keskiviikko 14. joulukuuta 2022

Minna Parikan Jezebel / Kenkäjoulukalenteri, Luukku 14

 Minna Parikan Jezebel- kengistä haaveilin vuosikausia, ennen kuin löysin nämä nettikirppikseltä omassa koossa. Nähtyäni nämä Parikan mallistossa vuosia sitten, minua kiehtoi erityisesti näiden mustavalkoinen liskokuosi. Se tuo mieleen sellaisen sanomalehtimäisen printin, joita näkee aina silloin tällöin sosiaalisessa mediassa, elokuvissa ja sarjoissa. Näitä ei näy kovin usein käytettynäkään myynnissä ja voi olla, että harva Minna Parikkaa keräävä edes luopuu näistä vanhimmista kenkämalleista. Valkoinen ei ole kengissä ehkä itselle ominaisin väri, mutta yhdistettynä johonkin muuhun väriin se kyllä menee. Kokonaan valkoiset kengät ovat ehkä liian hääkenkämäiset? Myös omaa käyttöä ajatellen ne eivät varmaan kovin kauaa pysyisi siisteinä, kun kengät ovat minusta käyttöä varten ja Suomen sääolot eivät ole kovin ystävälliset vaaleiden kenkien käyttöä ajatellen. 
 

Näissä Jezebel kengissä on aika paljon samaa kuin Minna Parikan klassisissa Raquel- ja Jodie- kengissä. Suurin ero on ehkä koronkorkeudessa ja plattarissa, sillä Jodie on ns. järkevän korkuinen ja Raquel taitaa olla noin kymmenen sentin korolla. Näissä korko on malliltaan erilainen ja noin 12 sentin korkuinen, ellei enemmänkin, mutta samanlaiset sydänleikkaus ja sydänkoristeiset nauhat näistäkin löytyy. Mielestäni Jezebel- kengissä parasta on tuo liskoprintti, vaikka myös klassisen värisillä kengillä on aikansa ja paikkansa. 


Nämä olivat erittäin hyvä löytö muutamia vuosia sitten, sillä kunto näissä oli kuin uusi, kuten kuvistakin voitte päätellä. En tiedä, oliko näitä käytetty muutamaa kertaa enempää, mutta ainakin näissä nahka on sen verran jäykkää, että tuskin on montaa kertaa olleet jalassa. Pyysin itseasiassa suutaria hieman venyttämään näitä, sillä sisäänajo tuntui kestävän ikuisuuden, eikä nahka meinannut millään pehmetä omaan jalkaan istuvammaksi. Mitäs mieltä te olette printtikengistä vai oletko enemmän yksiväristen kenkien ystävä? 

2 kommenttia:

  1. Hienot kengät! Kuviosta tulee mieleen Carrie Bradshawn sanomalehtikuvioinen mekko :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 😊 Oo, totta muuten! Muistankin sen mekon Sinkkuelämistä tai leffoista, en muista missä niistä se oli. 🤔

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)