    3. Ne isosilmäiset puputossut on söpöt mutta itse kengän malli ja ulkonäkö on vähän hölmä mun mielestä, mutta taas sitten ne punaisella korolla olevat korkkarit missä on timantteja on aikas upeita (mikähän niidenkin virallinen nimi on). mikään niistä tossuista missä on korkea pohja ei oikein mun silmään näytä niin hyvältä. uskon silti että niillekkin on omat faninsa.

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)