perjantai 2. joulukuuta 2022

Miksi Minna Parikan kengät kiinnostavat? / Kenkäjoulukalenteri, Luukku 2

Minna Parikan Melt- kengät ovat ensimmäisiä kenkiä joihin ihastuin, erityisesti pronssin ja mustan yhdistelmänä. Nykyään minulla on Parikan Melt- kenkiä kaksi paria, mutta edelleen puuttuu mustan ja pronssin yhdistelmänä, sillä en ole löytänyt niitä omassa koossa second handina. Ostin Melt- korkokengät keltaisen ja nuden yhdistelmänä, sekä näissä kuvien mustan ja nuden yhdistelmänä. Mieti, miten upeat nämä ovat ihonväristen sukkisten kanssa? 


Näistä kengistä on olemassa myös toinen versio matalammalla korolla ja ilman platformia, olikohan se malli nimeltään Custard Pump? Kuvissa olevat Melt- kengät ovat alunperin todennäköisesti Sample Salesta ostetut, sillä niistä puuttuu sisäpohjasta Minna Parikan logo, joka löytyy ulkopohjasta ja toisissa Melteissä logo löytyy sekä sisä-, että ulkopohjasta. Näitä olen käyttänyt varoen, mutta kunnollisen sisäänajon jälkeen toivon käyttäväni näitä huomattavasti useammin kuin nyt! 

Näitä en aluksi käyttänyt paljoakaan, vaikka kengät ovat käyttöä varten. Muistan, kun ihailin näitä Parikan sivuilla monen muun mallin lisäksi, mutta siinä elämänvaiheessa ja taloudellisessa tilanteessa minulla ei ollut yhtään paria merkkikenkiä. Ensimmäiset Parikat ostin alennusmyynneistä 175 euron hintaan, kun olimme menossa naimisiin vuonna 2012, mutta loppujen lopuksi en edes käyttänyt niitä kenkiä hääkenkinä. Siitä kuitenkin lisää myöhemmin joulukalenterissa. Olen kahdet Minna Parikan kengät myynyt eteenpäin vuosien varrella ja toiset olivat ne hääkengiksi aiotut kengät. Kuten vakituiset seuraajat tietävät, olen sittemmin ostanut useita kenkäpareja Parikalta ja monelta muulta tunnetummalta kenkäbrändiltä. Parikka tuntuu ehkä eniten omalta kenkämerkiltä, sillä moni muu kenkäbrändi menee klassikoiden mukaan, eikä irrottele kovin paljoa. Joskus irroittelu ja erikoisuus on se avain, jo pelkästään Parikan brändi näyttää miten erilaisuudella voi menestyä todella hyvin! Hän on kunnioitettavasti saavuttanut sen mistä moni vain unelmoi. 

Tässä kenkäbrändissä minua kiehtoo erityisesti se, ettei muotia oteta liian vakavasti ja on uskallusta kokeilla eli heittäytyä tekemään jotain, mitä kukaan ei ole koskaan aiemmin tehnyt. Siitä huolimatta suurin osa kengistä on naisellisia tyyliltään ja jokaisesta mallistosta löytyy moneen makuun sopivia kenkiä, kaikki eivät ole matalia, eivätkä korkeita. Arvostan myös sitä, että kengät valmistetaan Euroopan alueella, jossa mm. minimipalkat ja työolojen turvallisuus ovat säädellyt, sillä sekään ei ole itsestään selvää vaate- ja kenkäteollisuudessa. 


Klassikoilla on myös sijansa, mutta räväkät kengät tuovat asuun persoonallisuutta ja väriä, jos muutenkin tuppaa pukeutumaan tummaan. Värikkäät kengät ja muut asusteet tuovat iloa arkeen jo pelkästään itselleni, mutta monesti vieraat ihmiset tulevat kehumaan kenkiäni tai muita värikkäitä asusteita. Kesältä jäi mieleen, kun yksi tyttö kertoi vanhemmilleen, että minäkin haluan joskus noin kimaltavat kengät, kun jalassani oli Parikan tikkarikorolliset sandaletit. Joskus toinen pieni lapsi sanoi, että hänkin haluaa prinsessan kengät, kun käytin Goodie- kenkiä. 

