keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Persoonallisuustesti - Luonteenvahvuuteni top 10

Tein jo jonkin aikaa sitten Viacharacter.org- sivustolla testin, joka kertoo mitkä luonteenpiirteet ovat minulle vahvimpia ja mitkä tulevat esille luonnostaan. Listaukseen tulee muistaakseni noin 25 luonteenpiirrettä, joista viimeisimpänä ovat ne, jotka vaativat enemmän työtä tullakseen testin tehneellä henkilöllä esille. Tämä persoonallisuustesti oli siitä mielenkiintoinen, että järjestys on aika erilainen kuin odotin ja nuorempana tästä olisi tullut aika erilainen tulos - paljon asioita on muuttunut vuosien mittaan ja liiallinen kiltteyskin on karissut aikuistumisen myötä. Mutta tässäpä hieman mietteitä testistä ja kymmenen luonteenvahvuuttani, jotka esiintyvät luonnollisimmin eli toisin sanoen esiintyvät minulla ilman ylimääräistä vaivannäköä.

Outfit_Spain_altea_leatherskirt_white_shirt-14


1: Rakkaus
"Arvostat läheisiä ihmissuhteita, erityisesti kun jakaminen ja huolenpito ovat vastavuoroisia. Ihmiset, jotka ovat sinulle läheisimpiä, pitävät myös sinua itselleen läheisimpänä."

Kyllä, ihmissuhteiden pitää olla vastavuoroisia oli kyse sitten ystävyydestä, kaveruudesta, perhesuhteista tai parisuhteesta. En välttämättä päästä ihmisiä lähelle kovin helpolla, mutta ne jotka ovat oikeasti läheisiä, niin sellaisina he pysyvätkin.


2: Sinnikkyys 
"Teet paljon töitä saattaaksesi loppuun sen, minkä aloitit."

Tämä pitää ehdottomasti paikkaansa, mikään ei ole niin ärsyttävää kuin se, että otetaan tehtäväksi monta eri asiaa tai projektia samaan aikaan saamatta mitään valmiiksi asti. Uusia projekteja ei kannata ottaa koko ajan lisää, jos ei ole selvinnyt edellisistäkään kunnialla - omien resurssien tunteminen on tärkeää myös jaksamisen kannalta ja parempi on keskittyä tekemään se yksi kunnolla, kuin monta "juosten kusten".


Minna_Parikka_Blanche_korkokengat-2


3: Oppimisen ilo 
"Rakastat uusien asioiden oppimista sekä luokkahuoneessa että itseksesi. Olet aina pitänyt koulusta, lukemisesta, museoista ja kaikista paikoista, joissa voi oppia."

Jep! Näistä syistä luen todella paljon, pidän itseni ajan tasalla omaan alaani liittyvissä asioissa, opiskelen ja käyn kursseja mielelläni oppiakseni jotain. Tai pitääkseni jonkun taidon yllä. Museot ovat myös mahtavia, varsinkin taidemuseot! Myös matkustamisen ja vaeltamisen kautta voi oppia jotain uutta. Tällä hetkellä opiskelen ammattikorkeassa; noin puolet opintopisteistä on tehty jo ja valmistumisen jälkeen opiskelen todennäköisesti YAMK- tutkinnon etänä työn ohessa. 


Cropped_Hoodie_petrolblue_Outfit_styleblogger-30


4: Arviointikyky 
"Asioiden perusteellinen harkinta ja tutkiminen joka puolelta on sinulle tärkeää. Et tee hätäisiä johtopäätöksiä. Luotat vain vankkoihin todisteisiin tehdessäsi päätöksen. Pystyt muuttamaan mielipiteesi."

Tämä pitää myös paikkaansa, asioissa on monta puolta ja tämä toisaalta liittyy myös seuraavana olevaan sosiaaliseen älykkyyteen, sillä joskus taustalla voi olla jonkun oma agenda yhteisen hyvän tai yhteisen panoksen sijaan. Nämä kaksi piirrettä yhdessä ovat aika jees, eikä hätäisten johtopäätösten tekeminen ole kovin kannattavaa pitkällä aikatähtäimellä. Sosiaalista älykkyyttä pitää olla todella monissa työtehtävissä ja sen puute voi aiheuttaa pahoja ongelmia työelämässä.


