sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Kenkäjoulukalenteri, Luukku 23 / Lämpimät ja kauniit talvikengät

Sain seuraajalta toiveen, että kirjoittaisin kenkäjoulukalenterin yhteydessä lämpimistä ja kauniista talvikengistä. Tämä onkin melko haastava yhdistelmä, sillä omaan silmääni talvikengät ovat todella harvoin kauniita - usein muotoilu ei ole lähelläkään naisellista tai edes siroa. Yritin siis etsiä kenkiä myös muidenkin makuun kuin minun, eli tästä postauksesta löytyy sellaisiakin kenkiä, mitkä voisin kuvitella matalia kenkiä käyttäville ystävilleni.

Ellos_matalat_kengat
Kuvat; Ellos / www.ellos.fi


Talvikenkien kanssa itse suosin nahkaa, sillä keinonahkakengät eivät ole lähellekään yhtä lämpimät tai kestävät. Otin kuitenkin tähän postaukseen myös nahkakenkien lisäksi keinomateriaaleista valmistettuja kenkiä, joita en itse ostaisi, mutta joku blogini suurimmasta kohderyhmästä saattaisi päätyä niihin joko edullisen hinnan tai ulkonäön vuoksi. Tai siitä syystä, ettei käytä nahkaa. Mutta aloitetaas, toivottavasti tästä löytyy kenkiä myös teidän lukijoiden makuun!

Johnny Bulls Biker-saappaat ylhäällä vasemmalla ovat ihanat ja rouhean näköiset, näitä voisin kuvitella käyttäväni. Nämä ovat nahkaa sisältä ja ulkoa, eli ovat taatusti lämpimät talvella. Pohja on kumia ja se on kunnolla uritettu, eli näiden pitäisi olla myös pitävät Suomen olosuhteissa. Elloksella mainitaan, että lesti on tilava eli näistä kannattaa valita kokoa pienempi kuin normaalisti käytät. Kannattaa hyödyntää Elloksen alekoodit, mikäli niitä olet saanut - hintaa näillä on 199 euroa. Vaikuttavat ehdottomasti hintansa arvoisilta ja nämä sopisivat esimerkiksi varmaan kaikille siskoilleni, mutta myös kavereille kun tyyliä miettii.

Harmaat mokkajäljitelmää olevat ylipolvensaappaat sopivat matalista kengistä ja rennosta tyylistä pitäville. Nämä ovat todella edulliset tällä hetkellä, vaivaiset 40 euroa!

Samettiset Dr Martensit ovat ihanat, mutta näitä löytyy tällä hetkellä vain 38- koosta. Todella hienot kengät ja vaikka sametti on suht herkkää, niin nämä sopisivat pakkaspäiville hyvin. Nyörityksenä on satiininauha tavallisen nyörin sijaan, kaunis yksityiskohta!

Johnny Bullsin nilkkurit vetoketjuilla ovat hitusen edullisemmat kuin edellä mainitut saappaat. Nämä ovat myös nahkaa kauttaaltaan ja pohja on kumia, eli samat ominaisuudet löytyy kuin ylempänä mainitsin saappaista. Nämä ovat hienot ja ehkä hieman rock- henkiset, mutta niin sirot, jotta kävisivät myös joidenkin hameiden kanssa.Ellos_Matalat_talvikengat
Kuvat; Ellos / www.ellos.fi


Mustat Sarah Chelsea- nilkkurit keskellä ovat nahkaa ja niissä on hyvin uritettu synteettinen pohja. Näitä on saatavilla myös tummanruskeana. Aika klassinen malli, yksinkertainen ja vetoketjuton talvikenkä, jossa on vain neljä senttiä korkoa.

Vasemmassa reunassa on Ellos Shoesin nahkanilkkurit karvavuorilla. Nämä ovat hitusen ekologisempi vaihtoehto, sillä pohjat ovat vesipohjaisella liimalla liimatut, nahka on kasviparkittua nahkaa ja värjäys on tehty ympäristöä säästävillä orgaanisilla aineksilla. Pohja on kumia ja karkeasti kuvioitu, eli pitää Suomen olosuhteissa hyvin.

Ava Lace Up Fur- vaaleanpunaiset nilkkurit ovat edulliset, 42 euroa. Kengät ovat kauttaaltaan nahka- ja tekoturkisjäljitelmää. Koot vaikuttaisivat olevan aika suuret mittojen perusteella, eli kannattaa tsekata kengän sisäpituuden mitta tarkasti ennen tilaamista!

Vaaleanpunaisten nilkkureiden lisäksi Ellokselta löytyy aitonahkaisia Timberlandin nilkkureita, jotka ovat nupukkia. Kengissä on vedenpitävä kalvo, joka hengittää ja pohja on kumia, jossa on aika klassinen ja jäällä pitävä "maiharipohjakuviointi" pohjassa.

