tiistai 13. joulukuuta 2022

Hurjimmat korot, epämukavimmat kengät ja omat suosikit / Kenkäjoulukalenteri, Luukku 12-13

Tällä kertaa on vuorossa vähän isompi luukku, joten tämä tulee yhdistettynä luukkuna. Tässä postauksessa näytän muun muassa uusimmat, kalleimmat, halvimmat, korkeimmat, söpöimmät, ihanimmat ja kaikkein epämukavimmat kengät mitä kokoelmastani löytyy! Tämän kokoisesta kenkäkokoelmasta löytyy jos jonkinlaisia kenkiä, kun kiinnostus kenkiin on pysynyt vuosia mukana ja on ollut myös tilaa säilyttää kenkiä sieltä teini- iästä asti. Aloitetaan ensin kalleimmista kengistä, jotka kokoelmastani löytyy. Jos joskus ostan jonkun arvokkaamman parin kenkäunelmistani, niin todennäköisesti siitä parista tulee kenkäkokoelman kallein pari. 



Kalleimmat kengät - Guccin kultaiset sandaletit


Näitä kenkiä rakastan - kuten tässä postauksessa aiemmin kerroin, niin tämä kenkäpari oli rakkautta ensisilmäyksellä! Muistan vieläkin niin elävästi tuon hetken ihastuksen tunteineen kaikkineen. Ehkäpä se oli kohtaloa? Sitä ennen en nimittäin Guccin kenkiä ollut katsellut sen tarkemmin, nykyään tsekkaan lähinnä Guccin uutiskirjeen silloin tällöin, mutta toisia yhtä ihania kenkiä ei ole heidän verkkokauppaansa tullut. 

Minulla ei ole koskaan ollut näin kevyitä ja laadukkaita kenkiä, ihan mielettömän tarkkaa työtä ja muotoilu on kuin jalalle tehty! Näitä ei tarvinnut edes sisäänajaa ennen käyttöä, vaan nämä jalassa pystyi suoraan olemaan vaikka kahdeksan tuntia kestävässä tapahtumassa kävelymatkoineen. Vau. Näihin piti säästää tovi, mutta nämä Guccin korkokengät ovat olleet joka euron arvoiset. Plussaa myös siitä, että näistä saa puolikkaita kokoja, koska joskus 36 on liian nafti ja 37 liian iso. Näissä 36,5 on juuri omaan jalkaan sopiva. Nämä ovat aarteeni. 







Uusimmat kengät kenkäkokoelmaan 


Kävimme viime kuussa Kuopiossa ja samalla reissulla etsimme miehelleni uusia talvikenkiä, mutta löysimme myös minulle kengät. Välillä kotosalla ja pihahommissa lämpimistä talvikengistä on ollut kapeloa, mutta kenkäliikkeessä sattui silmään tällaiset perinteiset talvikengät tekoturkisvuorilla. Sävy näissä on hieman kirkkaampi kuin kuvissa. Mielestäni nyörityksen kohta on kaunis! Nämä ovat tällä hetkellä uusimmat kenkäni, mutta postissa odottaa Black Fridayna tilaamani Minna Parikan kengät - niistä lisää myöhemmin. 





Omat suosikkini - Minna Parikan Nikita ja Blanche 


Omaa suosikkia oli hankala valita, mutta tällä hetkellä omat henkilökohtaiset suosikkini ovat Minna Parikan Nikita- kengät pompomilla ja Blanche- sandaletit, jotka minulla on pinkkinä ja Emerald vihreänä. Postauksen alussa mainitut Guccit ovat myös ikisuosikkini, mutta tähän kohtaan halusin valita jotain muuta. 

Nikita- korkokengät ovat mielettömän kauniit muotoilultaan, rakastan tuota pörröisen tupsun ja kiiltonahan yhdistelmää! Kengissä on kahdet remmit, jotka ovat muotoiltu nätisti niin, että molempien remmien ympäriltä jää ihoa näkyviin. Nämä kengät ovat herkullisen pinkit, todella sähäkät sävyltään. Pidän näiden kenkien naisellisuudesta ja pompomin tuomasta leikkisyydestä todella paljon. 









Minna Parikan Blanchet ovat todella mukavat jalassa ja siitä syystä minulla on nämä kahdessa eri värissä! Näissä on noin kahdeksan sentin korko eli nämä ovat pari senttiä matalammat kuin normaalisti käyttämäni kengät. Blanche- kenkien satiini on paksua ja tyylikkään himmeäkiiltoista. Satiinissa kirkkaat värit toistuvat intensiivisesti. 