Unelmia. Niitä ne Parikan kengät ovat minullekin ja oli mahtavaa kuulla sivukorvalla, kun heidän vanhempansa vastasivat, että sinäkin voit saada sellaiset isona. Ihanaa, ettei kauniita kenkiä lytätä turhakkeena tai ylimääräisenä kuluna, vaan kannustetaan niiden olevan kaikkien saavutettavissa. Itsekin unelmoin vielä muutamista saman brändin kengistä, joita en aikoinaan ostanut ja en ole vielä löytänyt second handina. Myös suurempia unelmia minulla on, mutta kengät ovat niihin verrattuna pieniä ja helpommin saavutettavissa olevia unelmia. 


Vaikka Parikan kenkien muotokieli, ennalta arvaamattomuus ja leikkisyys kiehtovat minua eniten, niin silti ostin vähän aikaa sitten itselleni myös ne klassikkokengät, Raquelit. Juurikin ne, missä on sydämenmuotoinen leikkaus ja sydänkoristeiset nauhat. Olen kerännyt Minna Parikkaa jo vuosia, mutta koskaan aiemmin en ole ostanut Raquel- tai Jodie- korkokenkiä, sillä ne ovat ehkä klassisimmat parit tältä kenkäbrändiltä. Vähän samantyyliset Jezebel- kengät minulla on, mutta Raquel mallissa on naisellisempi korko ja se taitaa olla hieman matalampaa sorttia myös. 

Klassikko, mikä klassikko, mutta aloin miettimään jäänkö ilman Raquel- korkokenkiä, sillä yhteistyömallisto Stockmannin kanssa on enää joulun alle asti myynnissä. Siitä eteenpäin ei ole tietoa, tuleeko vielä kenkiä vai ei. Jos tulee uusia yhteistyömallistoja, niin tuleeko niihin vanhoja klassisempia malleja ollenkaan? En tiedä, eikä varmasti kukaan muukaan tiedä kuin Parikka itse. 

Mikä kenkäbrändi on oma suosikkisi, johon palaat aina käytössä tai kukkaro kädessä? 

2 kommenttia:

 1. No kyllähän se Minna Parikka on harmittavan puhutteleva merkki itsellenikin. Minnan kenkiä on tullut ostettua jo kolmattakymmenettä paria. Kaikki ilahduttaa jalassa ja kenkähyllyssä kerrasta toiseen ja tuo piristystä arkeen sekä asuun. Bongasin aikanaan merkin Nelliinan vaatehuone -blogista, ja taisin löytää tämänkin blogin googlen kuvahaun kautta, kun etsin tietoa yhdestä kenkämallista. Sinulla on mukava blogi 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! <3 Minna Parikan muotokieli ja suunnittelu on kyllä sellaista, mitä on hankala ylittää tai mihin on hankala päästä niin, että kengät ovat vielä hienostuneen näköisiä. Miulla alkaa varmaan myös lähennellä 30 paria Minna Parikan kenkien osalta, varmaan jotain sitä luokkaa on tullut kerättyä vuosien mittaan. :) En muista yhtään, mitä kautta itse löysin Minna Parikan ihan ihka ensimmäisen kerran, mutta muistan miten ihailin Raquel- kenkiä muotilehdistä ja miten saavuttamattomalta haaveelta Parikan kengät tuntuivat silloin. Nelliinalla oli/ on ihan mielettömiä pareja Minna Parikan kenkiä, niitä tuli ihasteltua aina ja varsinkin, jos joku uusi mallisto tuli! Silloin tyylipostauksia tuli häneltä paljon, niin tuli seurattua aktiivisesti.

   Joo, miunkin blogi nousee hyvin hakutuloksissa Minna Parikan kenkiin liittyen, kun niistä on tullut kirjoitettua niin paljon ja toisaalta huomaa aiheeseen liittyvissä FB- ryhmissäkin niitä itse ottamiani kenkäkuvia :) Miulla on tapana tehdä jokaisesta uudesta kenkäparista postaus tänne blogiin, jossa käyn läpi ko. mallia ja mitoitusta, jää itselle muistiin ja toisaalta sit jos joku arpoo kokoa, niin helposti löytää millaista mitoitusta tietty kenkämalli on. Kiitos, ihana kuulla ja toivottavasti viihdyt blogin parissa jatkossakin! <3 Mukavaa viikonloppua siulle. :)

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)