perjantai 9. joulukuuta 2022

Strassikengät / Kenkäjoulukalenteri, Luukku 9

Tämän päivän luukusta paljastuu ihanat omenanvihreät strassisandaletit! Näitä en käytä loppujen lopuksi usein, sillä strasseja on niin paljon, että miellän nämä enemmän juhlakengiksi kuin ihan joka tilanteeseen sopiviksi. Sandalettien väri on niin uniikki, että harvoin törmää missään saman värisiin kenkiin - toki osa syy voi olla se, että tämän sävyinen vihreä ei ole ollut muodissa pitkään aikaan, vaan viimeisimpinä vuosina smaragdinvihreä ja metsänvihreä värit ovat olleet pinnalla. 

Minusta näiden väri on todella kaunis ja se onkin yksi syistä miksi ostin nämä kengät, vaikka korkoa näissä ei ole yhtä paljon kuin suurimmassa osassa kengistä mitä omistan. Löysin nämä vuosia sitten Joensuun Carlsonin alennusmyynneistä. Nykyään kenkämuoti on aika erilaista ja matalampaa ainakin Suomessa, vaikka muualla maailmalla korkeat tolppakorot platform- pohjineen ovat pinnalla. 

Itse ehkä kaipaan enemmän yllätyksellisyyttä kengiltä - en niinkään sitä, että kengät olisivat käytännölliset ja järkevät Suomen oloissa. Haluan, että kengät ovat kauniit jalassa. 

Pelkästään materiaaleilla voi vaikuttaa siihen millainen käyttöikä kengillä on ja voiko niitä pitää pitkin Suomen talvea vai ei. Suomen liukkautta ja talvea ei voi pitää syynä siihen, että suunnitellaan ja hankitaan myytäväksi mahdollisimman simppelit kengät, koska joskus myös talvikenkiin on pakko laitattaa erikseen pohjat suutarilla, että niillä pysyisi pystyssä talvella. Kirjoitin pari vuotta sitten talvikengistä ja miten esimerkiksi saappaista ja korkkareista saa talvikäyttöön erittäin hyvän parin, vaikka kengissä olisi todella liukas pohja ennestään! Toki tämän tyyppiset sandaletit jäävät vähän lämpimämmille keleille, mutta avokkaita pystyy hyvin käyttämään talvellakin.Toivon, että tulevaisuudessa näkisimme myös Suomessa kenkiä, joissa yhdistyy rohkea suunnittelu ja laatu. Harmillisen usein persoonalliset kengät ovat heikkolaatuisia, eikä heikosta laadusta kannata maksaa. Ainakin Minna Parikka on näyttänyt toteen, että myös hauskoilla, rohkeilla ja laadukkailla kengillä voi tienata ja menestyä todella hyvin. Toivottavasti vastaavanlaisia suunnittelijoita nähdään Suomessa jatkossakin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)