maanantai 19. joulukuuta 2022

Yhdet saappaat, 14 erilaista asua / Kenkäjoulukalenteri, Luukku 17-18

Tässä luukussa on helppo näyttää teille muillekin, miten monipuoliset klassiset mustat saappaat voivat olla. Kokosin luukkuun 14 päivän asua, joissa kaikissa on täysin samat saappaat jalassa ja voin todellakin sanoa, että jos löydät jostain aivan ihanat mustat saappaat, niin osta ne. Yllätyin miten paljon löysin asuja viiden vuoden ajalta, joissa nämä samat saappaat ovat! Nämä mustat saappaat ovat yhdet suosikeistani ja siksi ovat asukuvissa mukana usein, näissä muotoilu miellyttää omaa silmää todella paljon. Sen lisäksi näissä on karvavuori, korkea korko ja suutarilla laitatetut talvipohjat, joten näitä tulee käytettyä paljon talvella. Nämä saappaat löysin Italiasta parilla kympillä, joten on ihme, että nämä ovat kestäneet jo vuosia ahkerassa käytössä. Kävimme tuolloin Italiassa yhden siskoni kanssa ja minulle määränpää oli yllätys, sillä sovimme siskon hoitavan varaukset sun muut ja sain tietää kohdemaan siskon lipsauttaessa sen puhelimessa, kun lähdimme ajamaan Helsinki- Vantaalle. Itse kohde jäi salaisuudeksi ja se selvisi vasta navigoidessa perille asti. Hauska tapa lähteä reissuun, vaikka siis molemmat hoidimme omat matkakulumme vuokra-autoa ja hotellia myöten. 

Kävimme kohdekaupungissa Gargnanossa kenkäliikkeessä ja sieltähän nämä saappaat tarttuivat matkaan! Huvitti, että hintalapussa saappaille määritelty hinnaksi 25 euroa ja minusta se oli ihan passeli hinta, mutta kassalla myyjä tiputti kenkien hintaa 20 euroon. Täällä Suomessa ei ole samanlaista tinkimisen kulttuuria, kun taas Italiassa jopa ruokakaupoissa törmättiin tinkimiseen ja käteisellä maksaessa myyjät tiputtivat tinkimättä ja kysymättä suoraan hinnasta jopa 10-15 euroa pois. 

 
Mielenmaisemani ei ehkä ihan sovi tuollaiseen kulttuuriin, minusta työstä kuuluu saada palkka ja yrityksen pitää saada myös kaikki kulut katettua veroineen päivineen. Varsinkin yksinyrittäjillä se tingitty hinta pienentää omaa palkkaa (ellei alkuperäiseen hintaan ole lisätty tinkimisvaraa), sillä et voi vähentää sitä kiinteistä kuluista ja valmistuskustannuksista, jotka yrityksellä on. Ompelijana törmäsin tinkimiseen välillä, mutta onneksi itselläni oli enemmän asiakkaita, jotka maksoivat tippiä tehdyn työn päälle ja kertoivat, miten arvostavat tekemääni työtä. 

Viimeisenä vuonna ennen nykyiseen työhön siirtymistä tuli parikin tinkimistapausta vastaan, kun joku toinen ompelija olisi tehnyt halvemmalla. Näitä varmasti tulee vastaan kaikille yrittäjille ja noh, itse olen sitä mieltä, että ei ole minun ongelmani, jos joku toinen tekee pilkkahinnalla tai ei ole osannut / tajunnut laskea itselleen myös palkkaa kaikkien juoksevien kulujen lisäksi.


Nämä saappaat ovat ylittäneet odotukseni niin laadussa kuin käyttömukavuudessa, aivan mahtava kenkäpari ja nämä tulee varmasti käytettyä loppuun! Hirvittää ajatuskin, että mistä löydän vastaavat kengät näiden tilalle joskus tulevaisuudessa, kun näitä ei saa enää suutarillakaan korjattua kuntoon. Harva suutari osaa Suomessa valmistaa kenkiä alusta asti itse ja vielä harvemmalta löytyy jo ennestään lesti tämän mallisille kengille. 


