sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Kuoseja kuosien päälle - toimiiko vai ei?

Nämä asukuvat otettiin eilen ja huomasinkin sen jälkeen Iltasanomien MyStyle- muotisivulle tulleen Me Naiset- lehden artikkelin erilaisten kuosien yhdistelemisestä. Tätä asua miettiessäni ei käynyt pienessä mielessäkään, että tähänhän tuli kolmea eri kuosia! Mietin vain värejä. Monet printit ovat kauniita, mutta harvoin tulee yhdisteltyä erilaisia kuoseja, toisin kuin peruskouluikäisenä. Jotenkin omaan tyyliin ei hirveän räikeä kuosien yhdistely sovi, vaikka tähän asuun tulikin useampaa erilaista kuosia. Omaan tyyliin liian villit kuosiyhdistelmät tuovat mieleen 80- ja 90-luvun.

BikBok_mekko_Urban_Classics_paita_paivan_asu

Trenssi - H&M
Mekko - BikBok
Lyhyt paita - Urban Classics* / Def Shop
Sukkikset - Vogue*
Laukku - Marimekko
Kaulakoru - Kauppiska
Korkokengät - Minna Parikka
Ristihuivi - Gina Tricot
Vyö - kirppislöytö

*Saatu blogin kautta.

BikBok_mekko_Urban_Classics_paita_paivan_asu-12

Tällä kertaa puin kesämekon päälle lyhyen väljän napapaidan, ihan vain kokeilun vuoksi, miten mekko sopisi vähän talvisempaan asuun. Voit nähdä mekon kokonaisuudessaan meikkipostauksen yhteydessä ja asupostauksen yhteydessä. Paidan ja mekon yhdistelmä tosin hävitti vyötärön kokonaan, joten pakko oli kaivaa vyö esille vähän muotoa tuomaan tähän asuun.

Mustavalkoisen printin kaveriksi halusin ehdottomasti väriä, näkyyhän tuo kuvienkin taustalta miten valko- harmaata täällä onkaan. Asu kaipaa väriä! Minna Parikan Pfeifferit ovat ihanat ja toimivat myös talvella, kun pohjat ovat pinnoitetut. Laukun kanssa mietin mustan ja vihreän välillä, mutta Marimekon vihreä laukku tuntui parhaimmalta vaihtoehdolta, vaikka sävy onkin ihan erilainen kuin muissa asusteissa. Se ei kuitenkaan haittaa, varsinkaan kun asussa on noita erilaisia kuosejakin kolmea erilaista asusteista mekkoon.

BikBok_mekko_Urban_Classics_paita_paivan_asu-7

BikBok_mekko_Urban_Classics_paita_paivan_asu-15

BikBok_mekko_Urban_Classics_paita_paivan_asu-16

Olen ihastunut myös leopardikuosiin kauniissa karvapintaisissa takeissa, mutta en halua ostaa muovista takkia - valitettavasti kyseistä kuosia ja matskua ei ole näkynyt luonnonmateriaalisena missään, joten saanee jäädä kauppaan. Nahkatehtaalta tosin saisi kyseistä printtiä, mutta se on aika erilainen sileänä ja en ole varma, sopisiko omaan tyyliin niin hyvin.

Tässä asussa leoprinttiä on vain kengissä, kaunis yksityiskohta. Myös huivin ristikuosi miellyttää minua todella paljon ja tuollainen vastaava kuosi olisi aika ihana sellaisessa kellotetussa sekä rypytetyssä minihameessa. Väri ja huivin koko ovat juuri sopivat.

BikBok_mekko_Urban_Classics_paita_paivan_asu-23

BikBok_mekko_Urban_Classics_paita_paivan_asu-18

BikBok_mekko_Urban_Classics_paita_paivan_asu-8

BikBok_mekko_Urban_Classics_paita_paivan_asu-13

BikBok_mekko_Urban_Classics_paita_paivan_asu-17

Pidän monenlaisista printeistä, mutta omassa tyylissäni jää käyttämättä liian villit kuosit, siksak- raidat, ralliruudut, pilkut / pallot ja liian hempeät kukkakuosit. Ne ovat ehkä ennemminkin uhka, kuin mahdollisuus oman tyylini osalta. Välttelen tyylissäni ehkäpä eniten liian sekavia kuoseja, en osaa niitä kovin hyvin käyttää ja ne vievät huomion asusteiltakin.

