keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Kenkäkokoelman käytännölliset eli matalat kengät ja korolliset ajokengät - Kenkäjoulukalenteri, luukku 16

 Käytännöllinen on käsitteenä suhteellinen, sillä myös korkokengät voivat olla käytännölliset, hyvät jalassa ja jopa toimia paremmin kuin matalat kengät. Korkokenkien täytteiseen kalenteriin halusin lisätä tänä vuonna myös niin sanotusti käytännöllisiä ja matalia kenkiä, mitä minusta on hyvä olla eri tilanteisiin ja eri harrastuksiin. Näillä kengillä pärjään hyvin ja oikeat kengät löytyy niin sadekeleille, vaellusreissuille, tanssitunneille ja moottoripyöräilyyn. Viimeisimmissä ajosaappaissa on tosin korkoa seitsemän senttiä, mutta lasken ne silti näihin käytännöllisiin kenkiin, sillä niitä en normaalisti käytä kuin moottoripyöräillessä saappaiden ominaisuuksien takia.

Minna-Parikka-Bunny-boots
Kuva; Kukkamaaria K. 

  Päivän_asu_Nahkatakki_kotimainen-10

Minna Parikka Bunny Sneaks pinkkinä


Nämä tennarit oli huippu alelöytö, viimeisiä pareja 36 koossa. Nämä ovat olleet kovalla käytöllä, kuten kuvista huomaa - näillä on seikkailtu Helsingissä, Italian kaduilla ja vuorilla, metsässä ja ihan kaikkialla mitä vaan mieleen juolahtaa. Parikan omat pohjalliset ovat pehmeitä näissä tennareissa, näissäkin on pehmeä pohja ja kengät ovat hyvät jalassa. Kärki on näissä ottanut hieman osumaa vuosien mittaan, mutta ihmettelisin, jos tällä käyttömäärällä ei näkyisi mitään käytönjälkiä.

Päivän_asu_Nahkatakki_kotimainen-9ArcoItalyMatkustaminenBlogiMatkablogiItaliaGardaJärviRivaDelGarda-19

Minna Parikka Selina pink leopard- kuosilla

Oi, oi. Nämä ylläolevassa kuvassa näkyvät ovat ainoat ballerinat, mitkä minulla on enää - myin kaikki muut, sillä ballerinat hankaavat todella usein kantapäästä ja nämä ovat ainoat, mitkä eivät hankaa. Ihanat, tykkään paljon tuosta kuminauhallisesta kantapään osiosta, se on niin mukava käytössä. Alussa kuminauha saa olla aika napakka, sillä käytössä koko ballerina mukautuu jalkaan ja myös kuminauha antaa periksi. Muista pohjustuttaa suutarilla koko ballerinan pohja, että nahkapohja kestää kosteutta paremmin!

  Laiturilla-ja-mokilla

Nokian Jalkineet keltaiset kumpparit

Nämä sain kolmekymppisillä synttärilahjaksi ystäväpariskunnalta, kumpparit näet viimeisimpinä alla olevasta TikTokista. Aivan ihana väri ja käytännölliset, kun edelliset kumpparini olivat tien päässä! Näissä on huomattavasti parempi sisäpohja kuin noissa vanhoissa ja pohjallinen on lämmin käyttää myös talvella. Aiemmin lainasin miehen liian suuria kumppareita muun muassa puita hakiessa, mutta nyt onkin uudet ehjät kumpparit ja värikin ilahduttaa. Näillä on ollut jo nyt paljon käyttöä ja varmasti helpottaa myös mökkeilyä, metsäreissuja ja muuta jatkossakin.

@moonmillalila

🎁🍭🐰❓ ##birthdaypresents ##highheels ##iloveshoes ##minnaparikka ##shoecollector ##shoes

♬ Ihmisten edessä - Jenni Vartiainen
   


Vaelluskengät

Aiemmat teini- iässä saadut vaelluskenkäni menivät puhki ja olivat kokoa liian isot, kun vanhempani arvelivat jalan kasvavan vielä. Kuopion Facebook- kirppiksellä sattui sopivan kokoiset vaelluskengät mustapinkkeinä ja kymmenen euron hinnalla silmään, joten pyysin siskoani hakemaan kengät ja tekemään kaupat puolestani. Nämä ovat todella lämpimät ja pohjat eivät luista, tykkään paljon!