5: Sosiaalinen älykkyys 
"Olet tietoinen toisten ihmisten motiiveista ja tunteista. Tiedät mitä tehdä erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa ja miten saada toiset tuntemaan olonsa levolliseksi."


Numph_neulepaita_minihame_Parikan_kengat-19
*Kuvan paita on saatu blogin kautta. 6: Ystävällisyys 
"Olet kiltti ja antelias toisille eikä sinulla ole koskaan liian kiire tehdä palvelusta toiselle. Nautit tehdessäsi hyviä asioita sellaisillekin ihmisille, joita et tunne hyvin."


Pyrin olemaan ystävällinen ja kiltti ihmisille, mutta en suostu olemaan huonosti voivien ihmisten roskasäkkinä. Uskon, että ystävällisyys ja muiden auttaminen palautuu takaisinpäin silloin, kun sitä myös itse tarvitsen. Autan muita mielelläni, jos vaan osaan ja ehdin.


Ajoasu_Sweep_ajotakki_moottoripyoraily-3
Kuva; Kukkamaaria7: Kauneuden ja erinomaisuuden arvostus 
"Huomaat ja arvostat kauneutta, erinomaisuutta ja taidokasta toimintaa kaikilla elämän aloilla, luonnosta taiteisiin, matematiikkaan, tieteisiin ja arkisiin kokemuksiin."


8: Luovuus 
"Ajattelet usein asioiden tekemistä uudella tavalla. Et koskaan tyydy tekemään asioita tavalliseen tapaan, jos parempi tapa on olemassa."

Näitä kahta en olisi voinut paremmin kuvailla! Miksipä jotain asiaa ei tekisi toisin, jos se on tehokkaampi ja parempi kaikin puolin? Liiallinen kaavoihin kangistuminen haittaa kehittymistä, etenemistä sekä hankaloittaa luovaa ajattelua. Toisekseen, nämä kaksi yllä mainittua asiaa ovat omassa työssäni pakollisia - ilman näitä olisi hankalaa tehdä intohimostaan työtä luovalla alalla. Sitäpaitsi, matematiikka ja muut aineet ovat aika jees! 


9: Rehellisyys 
"Olet rehellinen henkilö. Et pelkästään puhu totta vaan elät elämääsi rehellisesti ja aidosti. Olet jalat maassa ja teeskentelemätön. Olet "todellinen" henkilö."

Tästä minulle on tullut moni lukija sanomaan kasvotusten useammalla paikkakunnalla ja moni on kuvannut, että olen samanlainen livenäkin kuin täällä blogissa. Itse on hankala arvioida välillä, millaisen kuvan itsestään antaa sosiaalisen median kautta, mutta pyrin täällä tuomaan omaa persoonaani esille tavalla tai toisella. Mitä rehellisyyteen tulee - avoimuus ja rehellisyys ovat parhaita avaimia ihmissuhteessa, mutta myös työelämässä. Rehellisyys ei kuitenkaan tarkoita samaa kuin "suorapuheisuus", jonka tarkoituksena on loukata muita tai korottaa itseään jalustalle, vaan sitä että kerrot asiallisesti muita loukkaamatta mitä olet mieltä, mitä tunnet ja niin edelleen. Tämä vaatii myös sosiaalista osaamista ja vilpittömyyttä.


Espanja_2018


10: Ryhmätyö 
"Olet erinomainen ryhmän jäsenenä. Olet luotettava ja sitoutunut tiimikaveri, teet aina osuutesi ja työskentelet lujasti ryhmäsi menestyksen eteen."

Teen oman osuuteni ryhmätöissä ja tiimissä, mutta toivon ja vaadin, että myös muut tekevät oman osansa kuten on sovittu. Monilla meistä on eri rooleja tiimissä, johon päädymme tiimin kokoonpanosta huolimatta ja rooleja voi olla useampia yhdellä henkilöllä. Tärkeämpää on asioiden edistyminen sovitussa aikataulussa ja se, että jokainen tiiminjäsen huolehtii sovituista asioista, eikä yritä häiritä ja rikkoa tiimiä tavalla tai toisella omaksi hyödykseen. Ryhmätyössä on yhteinen päämäärä, jonka eteen kaikkien tiimiläisten tulee nähdä vaivaa.


