maanantai 19. joulukuuta 2022

Kenkäkokoelmani persoonallisimmat kengät / Kenkäjoulukalenteri, Luukku 19

Kirjoitin teille hetki sitten erilaisista kenkäkokoelmani kengistä, mutta jätin vielä tähän erilliseen postaukseen persoonallisimmat kengät mitä minulta kaapista löytyy! Näiden kenkien valmistaja Cobblerina on tunnettu rusettilaukuistaan ja muista ihanista asusteista, joita itseltänikin löytyy useissa eri väreissä. Hän valmistaa kaikki tuotteet Suomessa käyttäen eurooppalaista nahkaa ja muun muassa laukun vuorit ovat kierrätysmateriaaleista tehdyt. Laukkujen leikkuun ylijäämäkappaleista syntyy muun muassa kukkaroita, avaimenperiä ja koruja. 


Mites Cobblerinan Sanna päätyi valmistamaan kengät minulle, jos hän valmistaa pääosin muita asusteita? Olemme ystävystyneet vuosien varrella ja päädyimme tekemään vaihtarit keskenämme - minä sain Sannan valmistamat mittatilauskengät ja Sanna sai mittatilauksena nahkatakin toiveidensa mukaan. Hän siis osaa valmistaa myös kenkiä, mutta pääpaino hänen yrityksellään on nimenomaan laukuissa, kukkaroissa ja muissa asusteissa kenkien sijaan. 

Käsin valmistetuissa kengissä hinta kohoaa varsinkin Suomessa todella korkeaksi ja siitä syystä kilpailu on haastavaa. Siihen on syynsä, miksi esimerkiksi Suomessa suunniteltuja kenkiä valmistetaan suuremmalla volyymilla muun muassa Italiassa ja Espanjassa. Kuten teollisuusompelussa, niin myös kengissä valmistus on huomattavasti nopeampaa, kun tuotetta tehdään suurempia mallistoja sarjatyönä pienen malliston sijaan. 


Annoin kenkien kanssa aikalailla vapaat kädet Sannalle ja lähetin hänelle metallinhohtoisia nahkoja, jotka olivat jääneet yli omista ompelutöistäni. Toivoin kenkiin perhosen siivet ja muistaakseni sanoin, että kengistä saa tulla överit ja keijukaismaiset. Lopputulos onkin juuri sen mukainen, tästä kenkäparista tuli todella persoonallinen ja miun näköinen. Siivet ovat irroitettavissa ja niiden tilalle voi vaihtaa sirot kukat, jotka napsautetaan samoihin painonappeihin kiinni. Yksi toiveeni myös oli, että näissä olisi järkevästi tilaa varpaille, eikä varpaanvälit jäisi näkyviin kuten esimerkiksi Christian Louboutinin avokkaissa. 

Sain siis käytännössä kahdet kengät, sillä siipien kanssa kengät ovat supernäyttävät, mutta kukkien kanssa kengät sopivat melkeinpä mihin tilanteeseen vain. Itsehän olen toki käyttänyt kenkiä siipien kanssa ihan kauppareissullakin, mutta jos haluaa ajatella näyttävyyttä erikseen tai päivän fiilis ei ole siipien kanssa yhteensopiva. Seuraavan kuvan alla olevissa kuvissa näet kengät myös irroitettavien kukkien kanssa. 


Sopisiko omaan tyyliisi siivet vai kukkaset paremmin? Omaan tyyliini sopii molemmat, mutta näitä kenkiä käytän ehdottomasti enemmän siipien kanssa. Kengät ovat taidokkaasti ja tarkasti valmistetut, aivan yhtä tarkkaa työtä kuten Cobblerina tekee laukkujenkin kanssa. Nämä taitavat olla ainoat Suomessa valmistetut kenkäni, sillä minulla ei taida olla niin vanhaa Parikkaa, että joku pari niistä olisi Suomessa valmistettu. Käsittääkseni siis ihan ensimmäiset Parikan kengät valmistettiin Suomessa, mutta tuotanto on ollut Espanjassa niin kauan kuin muistan. 

Näissä kengissä on mahtavaa, että kärki on tummempi, sillä valkoinen on todella herkkä väri käyttöä ajatellen. Värit toimivat kauniisti yhteen niin siipien, kuin kukkien kanssa. On mahtavaa omistaa näin persoonallinen kenkäpari omassa kokoelmassaan, eikä näitä uniikkeja korkokenkiä tule missään muualla vastaan. Se on aika siistiä näin kenkäharrastajana! 

Käy ihmeessä tutustumassa kenkien valmistajaan, Cobblerinaan ja tsekkaa erityisesti kaikki upeat laukut. Valikoimasta löydät myös kotimaisia kukkaroita, koruja ja jopa koirien kaulapantoja rusettikoristeella! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)