keskiviikko 7. joulukuuta 2022

Hopeiset glitterkorkkarit / Kenkäjoulukalenteri, Luukku 7

Tästä luukusta paljastuu Sugarfree Shoessin ihanat hopeanväriset korkokengät peeptoe- kärjellä. Tämä kenkämalli on kaunis korkonsa ja glitterpintansa ansiosta, joten minulla löytyy nämä kahdessa eri värissä - hopeisena ja violettina. Nämä sopisivat loistavasti pikkujouluihin ja muihin pirskeisiin, mutta ainakin omalla kohdallani pikkujouluja pitää odotella tammikuun puolelle. Nämä ovat niitä harvoja glitter- ja paljettikorkokenkiä, mistä glitterit tai paljetit eivät varise irti. Glitter ainakin on materiaalina sellainen, että jos sitä varisee, niin löydät sitä samaa glitteriä vielä vuosien päästä kaikkialta. Aikoinaan kenkiä muokatessani törmäsin moniin vinkkeihin miten muokata kenkiä ja erityisesti YouTuben puolelta löytyi videoita, joissa näytettiin kädestä pitäen miten teet normaaleista avokkaista juhlavat tekemällä glitterpinnan, maalaamalla kuvioita ja palkkeja teipin avulla, sekä liimaamalla strasseja ja glitteriä pintaan. Osa keinoista toimii, mutta Suomen oloissa varsinkin glitter on ongelmallinen, sillä kovin kosteaa keliä glitterkengät eivät yleisesti ottaen kestä. 

Usein kengistä varisee hieman glitteriä ensimmäisillä käyttökerroilla, mutta ei enää muutaman käytön jälkeen. Suositus näillä kengillä on, että niitä ei käytä liian kostealla kelillä tai räntäkeleillä, mutta muuten tämän tyyppiset pinnat kestävät käytössä kuitenkin ihan hyvin. Ainakin, jos kenkien pinta pysyy suht kuivana käyttöjen aikana. Itse olen käsitellyt nämä ja muut glitterkorkokenkäni kosteussuojasuihkeella, mutta olen myös laittanut hiuskiinnettä kenkiin, joista glitter varisi todella paljon. 


Mitä glitterkenkien hoitamiseen tulee, niin olen käsitellyt kaikki omani samalla tavalla. Oli kyseessä sitten merkkikengät tai tällaiset halvemmat korkokengät. Materiaali kenkien pinnassa on kuitenkin sama, joten samat kikat toimii! Sugarfree Shoessilta löytyy useita kimaltavia korkokenkiä, mutta en ole enää vuosiin törmännyt tähän brändiin missään, enkä tiedä vieläkö tekevät kenkiä. Nuorempana brändi kiehtoi minua paljon, sillä värit ovat niin intensiivisiä ja erilaisia - Sugarfree Shoessilta ei löytynyt mustia ja ruskeita kenkiä, tylsistä kenkämuotoiluista puhumattakaan. Useampi kenkävalmistaja saisi käyttää värejä kengissään, täällä on ihan tarpeeksi synkkää talvella muutenkin. 

Mukavaa keskiviikkoa teille kaikille ja hyvää työpäivää teille, jotka ehditte tämän lukemaan ennen töitä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)