Näissä kymmenessä kohdalla kursivoidut tekstit ovat lainauksia lataamastani raportista, jonka Via Character- nettisivu loi vastausteni perusteella. Suosittelen kokeilemaan, mikäli teitä persoonallisuustestit kiinnostavat - minä ainakin opin uutta tästä ja vastausteni perusteella omat vahvuuteni ovat ihan eri järjestyksessä kuin odotin! Teittekö te tämän testin? Mitkä olivat teidän top 5 vahvuutenne? 

8 kommenttia:

 1. Aika mielenkiintoinen testi, voisinkin hyvin tehdä tämän ihan ajan kanssa joku päivä :) Tässä oli kyllä täysin sellaisia juttuja mitä mäkin oon huomannut susta. Ja se mitä tuohon rehellisyys kohtaan tuli, kyllä, sä oot ihan samanlainen mun mielestäni täällä blogissa kuin ihan tosielämässä. Ihan samanlaista ja oikeaa kuvaa ei tietysti voi netin välityksellä antaa kukaan (tämä on minun mielipiteeni) mutta kun esim olet tehnyt videoita, siinä sen näkee sit ihan kunnolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä oli aika kattava ja opettavakin - helppo keino nähdä omat vahvuudet, jos ei ole ihan varma mitkä piirteet ovat vahvimmat itsellä. :) Ihana kuulla, vitsit miten mukava on saada tällaista palautetta! <3 <3 Paljon vaikuttaa sekin, että millä mielellä blogia lukee tai somea seuraa, mutta luulisin että suht oikeanlaisen kuvan saa miusta kuin siustakin somen kautta. ^^

   Poista
 2. innostuin tekemään tämän saman testin ja jaan oman top10:in tuohon alle
  1: Arviointikyky
  2: Kauneuden ja erinomaisuuden arvostus
  3: Reiluus
  4: Rehellisyys
  5: Ystävällisyys
  6: Ryhmätyö
  7: Nöyryys
  8: Harkitsevaisuus
  9: Luovuus
  10: Sinnikkyys

  VastaaPoista
 3. Mukava kuulla! :) Meillä on aika paljon samoja vahvuuksia tässä, mutta onhan tässä vuosien mittaan huomattu, että aika paljonki on samoja piirteitä. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo..toi ei mun mielestä ihan osunu niinhyvin oikein kun jostainsyystä rakkaus oli vasta sijalla 17 vaikka itse laittaisin sen huomattavasti ylemmäksi. muuten yllättävän hyvin tehty testi.

   Poista
  2. Joo, tuossa kyl oli pari sellaista mitkä olisin odottanu olevan itselläni eri paikassa, mutta toisaalta sit ne heikommat, työtä vaativat piirteet olivat kyllä just sellaisia mitä odotin. :) Aika kattava testi, oli kiva tehdä ja mukava oli nähdä sen kautta nuo mitkä ovat vahvimmin / luonnollisimmin esille tulevia! ^^

   Poista
 4. Vaikuttaa kyllä ihan tosi mielenkiintoiselta tämä testi, myös minä voisin tämän tehdä jos ennätän ja vielä hetken päästä muistan :) Ihan sinulta kuulosti nämä vastaukset, oot kyllä sellainen aina ystävällinen, rehellinen ja aito tyyppi :) Komppaan Kataa, mun mielestä oot kyllä oma itsesi somessa ja blogissa niin paljon kuin vaan kukaan voi netissä olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tehdä, tämä oli aika opettava ja aika jännä miten tarkkaan noi kuvaukset osuivat kohdilleen. :) Heikommissakin piirteissä... :) Hyvin pitää paikkaansa koko testi oikeastaan, vaikka osan olisin itse sijoittanut vähän eri tavalla ja onhan tää näppärä, jos miettii mitkä ovat omia hyviä piirteitä niin saa vähän eri näkökulmasta omia vahvuuksiaan selville. Ihana kuulla, kiitos paljon - tästä(kin) kommentista tuli ihana fiilis, kun tämän huomasin! <3

   Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)