Myös keskellä alhaalla oleva pari on myös Timberland- brändin kenkiä ja ne ovat myös nahkaa, ulkopohja on kumia. Sisällä on villa- puuvillakuiduista valmistettu kalanruotokuvioinen vuori. Nämä ovat myös taatusti lämpimät kengät näissä olosuhteissa!

Oikeassa reunassa alhaalla on Vagabondin ihanat nilkkurit! Nämä ovat myös kauttaaltaan nahkaa ja ulkopohja on kumia, minusta nämä ovat kauneimmat näistä kolmesta nilkkuriparista, joissa on kuminauhalevikkeet.

Talvikengat_Ellos_Vamos
Kuvat; Ellos / www.ellos.fi ja Vamsko / www.vamsko.fiMokkanahkaiset nilkkurit terävähköllä kärjellä ovat Apair- merkiltä ja niissä on kymmenen sentin korko. Nätti, mutta aika arvokas kenkäpari.

Kapealestiset Billi Bi- nilkkurit ovat aitoa nahkaa, näissä myös sisäpohja on nahkaa eli lämpimät kengät ovat kyseessä. Korkoa on seitsemän senttiä ja näissä on tupsu vetoketjun lisäksi kengän ulkosivulla. Erikoinen yksityiskohta, nämä ovat hienot!

Strassikuvioiset kengät löytyvät Vamskon kenkävalikoimasta. Korkoa näissä on yhdeksän senttiä ja materiaalina on tekstiili kumista ulkopohjaa lukuunottamatta. Korko on kuitenkin paksu, joten näillä on helppo kävellä myös heidän, jotka eivät yleensä käytä näin korkeita korkoja. Tykkään näistä todella paljon, tuo strassiyksityiskohta on ihana ja nämä sopisivat arkeen sekä juhlaan eri tavoin asustamalla!

Ylipolvensaappaat kollaasin oikeassa reunassa ovat tekstiiliä ja näissä on tarpeeksi pitkä varsi. Kengät ovat Claudia Ghizzanin ja korkoa on kahdeksan senttiä.

Vaaleanliilat kengät muistuttavat Timberlandeja, mutta ovat SoWhatin ja huomattavasti halvemmat - tällä hetkellä hintaa on vain 19,90. Näiden väri on aivan ihana, ehdottomasti kannattaa tsekata myös värikkäitä kenkiä Suomen talveen - usein kaikki on mustaa takeista lähtien! Rohkealle pukeutujalle löytyy myös kirkkaankeltaiset nilkkurit alle 35 eurolla.

Vaaleanliilojen kenkien vieressä vasemmalla on kahdet korolliset nilkkurit talvikäyttöön. Vetoketjulliset ovat Riekerin kauniit nilkkurit krokotiili- ja broguekuviolliset nahkakengät. Nämä ovat kauttaaltaan nahkaa ja nämä saa helposti jalkaan sisäsyrjän vetoketjulla - ulkosyrjän vetskari on vain koriste. Korkoa on vain 6,5 senttiä. Toiset Brogue- kuviolliset korkokengät muistuttavat kenkiä, jotka minulla on ollut joskus. Malli on Tamariksen eli firmalle tuttuun tapaan näissä on myös keinomateriaalia nahan lisäksi.

Ruskeat Carmela- nilkkurit ovat nahkaiset nilkkurit, joissa on myös kuminen pohja ja fleece- vuori. Kenkien yksityiskohtana on viisto vetoketju ja yläreunasta pilkistävä teddyreunus. Nämä vaikuttavat myös lämpimiltä ja näitä on saatavilla myös mustina. Vaikka korko on aika paksu, niin nämä sopisivat silti hameiden ja mekkojenkin kanssa.

Vamskolta löytyy myös leopardikuvioiset nilkkurit, nämä voisivat olla aika siistit arki- ja juhlatyyliin! Sopivat myös helmojen kanssa, mutta näyttäisivät hyvältä myös pilli- tai bootcutfarkkujen kanssa. Materiaali on tekstiiliä.

Talvikenkiä suosittelen myös katsomaan Stockmannin Nero Giardini- merkin takaa, jolta kelpuuttaisin lähes kaikki nilkkurit ja saappaat itselleni. Tämän vuoden kenkämuoti on niin matalaa ja paksukorkoista, että oli hankalaa löytää piikkikorkoisia talvikenkiä firmoilta, joiden kuvia saa käyttää. En viitsi kuitenkaan jäädä odottelemaan vastauksia, kun muuten saisitte näitä talvikenkävinkkejä liian myöhään, joten tässäpä nämä mitkä sain koostettua!

Ihanaa sunnuntaita teille ja iloisia pyhiä! Itse todennäköisesti olen pyhinäkin jonkin verran koneen äärellä eli joulukalenteri saattaa venyä joulupäivään ja asupostauksia plus muuta saattaa tulla muutenkin. Palataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)