Kenkäkokoelmastani löytyy todella paljon kenkiä, mutta suurin osa on sandaletteja ja avokkaita. Saappaita ei ole niin paljoa, sillä on hankalaa löytää kauniita, mukavia ja Suomen sääoloihin sopivia saappaita, jotka sopivat vielä hyvin omaan makuun. Jotkut saappaat taas ovat todella liukkaat talvella maiharipohjistaan huolimatta, kun materiaalina on käytetty kumin sijaan muovia tai muuta kovaa materiaalia, joka ei pidä ollenkaan lumella tai jäällä. En tiedä, saisiko sellaiseen maiharipohjaan laitatettua erikseen talvipohjat? Luulisin, että silloin pitäisi hioa pohjaa tasaiseksi tai täyttää jotenkin, että uuden pohjan saisi maiharipinnan tilalle. 


Tätä postausta oli ihana koostaa, teki hyvää nähdä miten paljon kengät ovat olleet käytössä ja miten monien erilaisten asujen kanssa! Pitää ehdottomasti ottaa näistä inspiraatiota pukeutumiseen tälle talvelle, moni näistä asuista on kaunis, vaikka itse sanonkin. Vaatekaappini on huomattavasti monipuolisempi kuin miltä viime aikoina on tuntunut, mutta arjen kiireissä tulee valittua helposti ne tutut jatkuvasti kierrossa olevat vaatteet. Välillä ihan naurattaa, kun töissä on melkein aina sama hame päällä, vaikka hameita löytyisi kaapista muitakin. Silti aina sattuu tietty hame päälle lähipäivinä, mutta ehkäpä siinä olisi asia mihin kiinnittää huomiota, niin tulisi hyödynnettyä omaa vaatekaappia monipuolisemmin! 

Ja hei, pahoittelen myöhässä tullutta joulukalenteriluukkua! Viime viikolla oli vähän säätöä ajastusten kanssa ja osa ajastuksista ei toiminut kuten pitäisi. Tämän päivän luukku ja loput luukut tulevat ajoillaan, teen vielä tuplatsekkauksen loppuihin ajastuksiin! 

Mistä asusta pidät eniten? Kenen valmistamat omat suosikkisaappaasi ovat? 

4 kommenttia:

 1. Upeat ja naiselliset saappaat!
  Hyvää joulua ja kiitos taas tämän vuoden mukavista postauksista :)
  T. Harvoin kommentoiva vakkarilukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kun kommentoit! <3 Täällä on aika monia vakkarilukijoita, jotka eivät kommentoi, mutta huippua huomata silti, että blogia luetaan. :) Toiveissa olisi olla aktiivisempi ensi vuonna, sitä kohti ainakin pyrin!

   Nämä saappaat ovat kyllä upeat ja nimenomaan naiselliset - miusta tuo korko ja pohjan malli on suunniteltu todella kauniisti. <3 Ei ole liian paksu korko, mutta ei myöskään ihan piikkikorko. Just sellanen naisellisen kaunis! Hyvää joulua myös sinulle ja kaikkea hyvää uudelle vuodelle 2023 :)

   Poista
 2. Upeita asukuvia, etenkin nuo nahkatakit ja villakangastakit. Ja nuo upeat saappaat. Kaunis korko ja profiili. Toivotaan niille pitkää ikää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon - ihana kuulla, että pidät asukuvista! <3 Pinkki villakangastakki on Ril'sin takki, mutta kaikki muut olen itse ommellut. Lempitakkeja taitaa olla kaikki tässä postauksessa näkyvät. ^^ Toivotaan todella pitkää ikää saappaille, pitää jo ennakoida ja etsiä taitava suutari valmistamaan vastaavat saappaat, jos jollain vain sattuisi olemaan oikeanlainen ja kokoinen lesti saatavilla. <3 Todella kauniit ovat, upea löytö!

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)