perjantai 15. joulukuuta 2017

Kenkäjoulukalenteri, Luukku 15

Tämän päivän luukun kenkiin liittyy tarina vuosien takaa, olisinko ollut 20- vuotias tai alle. Nämä kengät löytyivät siis Joensuun Biancosta, jossa kävimme ystäväni kanssa kenkiä katselemassa säännöllisesti ja eräs vanha koulukaverihan siellä oli myyjänä. Sekä minä, että ystäväni ihastuimme tasan samaan kenkäpariin ja nämä olivat juuri alessa, 15 euroa maksoivat mikäli oikein muistan. Minä ostin viimeisen 37- koon ja hän viimeisen 36- koon.

Bianco_Kiiltonahkasandaletit-2

Samana päivänä alkoi Ilosaarirock, jonka alueen ulkopuolelle olimme menossa istuskelemaan kavereiden kanssa, joten molemmat laitoimme nämä uudet ihanat korkokengät jalkaan. Asuimme itseasiassa vierekkäisissä kerrostaloissa keskustassa ja kävelimme paikan päälle. Arvaatteko jo mitä kävi?

Bianco_Kiiltonahkasandaletit-3

Uudet, sisäänajamattomat kengät osoittautuivat kuumana kesäpäivänä erittäin hankaaviksi ja jalat huusivat hoosiannaa Ilosaarirockin alueen ulkopuolelle päästyämme. Molemmilla jalat olivat kipeät, rakoilla eikä kumpikaan halunnut pitää kenkiä jaloissaan enää alueen ulkopuolella! Muistan kuitenkin, että meidän piti lähteä hakemaan lisää juomia ja saatiin onneksi autokyyti, mutta piti ne kengät silti ahtaa takaisin jalkoihin, kun ei kengittä kehtaa kaupoissa kulkea. Sattui ihan hirveästi, taisipa joku rakkokin aueta ja takaisin alueelle mennessämme kengät otettiin taas pois jaloista.

En muista miten kaverillani, mutta itse kuljin lasinsiruja väistellen takaisin keskustaan avojaloin näitä kenkiä kädestä roikottaen. :D Ei edes alkoholi turruttanut kipua, joten ei oikein ollut muitakaan vaihtoehtoja, kun vaihtokenkiä ei ollut ja taksijono oli ihan liian pitkä. Ei enää kestänyt laittaa jalkaan, jalat olivat ihan sikakipeät vielä seuraavana päivänä enkä käyttänyt tämän reissun jälkeen näitä kenkiä tooooodella pitkään aikaan. Eikä kuulemma ystävänikään. Sittemmin uskalsin näitä käyttää uudestaan ja kas kummaa - tämä reissu oli toiminut hyvin kenkien sisäänajajana, joten kengät ovat olleet sen jälkeen todella hyvät jaloissa. On kyllä syytäkin tuolla kivun määrällä, huhhuh. Muistakaa aina sisäänajaa kengät kunnolla (tai ottaa varakengät mukaan) ennen kuin kävelette kilometrejä niillä.

Bianco_Kiiltonahkasandaletit

8 kommenttia:

  1. Todella kauniit ja voi vitsi mikä tarina:D Onhan nuita itsellekin tullut nuorena kun on korkoja käyttänyt, vaan ei kyllä ehkä ihan noin kivuliasta tule mieleeni:) Hyvä sisäänajo tosiaan:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! <3 Tästä kenkätarinasta tuli varmaan eniten viestejä, mut onhan toi nyt ihan ikimuistoinen. :D Kivualiaalla tavalla tosin, mut kuitenkin. Oli hyvä sisäänajo, mut meni pitkään ennen kuin uskalsi ottaa kengät uudelleen käyttöön. :D :D

      Poista
  2. Hauska vaikkakin vähän kivuliaan kuuloinen tarina...voin kuvitella mitenpaljon tuo on sattunu. Hyvät ihmiset testailkaa aina uudet kengät niin tiedätte miten niillä onnistuu kävely ja muotoutuuko ne jalkaan mukaviksi. Itse kanssa onnistuin melkein saamaan rakon jalkaan kun päätin että särkänniemestä on hyvä ideä kokeilla kävellä 13 kilometriä kotiin niillä mun ohuilla kesäkengillä :D meni ihan hyvin viimeiseen kilometriin asti kunnes jalat oli hiertyny tarpeeksi hyvin :D. Siis aina nuorempana kävelin joka paikkaan ja töissäkin tuli käveltyä 15 kilometriä tai enemmän joka päivä niin en ajatellu että kengät voi olla niin hankaavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, kyl tää nyt jo naurattaa vaikka tuolloin ei ollut itku kaukana. :D Näinpä, en ole toista kertaa tätä mokaa tehnyt. Matalissa kengissä on muuten tosi hankalaa löytää omalle jalalle istuvaa paria, aika tuntuu et hankaa joko varpaista tai kantapäästä... :O

      Poista
  3. Hah! Hauska tarina kenkien takaa..:,D Jooh aina pitäs malttaa sisäänajaa kengät kunnolla, mutta ainahan ne bränikät popot haluaa välittömästi tositoimiin!:D Biancolla on kyllä hyviä kenkiä ja tuohon aiempaankin biancon kenkäpostaukseen piti kommentoida että harmittaa kun kyseisen merkin kivijalkaliikkeet on lopetettu.. Tykkäsin itsekin vierailla niissä säännöllisesti..;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentista Maria! <3 Joo, sanoppa muuta... Eihän sitä aatellu et vois näin käydä. :D Biancolla on kyl ihania kenkiä, harmi ettei enää Suomesta noita saa niin helposti. :S Käytettyinä toki, mut oishan se kiva sovitella niitä uusiakin mallistoja eikä sokkona tilailla verkosta.

      Poista
  4. Hauska tarina :D Hyvin tutulta kuulosti myös: samanlaisia mokia on itsekin tullut nuorempana tehtyä, kun ei vain ole malttanut testata kenkiä kunnolla etukäteen. Kerran eräänä kesäyönä tuli käveltyä kaupungilta kotiin niin, että minä kävelin miehen kengillä ja hän sukkasillaan. Talvellakin kävi yhden kerran paha virhearviointi kenkien kanssa, ja kun ei voinut sukkasillaan/avojaloin kävellä niin mies kantoi minut kotiin koko 1,5km matkan :D Niin ja sama mies on edelleen, kenkävalinnat onneksi vähän viisaampia nykyään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, joo, kiitos! :D Kuullostaa tutulta, mie nuorempana välillä kuljin kengät kainalossa kotiin illanvietosta. :D Ihana, hyvä et on sama mies edelleen ja kenkävalinnat viisaampia! <3 Ihana kun jaoit omia kokemuksia, mukava kuulla et en oo ainoa, jolle on käynyt vastaavia virhearviointeja. :)

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)