  Vaelluskengat

Minna-Parikka-Bunny-Boots-Powder-10


Minna Parikka Bunny Boots maiharit

Nämä maiharit ovat ihanat! Nämä käytän vielä suutarilla talvipohjien laitossa, niin saan käytettyä näitä talvella paremmin. Puuterinsävy on aivan ihana, vaikka vaaleassa värissä kiiltonahan rypyt näkyvät huomattavasti selvemmin kuin tummemmissa. Bunny Bootsit kelpuuttaisin myös violettina tai värillisenä nahkaisena, tavallinen nahka nimittäin mukautuu jalkaan huomattavasti helpommin kuin kiiltonahka ja on näin ollen pitkässä juoksussa parempi jalassa.

  Minna-Parikka-Bunny-Boots-Powder-8

Guess viininpunaiset maiharit


Guessin maiharit ovat ihanat, mutta valitettavasti eivät oikein sovi talvikäyttöön, kun varpaat jäätyy ja pohjat kovettuvat pakkasella eli ovat suht liukkaat käytössä. Päällinen on aitoa nahkaa, mutta sisäosa keinokuitua eli nämä ovat enemmän kevään ja syksyn kelien kengät. Ihan jees, mutta korkkarit Guessilta ovat parempia.
  Guess-maiharit-36 

Tanssilenkkarit


Jos harrastat useampaa kuin yhtä tanssia, niin tanssilenkkarit ovat loistava hankinta! Kengät tukevat jalkoja todella hyvin, eikä jalkapohjat ja jalat kipeydy samalla tavalla kuin ilman tanssikenkiä. Pyörähdykset onnistuvat paremmin, kun lenkkareiden pohja on nahkaa ja toisaalta näillä ei myöskään liukastu, kun taas pelkät sukat jalassa saattaisi liukastua pyörähdyksissä. Tanssilenkkareita löytyy erilaisia, kannattaa lukea kokemuksia mitkä voisivat olla parhaat juuri sinulle - itse tykkään näistä kevyemmistä, sillä ne hengittävät hyvin. Omani taitavat löytyä nimellä salsalenkkarit, mutta sopivat kyllä myös muihin tansseihin ja ovat kevyemmät tanssikengät kuin monet muut. 

Salikengät

Siskolta saadut salikengät ovat hieman liian isot, mutta menevät paksumman sukan kanssa silloin kun niitä tarvitsee. Niitä käytän enimmäkseen maastoreiteillä lenkkeillessä ja silloin, jos tanssilenkkarit eivät käy jostain syystä.

  Adidas-Superstar-punaiset-tennarit 

Adidas Superstar tennarit

Nämä olen saanut aikoinaan blogin kautta, mutta en käyttänyt näitä pitkään aikaan, koska jalkaholvin kohdalta tuettu pohjallinen tuntui oudolta kävellessä. Aloin sitten myöhemmin käyttää näitä, kun Parikan tennarit kaipasivat lepoa ja jalka on sittemmin tottunut pohjalliseen, korkokengissähän ei yleensä ole tuollaisia pohjallisia, jotka tukevat jalkaholvia. Todella mukavat jalassa ja tykkään siitä, että nämä ovat kokonaan punaiset, eivätkä tavallisemmat kaksiväriset.

Ajoasu_Sweep_ajotakki_moottoripyoraily
Kuva; Kukkamaaria K. 

  Icon-Moto-naisten-ajosaappaat-moottoripyoraily

Icon Moto Bombshell- ajosaappaat

Nämä ovat ensimmäiset ja ainoat ajosaappaat, jotka olen ostanut ja nämä ovat olleet superhyvät jalassa! Varsi suojaa hyvin ja kengän sisäsyrjältä löytyy karheampi ja paksumpi kohta, mikä kestää vuosikausia hyvänä vaihteiden vaihdosta huolimatta. Korkoa näissä on seitsemän senttiä, joka on mukava ja käytännöllinen korkeus. Minusta nämä ovat huomattavasti sirommat kuin monet muut ajosaappaat, sopivat myös kapeiden housujen kanssa, vaikka pidänkin enemmän bootcut- mallista kuin kapeista housuista. Reilut kahdeksan vuotta olen nyt näillä ajanut ja lisää vuosia on edessä enemmänkin! 

Moottoripyoraily_bikers

2 kommenttia:

  1. Noi pupumaiharit on mun suosikit näistä! Niin söpö malli ja toi sävy on niin ihana. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovat kyllä aivan ihanat, näistä on myös korollinen versio, joka löytyy nimellä Blondie. Se ois kans aivan upea, haaveilen niistä mustina tai violetin glitterin sävyssä. <3 Onko siulla muuten Parikoita itselläsi? :)

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)