keskiviikko 7. joulukuuta 2022

Päivän asu - Pinkkiä ja itsetehty talvitakki

 Kirkkaat ja vaaleat värit tuovat tällä hetkellä niin paljon iloa pukeutumisessa, ettei tosikaan! Onneksi joulun jälkeen alkaa riittää edes hieman enemmän valoa, vaikka talvea on vielä pitkä pätkä jäljellä - sitä odotellessa laitan enemmän vaaleita ja kirkkaita värejä pukeutumiseen. Eilisen päivän kuljin kokonaan vaaleanpunaisen, pinkin ja mustan yhdistelmässä, kun viimeinkin päästiin käymään ihmisten ilmoilla viime viikon sairastelujen jälkeen. Toivottavasti te olette pysyneet terveinä viime aikoina, nyt talvella tuntuu olevan jos jonkinmoista vaihtoehtoista flunssaa liikkeellä. 


Villakangastakki - Rokita
Toppi - NA-KD
Minihame - Link
Käsilaukku - Furla
Korkokengät - Calvin Klein 
Kaulahuivi - löytö reissusta, merkistä ei tietoa


Tuulisena päivänä valitsin viittatakin sijaan pitkän mustan takin, jonka ompelin muutama vuosi takaperin. Tämä olikin hyvä valinta minihameen ja topin kanssa kun pysyin hyvin lämpimänä, eikä jaloillekaan tullut kylmä takin pituuden ja materiaalin ansiosta. Musta takki on väriltään klassinen, mutta musta toimii aina ja minkä tahansa asun kanssa. Tästä takista olen tykännyt todella paljon käytössä, sillä ompelin siihen syvät taskut, muunneltavan kauluksen ja korkean halkion taakse. Viimeisimmän etu on se, että se on helppo autoillessa, kun takin helma ei ruttuunnu tai jää punneille. Siksihän lähes kaikissa jakuissa, bleisereissä ja takeissa on halkio takana - se antaa liikkumaväljyyttä ja mukavuutta käytössä. 





Tämä asukokonaisuus on hyvin tavallinen omassa käytössäni kaikkine yksityiskohtineen, mutta sitähän se arkipukeutuminen on. Joskus simppelimpi toimii paremmin kuin kikkailu, mutta toki jokaisessa asussa on hyvä olla jotain jujua ja inspiroivaa. Talvisin helpoin keino tuoda särmää asuihin on varmaan erilaisten materiaalien yhdistelmät ja värikkäät asusteet. Esimerkiksi villa ja nahka ovat upea pari yhdessä, muista tekstuurisista materiaaleista puhumattakaan! 

Tässä asussa villa ja kuminen laukku tuovat vastapainoa toisilleen toisen materiaalin ollessa kiiltävä ja sileä, kun taas toinen on mattapintainen ja pörheä. Yleisesti ottaen neuleet ja villat tasapainottavat hyvin kiiltäviä vaatteita ja asusteita, joten niitä tulee yhdisteltyä paljon omassa pukeutumisessa. 




Luonnonmateriaalit ovat talvella parhaita ja omasta mielestäni muutenkin ylivertaisia keinokuituihin verrattuna, jotka toimii pääosin treenivaatteissa ja teknisissä vaatteissa. Sen lisäksi pieni määrä keinokuitua tuo esimerkiksi villakankaalle kestävyyttä ja joskus myös helppohoitoisuutta. Luonnonkuitu on hengittävä ja silti lämmin päällä, jonka lisäksi monet luonnonkuidut kestävät käyttöä todella kauan. Erityisesti takit, neulevaatteet ja kengät ovat sellaisia mihin kannattaa valita aina luonnonmateriaali, sillä ne pitävät lämpöä myös tällaisissa asuissa, joissa toppi ja hame on keinokuitusekoitetta. 



Ainakin osa omista takeistani vaati pesua nyt talven alussa, kun niille on jo nyt tullut niin paljon käyttöä. Jos villakangastakkisi kaipaa pesua, niin käy tsekkaamassa vinkit villavaatteiden puhdistamiseen täältä! On helppoa pestä takit itse kotona, mutta jos kehtuuttaa, niin pesulat auttavat mielellään takkien puhdistamisessa ja onhan se kieltämättä helppoa käydä vain hakemassa valmiit, puhtaat takit ammattilaisten huomasta. En itse raaski näin takkeja rakastavana ihmisenä käyttää kaikkia pesulassa, ellei ole pakko, joten yleensä huollan ja pesen myös takit itse kotona. Yleensä pesen useamman takin kerralla, kun se on tehokkaampaa ja mukavampaa. 

Mukavaa keskiviikkoa teille! 

6 kommenttia:

  1. Oh very cute style
    the coat is gorgeous darling
    Good shots

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you so much, you are so kind! 😊❤️ This coat is one of my favorites, very practical in use during Finnish winter. 👌🏻

      Poista
  2. Lukaisin tämän postauksen itse asiassa jo eilen, mutta nyt oli pakko palata koneella kommentoimaan :) Aivan todella kaunis takki ja kokonaisuus näyttää muutenkin upealla ja juuri sinunlaisellesi. Rakastan itse tosi paljon kiiltävä pintaisen ja vähän pehmeän ja pörröisen yhditelmää. Esimerkiksi syksyisin nahkan ja jonkin pörröisen/tekoturkiksen yhdistelmä on suosikkini, tainnut olla jo ihan todella monta vuotta. Ehkä sen vuoksi tuo lähikuva tuosta herkullisesta laukusta tuota takkia vasten on ihana!

    Ihanaa viikonloppua sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, et palasit vielä kommentoimaan koneelle! <3 Kiitos paljon, tämä asu on ollut viime aikoina paljon käytössä ja takkiin on hyvä uppoutua tuulisina päivinä. Meillä on sama maku kiiltävän / sileän materiaalin yhdistämisessä pörröiseen villaan, tekoturkikseen ja muuhun vastaavaan! :) Nahka on huippu neuleiden ja muiden pörheiden materiaalien kanssa. <3

      Kiitos samoin myös sinne!

      Poista
  3. Ihania kuvia ja värejä. Tuo villakangastakki on todella hieno! 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! <3 Tämä "koivukuja" on ihana kuvien taustalla, niin harmoninen ja samalla tosi suomalainen maisema. :) Kiitän, tämä on näppärä talvella ja itse tekemällä sai muunneltavuutta + käytännöllisyyttä eri tavalla kuin valmiina ostettujen takkien kanssa olisi saanut. ^^

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)