Printtien yhdistely on kyllä ilmiönä kiva, mutta ei ihan oma juttuni - yhdistelen mieluummin erilaisia kontrasteja erilaisten materiaalien muodossa. Tai ehkä tämä johtuu siitä, että on vielä liian tuoreessa muistissa eräät valko-mustat leopardikuvioiset legginsit, joita vihasin ala-asteella ja jouduin käyttämään yhden koulupäivän ajan, kun kaikki trumpettihousuni olivat pesussa tai menneet rikki. :D Mutta joo, ei liikaa printtejä minulle. Yhdistelettekö te lukijat printtejä omassa pukeutumisessa? Millä tavalla ja mikä on suosikkikuosisi? 

BikBok_mekko_Urban_Classics_paita_paivan_asu-4

BikBok_mekko_Urban_Classics_paita_paivan_asu-21

BikBok_mekko_Urban_Classics_paita_paivan_asu-2

BikBok_mekko_Urban_Classics_paita_paivan_asu-19

4 kommenttia:

  1. Mulla ei hirveästi oikein muita kuoseja olekaan kuin kukkakuosia :D Mun mielestä enemmän sopivat kesään, poikkeuksena valkoiset löysän malliset topit joissa kukkakuviota, niitä pidän myös kylmään aikaan ja musta mekkokin varmaan menisi jossa kukkia. On sitte myös itse tehty kirsikkahame joka kylläki jääny vähälle käytölle ja pallokuosinen mekko, kun tarvitsin jotain 50-lukuun liittyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :) Joo, totta. :) Kukkakuosi sopii kyllä monelle, kuullostaa kivoilta nuo löysät topit! Noita saisi varmaan aika iisisti yhdisteltyä talviseenkin tyyliin vaikka neuleen tai paksujen sukkisten kanssa? Pallokuosiset mekot ovat ihania, mutta eivät sovi omaan tyyliin. Kirsikkakuosi on myös ihana! ^^

      Poista
  2. Ihanan erikoinen asukokonaisuus ja tosiaan enpä muista millon oon printtiä nähnyt sun yllä, enemmän yhdistelet tosiaan värejä ja pidät vaatteet simppelinä. Tuolla lailla toki asusteet saavat sitten kaiken huomion kuten sanoit. Mutta erittäin kivaa vaihtelua ja tääkin kokonaisuus on ainakin mun mieleeni. Eipä oo ennen tullut mieleen laittaa kesämekkoa päälle ja siihen heittää joku paita vielä päälle talvella. Hyvä idea!

    Mä haluaisin edelleen leopardikuosiin kääriytyä, mutta se kuosi tuo mieleeni yläaste- ja amiska-ajan, joten en uskalla ainakaan kovin suuresti sitä lähteä käyttämään. Mulla on eräs mekko ja eräät korkoavokkaat leopardikuviolla, ne on mun lempparit mutten oo uskaltanut pukeutua niihin koska se printti... Ehkä mä vielä joskus rohkaistun :D Ainakin niitä kenkiä voi pitää joskus yhden mun leopardikuosisen laukun kanssa ja vaatteiksi valitsisi sitten perus mustaa ja näin ollen pitää kuosi vähissä ja asusteissa olisi vain se printti :) Ja himoitsen muutes hieman myös sellaista leopardikuosista karvatakkia! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kata! <3 :) Joo, ei kyllä printtejä tule paljon käytettyä. Asusteilla saa hyvin ilmettä asuihin ja printtien kanssa on vähän niin ja näin, en kovin monista kuoseista pidä. Jotkut ovat toki ihania ja sopivat vaikka millaisiin vaatteisiin, mutta muuten ei inspiroi niin paljoa kuin värit. Kiitos, kokeilehan siekin yhdistää joku kesäinen vaate talvisemmaksi! <3 Mukava kuulla, että pidät asusta.

      Haha, apua :D :D Mie en muista hirveästi tuota nähneeni, mutta tulee joku 80- luku mieleen leopardikuosista. Ehkä siun pitää rohkeasti vaan kokeilla ja yhdistää jompi kumpi johonkin asuun, ehkä pääsisi eroon negatiivisista mielikuvista? Asusteissa se ei ainakaan olisi liikaa! Joo, sama - tuollanen karvatakki ois siisti, mutta kun ovat muovia kaikki mitä kangas- ja vaateliikkeistä löytyy. :( Eikä tuollaisessa pörröisessä takissa ole mitenkään vähän sitä, niin ei kovin järkevä ostos ole omalla kohdalla, kun haluan takin olevan myös lämmin. :D

      Poista

Muistathan hyvät käytöstavat kommentoidessasi!:)