Näiden solmittu rusetti korvineen on ihana yksityiskohta ja aika näyttävä sellainen, kun korvat asettuvat jalkapöydän päälle ja yltävät lähes nilkkaan saakka. Molemmissa sandaleteissa remmit ovat metallinhohtoista nahkaa, joka on mielestäni hieno yksityiskohta muuten satiinisissa kengissä. Erittäin kaunis ja persoonallinen malli, jonka lisäksi ovat todella hyvät jalassa. 10/10





Kenkäkokoelmani käytetyimmät kengät 


Kuka on yllättynyt, että Minna Parikan Pfeiffer- kengät ovat käytetyimmät kenkäni? Näiden lisäksi Italiasta löytämäni saappaat ovat paljon käytössä, mutta Pfeifferit ovat jalassa ympäri vuoden ja saappaat eniten välikausina, sekä talvella. Pfeiffer korkokengät ovat kauniin väriset leopardikuvioineen ja mukavat jalassa. Korko on naisellisen muotoinen, se on upea yksityiskohta! Kuten kuvista näkyy, niin myös näissä on Minna Parikan kengille ominaiset korvat, mutta nämä ovat lyhyemmät kisunkorvat, kun taas pupunkorvat ovat huomattavasti pidemmät. Jos löytäisin näitä omassa koossa lisää eri väreissä, niin ehdottomasti ostaisin! 





Epämukavimmat kengät 


Ja näin päästään käytetyimmistä korkokengistäni käyttämättömiin korkokenkiin. Nämä Pleaserin ihanuudet ovat mielettömän kauniit, mutta aivan hirveät jalassa! Olen sovitellut näitä useampaan otteeseen, mutta ei näitä pysty pitämään jalassa kahtakymmentä minuuttia kauempaa. Malli näissä on kapea ja avokkaan reuna painaa johonkin luuhun niin paljon, että koskee aivan älyttömästi. Nämä voisivat olla mukavat, jos ei olisi pikkuvarvasta tai sitä luuta missä se on kiinni. Ei, ihan kamalat jalassa. Nämä ovat vitriinissä tuomassa iloa kauniilla ulkomuodollaan ja muistuttamassa, ettei tulisi ostettua tällaisia enää. 







Halvimmat korkokengät 


Spirit- brändin slingback- korkokengät löysin kirppikseltä noin parilla eurolla. Kauniit kengät ja todella edullinen hinta, kuten laadustakin huomaa - nämä ovat hieman huterat, mutta annettakoon se anteeksi tuolla hinnalla. Nämä ovat ihana pari erään paitani kanssa, jossa on myös mustaa pitsiä beigen kankaan päällä. 





Söpöimmät kengät 


Nämä vaaleanpunaiset Bordellon korkokengät ovat varmaan söpöimmät kengät, jotka omistan. Värisävy on todella hempeä ja rusetit kruunaavat nämä söpöliinit. Nämä ovat ihanat siitä huolimatta, että näitä tulee käytettyä todella harvoin, varmaan on mennyt jo vuosia viimeisimmästä käyttökerrasta! 





Hieno löytö ulkomailta 


Nämä kengät löytyivät Espanjasta pienestä kenkäputiikista. Espanjassa hintataso oli huomattavasti Suomea matalampi ja varsinkin siellä valmistettuja kenkiä sai ostettua todella edullisesti. Minusta valikoima oli myös paljon parempi kuin täällä, Suomessa myydään usein käytännöllisiä kenkiä ja harvoin törmää erikoisiin korkokenkiin enää. Ihastuin näissä tuohon metalliseen korkoon, joka tuo kivasti vastapainoa todella vaalealle, ehkä vähän persikkaiselle värille. Nämä kengät ovat huiput kesällä, tykkään! 





Hurjimmat korot 


Näissä kengissä on ehdottomasti korkein korko kaikista kengistäni! Pitäähän sitä ainakin yhdet fetissikengät löytyä kenkäkokoelmasta ja nämä olivat heräteostos nettikirppikseltä. Hurjan korkeat korot saavat kengät näyttämään tosi pieniltä. Käytännöllisyyttä nämä eivät ole nähneetkään, mutta olen pitänyt silti itselläni, vaikka näitä ei oikein tule käytettyä. 





Mitkä näistä kengistä olivat siun lempparit? Ihanaa alkanutta viikkoa teille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)