torstai 22. joulukuuta 2022

Jouluisia kysymyksiä ja päivän asu

MouMou julkaisi tovi sitten kivan jouluhaasteen kysymyksineen, joten näin joulun alla tähän on mielenkiintoista vastata! En itse ole jouluihmisiä, en tiedä olenko koskaan ollutkaan, mutta tänä vuonna on ehkä sellaista ihan pikkiriikkistä joulun tunnelmaa ja taikaa ilmassa. Meillä perheen miespuoliset pitävät joulusta ja varsinkin jouluperinteistä enemmän, joten meilläkin vietetään joulua läheisten kanssa joka vuosi. Eikun kysymysten pariin! Villakangastakki - Ril's
Lyhyt huppari - Rokita
Nahkahame - Rokita
Saappaat - Dame Rose
Toppi - Zara
Laukku - Furla


Missä vietät mieluiten joulusi?

Minulle on oikeastaan ihan sama, missä joulu vietetään eli sen suhteen mennään lapsen ja miehen toiveiden mukaan. Lapselle on todella tärkeää viettää joulut, uudet vuodet ja muut juhlat mummolassa, joten yleensä vietämme joulua siellä. Jos häneltä kysytään, niin ei tule kysymykseenkään, että olisimme jossain muualla jouluna. Muutamana vuotena kävimme molemmissa mummoloissa, mutta eri paikkakunnille ajaminen kahtena peräkkäisenä päivänä oli ihan hirveää pienen lapsen kanssa, joka ei viihtynyt autossa ollenkaan. Siitä syystä joulunvietto vakiintui yhteen paikkaan. Nyt toki lapsi on jo isompi ja useammassa paikassa käyminen jouluna olisi helpompaa, mutta ehtii siinä joulun alla tai jälkeen käydä toisessakin paikassa. Ei ole mikään pakko ajaa joka päivä eri paikkakunnalle joulua viettämään ja säästyy hermot kaikilta. 


Mikä on tärkein jouluperinteesi?

Hmm. Omaa musiikkia ja yhden lahjan saa avata aamulla. Meillä kotona saatiin aina avata yksi vapaavalintainen lahja aamulla. Vanhemmilta se oli hieno keino saada kaikki kuusi lasta leikkimään keskenään ja rauhallisemmiksi, kun kuulema oltiin kaikki "vilikunoita" äitin mukaan. :) 

Millaista on suosikkijoulumusiikkisi? Mikä on joululaulusi tai -kappaleesi?

Kuuntelen yleensä samaa soittolistaa kuin aina, en välitä joululauluista - Suomessa joululaulut ovat melankolisia. Sia - Snowman on ihan hyvä, mutta joululaulut menee jo reilusti ennen joulua yli, kun niitä kuulee somessa, kaupoissa, joskus töissäkin ja ei vaan uppoa. Ei. 
 

Mitä haluat syödä jouluna?

Karjalanpiirakoita, kinkkua, salaattia ja karjalanpaistia. Siinä ne tärkeimmät varmaan! 

Mitä lapsuuden joulun traditioista olet ottanut mukaan tai tulevaisuudessa aiot ottaa mukaan omaan jouluusi?

Aiemmin mainitun "aamulla saa avata yhden lahjan"- säännön, se on paras! Joulukuusi on yleensä haettu aatonaattona tai aattona, kuten lapsuudenkodissa tehtiin. Tänä vuonna mies meinasi ostaa kummitytöltään kuusen ja minä yritän joulun jälkeen löytää alesta sellaisen tuuhean huurrekuusen, kun mukava olisi saada tuuheampi ja erilainen kuusi vaihteeksi. Aito kuusi meillä on yleensä ollut, mutta ovat välillä niin kitukasvuisia, että tuuhea huurrekuusi houkuttaa. Hmm. Riisipuuroa ollaan myös joskus tehty jouluaattona kuten lapsuudessa, mutta se riippuu siitä mihin aikaan mennään mummolaan. 

Millainen on kotisi tämän vuoden joulusisustus? Onko sinulla tapana uusia joulukoristeita?

Ei vielä minkäänlainen! Ensin olin sitä mieltä, että ei oteta meille ollenkaan joulukuusta tänä vuonna. Suurin osa joulupalloista on hajonnut kissojen leikeissä ja kuusi kaatunut useita kertoja per joulu heidän toimestaan, joten joulupalloista on kapeloa. Yksi siskoistani löysi kuitenkin alennusmyynneistä meidän näköisiä joulupalloja ja osti meille mustan joulutähden, mustia palloja ja tummansinisiä joulupalloja eli muutin mieltäni, meille tulee kuusi sittenkin. Ostin Kuopion reissulta violetteja tuuheita nauhoja, joten jospa saadaan kaunis kuusi koristeltua. Muuten olisi jäänyt muutaman pallon ja nauhan varaan. 


Oikea vai muovikuusi?

Tätä sivusin jo aiemmin, tähän mennessä meillä on ollut aina oikea kuusi. Kyllä aidossa kuusessa on oma tunnelmansa ja hohtonsa, mutta Suomessa kuuset ovat todella leveitä ja ennen kaikkea harvoja. Oksien halkaisija saattaa olla puolitoista metriä, mutta oksat ovat noin puolen metrin välein koko kuusen pituudelta, ellei osta kasvatettua joulukuusta. Vie tilaa aika paljon, jos vertaa kapeaan ja tuuheaan kuuseen. Jos löydän tuon huurrekuusen alesta mitä olen miettinyt, niin jatkossa mennään todennäköisesti sillä. 

Mikä tai mitkä on joulun värit?

Punainen, metsänvihreä ja hopea. 


Mitä toivot joululahjaksi?

Maailmanrauhaa ja järkevämpää talouspolitiikkaa en varmaan saa, joten pitää miettiä jotain muuta. Äkkiseltään mietittynä joku jalkahoito tai hemmotteluhoito olisi ihana. Toisaalta ostoslistalla olisi myös aamutakki pörröisellä pinnalla, esimerkiksi DKNY ja Calvin Klein brändeillä on sellaisia todella pehmeitä ja kestäviä aamutakkeja kohtuuhintaan. Tämän varmaan tulen itse ostamaan talven aikana toiseksi aamutakiksi, tuskin saan lahjaksi kun en ole kellekään tätä toivetta maininnut ja kaikki ovat jo lahjaostoksensa tehneet. Silloin olisi aina pehmeä ja lämmin aamutakki saatavilla, kun toinen on pesussa tai kuivumassa. 


Mikä joulussa on parasta?

Lapsen ilo ja innostus joulusta, se on niin jännittävää aikaa lapsille. Parasta on viettää aikaa perheen ja läheisten kanssa. Saa olla rennosti, saunoa ja syödä hyvää ruokaa. 

Mikä sinusta on parasta joulussa? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)